Actualizare - Bitcoin şi-a continuat marţi tendinţa ascendentă, criptomoneda depăşind 43.000 de dolari pe unitate pentru prima dată din aprilie 2022, relatează CNBC.
Preţul bitcoin a crescut cu aproape 4%, până la 43.478,00 de dolari, potrivit Coin Metrics, extinzând câştigurile din ziua precedentă. La un moment dat, bitcoin s-a tranzacţionat până la 43.977,40 dolari pe unitate.
Câştigurile de marţi au dus creşterea bitcoin din acest an la peste 160%.
---
Bitcoin şi aurul au avut creşteri puternice în ultimele două luni, mişcări ce au propulsat preţul metalului galben la un nou maxim istoric, de circa 2.136 de dolari pe uncie, în vreme ce criptomoneda urcase luni la 42.394 de dolari, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, conform datelor Investing.com.
Mark Connors, director de cercetare la compania de management a activelor digitale 3iQ, crede că raliul ambelor active are la bază speranţa că Rezerva Federală a încheiat ciclul de creştere al dobânzilor şi este posibil să înceapă să reducă ratele chiar din martie anul viitor, scrie MarketWatch.
Traderii văd o probabilitate de peste 50% ca banca centrală a Statelor Unite să reducă rata-cheie cu 25 de puncte de bază, la întâlnirea din primăvară, conform CME FedWatch Tool. În urmă cu o săptămână, probabilitatea era de 21,5%, potrivit publicaţiei americane.
În ultima lună, randamentul titlurilor de stat americane pe zece ani a scăzut semnificativ, cu circa 40 de puncte de bază, după ce, în octombrie, urcase la maximul ultimilor şaisprezece ani.
"Randamentele mai scăzute ale titlurilor de trezorerie sunt benefice atât pentru aur cât şi pentru Bitcoin", a spus Greg Magadini, şeful departamentului de derivate al furnizorului de date pentru active digitale Amberdata, citat de MarketWatch. "Nici aurul, nici Bitcoin, nu sunt purtătoare de dobândă, astfel încât randamentele ridicate ale titlurilor de trezorerie le face mai puţin atractive".
Magdani a subliniat că, în acest an, aurul şi Bitcoin s-au tranzacţionat adesea în tandem, inclusiv după mini-criza bancară din Statele Unite din martie şi după izbucnirea războiului Israel-Hamas în octombrie.
Pe de altă parte, David Tawil, preşedinte şi co-fondator al fondului de active digitale ProChain Capital, crede că mişcarea în tandem a aurului şi a monedei digitale poate fi doar o coincidenţă. "Raliul Bitcoin se datorează, în mare parte, optimismului că US Securities and Exchange Commission (n.r. ASF-ul din Statele Unite) va aproba, în curând, un ETF care investeşte direct în cripto, mai degrabă decât factorilor macroeconomici", a spus Tawil, citat de MarketWatch.
El se aşteaptă ca raliul monedei digitale să continue până la finele anului şi să atingă maximul de 47.000 de dolari până în momentul aprobării unui ETF cu activ suport Bitcoin spot.
"Pentru aur, este important de urmărit raportul de vineri privind piaţa forţei de muncă din Statele Unite", a punctat James Harte, analist la Tickmill Group, potrivit MarketWatch.
Începând cu data de 5 octombrie şi până ieri dimineaţă, Bitcoin marcase o creştere de circa 52%, în vreme ce pentru aur, activ cu o volatilitate mai scăzută, aprecierea era de 11,7%, conform datelor Investing.com.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 07:26)
Explicăm inexplicabilul! Pur și simplu entități puternice în goana după câștiguri aberante,protejați de orice consecințe fac să " creasca" ceva indiferent de situație!
Omenirea a ajuns un Caritas!
2. ERATA
(mesaj trimis de ion în data de 06.12.2023, 08:31)
a-ti uitat sa pomeniti de dogecoin cu marketcap de 14 miliarde dolari !!!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 09:08)
derivative peste active tangibile si colateralizari!
muntele de derivate peste aur este peste 95% din piata fata de detinerea fizica.
s c c r e t
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 09:28)
daca si bitcoinul e activ sigur, no comment...
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 11:03)
se lanseaza etf pe bitcoin si baietii grasuti (bancherii de investitii ai pwlii) dau la pompa la bitcoin
dupa ce etf-ul e lansat la apa si agata fraierii pe varfuri in primele 1-3 saptamani mai apoi o sa prabuseasca bitcoinul (capturand gastele nataflete intrate long etf btc)
Ban.Cher.Vali
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 11:04)
prabusire btc = prabusire oil si alte commodities = antrenare prabusire bursa = long dxy (usd)
Ban.Cher.Vali
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de wes în data de 06.12.2023, 11:39)
Prabusirea va fi temporara, apoi cresterea va fi de neoprit Cum crezi ca vor crea lichiditate pe ETF? Au nevoie de colateral. In plus se apropie halving-ul din aprilie.
4.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 13:09)
ma crezi cand iti zic (din surse private pe care nu le voi dezvalui aici) ca pana in Dec 2026 NU VA MAI EXISTA NICI O CRIPTOMONEDA IN LUME SAU DACA MAI REUSESC SA EXISTE VOR FI EXTREM DE MARGINALIZATE (ca utilizare, volume, supra-reglementari, etc) ?
Criptomonedele au fost "permise" pentru a obisnui populimea cu CBDC (central bankdigital currency) in demersul sclavizarii globale a tuturor. Cripto sunt un mijloc relativ in vederea scopului final: sa transforme toti papagalii in cyber-sclavi ai cyber-stapanilor feudali.
De aici boala mea extrema pe care o am pe tot ce inseamna si este cripto! E mijloc de stergere a drepturilor, libertatilor oamenilor.
Stapanii lumii ii momesc pe toti fraierii intr-o colivie de aur. Si apoi ii vor inchide acolo pe toti si ii vor controla folosind cbdc. Si cand vor considera ca sunt prea multi pitpalaci degeaba ... mai lanseaza un vaccin din asta genocidal, mai raresc dintre ei... nu te vaccinezi? ok, iti inchid portofelul digital si nu o sa mai existi DELOC! (tu, identitate, proprietati ,statut medical, etc)
Acolo duce cripto.
E un activ pentru sclavii cei mai de jos si cei mai inocenti mental vorbind! Cei mai stupizi dintre sclavi contribuie la instituirea unui sistem global de sclavie cu fiecare banut bagat in cripto ! Si se cred si smart, investitori "de granita", cei mai stralucitori dintre toti!
Ban.Cher.Vali
4.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 14:05)
Sa stii ca si eu m-am gandit ca de-asta permit cripto coins. ba mai rau, m-am gandit ca guvernele le-au creat, in secret.
sau dc nu le-au creat le lasa intentionat cum ai zis pana apare cdbc, sa se obisnuiasca lumea si sa vada ca "sunt bune"
4.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 14:54)
BTC = descentralizare, libertate etc. CBDC = centralizare si control.
BTC-ul va disparea probabil cand va fi scos in afara legii sau cand se va inchide internetul.
4.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.4)
(mesaj trimis de wes în data de 06.12.2023, 19:12)
Am luat si eu in calcul partial, scenariul tau. E foarte posibil ca asta sa fie planul. Dar ei n-au reusit sa administreze o simpla intepare cu ser, ai impresia ca vor reusi sa confiste aurul digital? Le pica si escrocheria climatica, esueaza in tot rahatul pe care l-au creat.
In plus marii investitori si-l tin pe hard wallet, deci e foarte putin probabil sa-l piarda. Cei cu averile in fiat vor fi sigur inchisi in colivii. Insa e foarte posibil ca in final sa ramana doar BTC si inca 1-2 monede, restul le termina, cum spui.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 10:06)
Sunt bani. concluzia. piata colcaie de bani printati in pandemie si inainte, dar in special in pandemie, cand s-au marit masa monetara in us europa, japonia etc, cam cu 40-50% intr-un an.
de-aia banii curg in orice se misca in sus.
e lichiditate in piata. nu ca bitcoinul bla bla. bitcoinul si alte coinuri pot disparea peste noapte dc fed sau vreun guvern spun ca-s ilegale. practic iti tiparesti moneda mai nou.
deci specula cat cuprinde cu aur, bitcoin, actiuni, fie ce-o fi credite pentru consum plus 50% fata de anul trecut in RO , credit carduri la maximul istoric, bubble ul se formeaza din nou.
dc asta e baza de unde se porneste urmatorul bubble pfff. jalnic. de exemplu apple, care e cea mai mare firma americana si cu ponderea cea mai mare in indici , acum e la per 30, dividend anual 1%, o firma matura deja, si pretul creste zilnic.
dar se pare ca asta e , printarea de bani si datoriile guvernamentale tot mai mari duc la aberatii.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 10:33)
numai in Romania , depoziterle populatiei de la banci depasesc 500 mld lei, stau acolo fericiti sa ia 5-7% dobanda pe an. valoarea totala a companiilor listate la bvb e undeva la 200 mld lei.
vorbim numai de banii populatiei. mai sunt si companii, sau institutionali care investesc la bvb. acelea au alta sarja de bani disponibili.
si mai vorbim si de banii din obligatiuni de stat, nu am gasit suma actuala, dar cateva sute de miliarde for sure care deocamdata iau 6-7% pe an.
ce credeti ca se va intampla cand vor scadea dobanzile la 2-3% sau mai jos, odata cu scaderea inflatiei?
o mare parte din acest banet va intra la bvb, in special in firme care dau dividende, dar nu numai,
deci booom. dar numai din cauza ca e foarte mult capital in piata si putine active , de fapt cam aceleasi de ani de zile.
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 11:01)
hipstereala anti-usd
urmeaza un val de apreciere al usd de o sa le iasa tuturor pe nas hipstereala
suntem in proximitatea unor timpuri cand toate vor fi pe rosu cu exceptia dxy (index consolidat usd).
Ban.Cher.Vali
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 11:56)
ai si argumente, sau numai dai cu banul?
7. Puterea aliaților
(mesaj trimis de Un om în data de 06.12.2023, 11:55)
Multă lume, puțini oameni!
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2023, 16:54)
MarketWatch: "De ce Bitcoin şi aurul au crescut în tandem?"
ce nonsens economico/financiar