Marks & Spencer România a încheiat un acord cu Grupul Voici La Mode

Mina Irina
Companii / 19 mai 2017

Marks & Spencer România a încheiat un acord cu Grupul Voici La Mode

Marks & Spencer (M&S) a încheiat un acord cu Grupul Voici La Mode care va achiziţiona trei magazine deţinute de M&S în România şi va deveni noul deţinător al francizei M&S pe piaţa românească, potrivit unui comunicat de presă al M&S trimis Redacţiei.

Grupul Voici La Mode lucrează în parteneriat cu Marks & Spencer încă din anul 1960 şi operează patru magazine în sistem de franciză M&S în Nicosia, Cipru. Grupul intenţionează să aducă şi alte mărci internaţionale pe piaţa românească.

În document se arată: "Decizia a fost luată pe baza analizei strategice realizate în noiembrie 2016 de Marks & Spencer cu privire la activitatea sa internaţională, în urma căreia a rezultat propunerea ca M&S să opereze pe mai puţine pieţe cu magazine aflate integral în proprietatea sa şi să se concentreze mai mult pe activităţile derulate prin societăţi mixte şi în regim de franciză. Analiza a inclus propuneri de închidere a celor şase magazine Marks & Spencer din România şi, în cadrul unui amplu proces de consultare, Marks & Spencer a analizat diverse oportunităţi în vederea identificării alături de terţe părţi a unei alternative viabile din punct de vedere comercial la aceste propuneri".

Marks & Spencer şi Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la condiţiile aferente vânzării şi intră acum în ultima etapă de finalizare a tranzacţiei, etapă care include discuţiile finale cu proprietarii spaţiilor comerciale şi pregătirea operaţională pentru transfer.

Grupul Voici La Mode a convenit să preia trei magazine Marks & Spencer, aflate în Plaza România, Bucureşti Mall şi Feeria (Băneasa Shopping City). Aceste magazine vor continua să funcţioneze normal în această ultimă etapă care precede finalizarea vânzării.

În comunicat se mai arată: "Marks & Spencer nu a reuşit să găsească o alternativă viabilă pentru celelalte trei magazine aflate în Iaşi, Mega Mall Bucureşti şi City Park Constanţa, prin urmare M&S a luat hotărârea de a închide aceste magazine în toamnă. Marks & Spencer îşi implică angajaţii şi îi sprijină în procesul de închidere a magazinelor".

Marks & Spencer comercializează îmbrăcăminte, articole pentru casă şi produse alimentare. Înfiinţată în 1884, Marks & Spencer deţine în prezent peste 930 de magazine în Marea Britanie şi peste 460 de magazine la nivel internaţional.

Marks & Spencer lucrează în parteneriat cu Grupul Voici La Mode din anul 1960. În prezent, grupul deţine şi operează 14 magazine retail în Cipru, printre care magazinele Marks & Spencer din Nicosia, marca franţuzească de îmbrăcăminte pentru bărbaţi CELIO şi mărcile Wallis, Dorothy Perkins şi Evans ale grupului Arcadia. Voici La Mode deţine şi operează cinci cafenele/restaurante sub numele Cafe La Mode, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb