MARTIRIUL TUMORII ŞI CONVULSIILE ORGANELOR SALE DE PRESĂ Mitomania îl pierde pe Dan Voiculescu

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 11 august 2014

Frumoasa Laura Nureldin este absolventă de psihologie.

Frumoasa Laura Nureldin este absolventă de psihologie.

Clic!, deschid Antena 3, pe ecran, scrie, cu roşu, "POST CONFISCAT".

Cad pe gânduri.

"Cum se poate?!"

Dacă postul este confiscat, atunci nu poate să afişeze "POST CONFISCAT".

Numai dacă nu este confiscat, atunci postul poate să afişeze "POST CONFISCAT".

Televiziunea este un noninteractiv videogame, singurele două reacţii permise sunt să schimbi postul, ori să închizi televizorul.

Degetul înţepeneşte pe telecomandă, când apare frumoasa metisă Laura Nureldin: "Antena 3 este cel mai credibil post de televiziune".

Telecomanda îmi pică din mână.

Să declari că este cel mai credibil post, când tocmai afişează falsul că ar fi fost confiscat!

Laura Anca Mariam Nureldin, o ieşeancă de 35 de ani, este absolventă a facultăţii de psihologie Hyperion.

Am auzit că, acum, la psihologie, a fost eliminat studiul logicii.

Am examinat ce materii programează Hyperion pentru facultatea de psihologie şi, într-adevăr, nu am găsit logica printre ele.

Păcat!

În primul stagiu de pregătire logică, te izbeşti de cele două definiţii, formulate de Aristotel, pentru propoziţiile adevărate:

1. Propoziţiile adevărate sunt acelea care unesc ceea ce în realitate stă împreună şi care despart ceea ce în realitate stă separat (Fizica);

2. Propoziţiile adevărate sunt acelea care afirmă că este ceea ce este şi că nu este ceea ce nu este (Metafizica).

Nu e cine ştie ce.

Sunt definiţii de bun simţ.

Dar, dacă nu le ai clar formulate, atunci cum poţi absolvi facultatea de psihologie?

La psihologie, ai de studiat, de pildă, "mitomania", definită drept "tendinţa structurală de a denatura adevărul", în cele patru manifestări ale sale:

1. Malignă. Legată de un complex de inferioritate, pe care trebuie să-l compenseze;

2. Vanitoasă. Mitomanul încearcă să se pună în valoare, fără să aibă vreo limită;

3. Rătăcitoare. Mitomanul minte continuu, ca să fugă de realitatea înconjurătoare;

4. Perversă. Scopul minciunilor este înşelăciunea (mitomanul este un escroc).

Cum poţi recunoaşte "denaturarea adevărului", dacă nu ştii ce este "adevărul"?!

Dar, poate că programa şcolară nu este integral vinovată de falsul frapant al inscripţiei "POST CONFISCAT" afişate de Antena 3, în timp ce postul se află în plină emisiune. Pentru că mitomania nu survine din ignoranţă, ci are o componentă accentuată de imoralitate.

În plus, frumoasa Laura Nureldin nu a afirmat că Antena 3 difuzează "adevărul", ci că ar fi fiind "cel mai credibil post de televiziune", iar între ceea ce este credibil şi ceea ce este adevărat sunt unele diferenţe - credibilul este verosimilul, ceea ce crezi, nu ceea ce este corespunzător realităţii.

Mă simt mai uşurat, pot continua să o privesc pe Nureldin cu simpatie.

Nureldin s-a angajat la Antena 3 în august 2012, imediat după Referendumul de la 29 iulie, conceput, în preajma lui Voiculescu, drept operaţiune de răsturnare a lui Băsescu de la Preşedinţie, într-un moment considerat oportun de USL (şi chiar era oportun, datorită greşelilor grave ale guvernărilor Boc/Ungureanu, ombilical legate de Băsescu), pe fondul unei propagande fără precedent antiprezidenţiale, orchestrate de organele de presă ale lui Voiculescu (Sorin Ovidiu Vîntu fusese arestat în iunie 2012, iar postul său, Realitatea TV, se afla în plin proces de repoziţionare politică, astfel că nu a mai acompaniat posturile Antena, ca la prima suspendare a lui Băsescu, din februarie 2007).

Până să vină la trustul lui Voiculescu, frumoasa metisă trecuse pe la Realitatea TV, Naţional TV, The Money Channel şi TVR Info, aşa că, atunci când afirmă că "Antena 3 este cel mai credibil post de televiziune", cu siguranţă dispune de termeni de comparaţie personală şi dacă Antena 3 este cea mai credibilă, atunci mintea mea nu poate imagina ce se petrece la celelalte.

Prin urmare, se poate ca, din punctul său de vedere, să nu mintă, ba chiar, întrucât "credibilul" nu este sinonim cu "adevărul", să fie adevărat că este postul cel mai credibil.

Şi totuşi, Nureldin nu poate ignora că "Dom' profesor" este întemeietorul şi "mentorul" Antenelor şi nu poate ignora ceea ce peste tot circulă.

Dan Voiculescu este un securist dovedit, care s-a folosit de "sistem" ca să se înavuţească, după care a ieşit din "sistem", astfel încât să scape de sub controlul gesturilor, averii şi afacerilor; adică, a plecat de acolo, dar n-a mai ajuns dincolo, ca să muşte din mangleală singur.

Dan Voiculescu şi-a folosit banii obţinuţi aşa, să creeze un grup de presă, copiind "modelul" abject-poleit al PRO TV-ului: creşterea audienţei prin divertismentul mahalagesc, pentru ca influenţa mediatică să fie moneda de schimb; în cazul PRO TV, "moneda mediatică" a fost folosită pentru cumpărarea toleranţei fiscale; în cazul epigonic al Antenelor, "moneda mediatică" a cumpărat locul lui Voiculescu pe scena politică, printr-un partid care, după cum spunea Corneliu Vadim Tudor, este de ajuns să-l scoţi din priză, ca să se stingă (de altfel, Vadim însuşi furnizase "modelul" constituirii unui partid, pe baza audienţei unui organ de presă); în ambele cazuri, "moneda mediatică" a fost convertită în moneda bănească (atenţie!, trustul Antenelor a beneficiat şi el de toleranţă fiscală, este drept, la scară ceva mai redusă decât PRO TV).

Dan Voiculescu s-a eclipsat din prima linie a conducerii afacerilor (dar şi de la conducerea partidului său), acţionând prin interpuşi - fiicele sale, cărora, aparent, le-a cedat trustul media - şi apelând la off-shore-uri ca paravan (întregul sistem este o aşa-zisă "ingeniozitate" copiată cap-coadă, pe "modelul" practicat de amicul/inamicul său Sorin Ovidiu Vîntu), astfel încât să poată minţi, fără să clipească - "Sunt un simplu pensionar" ("Dom' profesor" nu excelează în nimic - am citit câteva fraze din Teza lui de doctorat şi m-am luat cu mâinile de păr -, dar îi place să invoce jumătăţi de adevăr, cu care să edifice un univers paralel, în care, dacă eşti normal la cap, n-ai cum să crezi).

Dan Voiculescu a confiscat nemulţumirea populară faţă de guvernările obediente lui Băsescu, ca să o îndrepte împotriva acestuia (preşedintele beţiv şi scandalagiu, în timpul căruia au fost operate arestările şi condamnările de neînchipuit mai înainte), simţind că-i vine rândul la judecarea şi pedepsirea malversaţiunilor sale în afaceri; ca să-l apere, propaganda trustului său, aşa zis "de presă", nu a avut capacitatea subtilităţii, ci a înlocuit-o cu insistenţa minciunilor, cel mai adesea, rudimentare, prilej de popularizare şi largă răspândire a procedeelor proclamării fără argumente şi al distorsiunii după dorinţă, trustul devenind un epicentru al mitomaniei naţionale.

Dar, Dan Voiculescu, în sfârşit, a fost judecat, a fost găsit vinovat, a fost condamnat şi a fost închis pentru zece ani (cum zice un personaj de film, "ai fost cântărit, măsurat şi găsit necorespunzător").

Evident, faptele pot fi interpretate drept răzbunare marinărească a lui Băsescu şi poate că şi este aşa, dar să afirmi că Voiculescu este un demn luptător împotriva tiraniei, un om onorabil, un patriot şi un hocheist, când este, de fapt, un fost securist şi un hoţ dovedit, căzând pe spate, în văzul lumii, la prima tentativă să alunece pe gheaţă cu crosa în mână, asta este mitomanie malignă, ca şi când tumoarea extirpată ar pretinde că este martirizată.

Să difuzezi ştirea că, în seara zilei când Voiculescu a fost arestat, Antena 3 a bătut toate audienţele, ei bine, să difuzezi o astfel de ştire, în astfel de împrejurare, asta este mitomanie vanitoasă (normal!: era de aşteptat un spectacol, atât pentru fideli, cât şi pentru cei dezgustaţi de "jurnalismul" practicat acolo; urmau convulsiile de după operaţiunea de extracţie; chiar şi eu am fost curios, cum adulmeci fetidul, să urmăresc delirul de solidarizare cu un tâlhar, al unui întreg grup "de presă", sintetizat în inflexiunile adventiste ale vocii preacuviosului domn Gâdea).

Să lansezi sloganul "Antena 3 este aici", când nu te-a dat nimeni afară din sediu (apropo, nu ştiu cum a ajuns clădirea aceea în proprietatea lui Voiculescu; acolo, în timpul lui Ceauşescu, a fost un centru de instrucţie al Apărării Civile, găzduit de aviaţia militară), asta este mitomanie rătăcitoare.

Să afişezi "POST CONFISCAT", când doar s-a schimbat proprietarul căruia trebuie să-i plăteşti chiria, asta este mitomanie perversă.

Frumoasa psiholoagă Laura Nureldin nu a luat seamă la indiciile de boală psihică ale locului său de muncă şi ne-a informat că postul Antena 3 este cel mai credibil post de televiziune (deşi, credibilitate este altceva decât audienţa) şi poate că, sub criteriul audienţei, nu ne-a minţit.

Dar ne-a arătat şi că mitomania poate să-şi aleagă drept reprezentare o femeie seducătoare.

Altădată, am scris că atunci când îi vezi pe Andrei Gheorghe şi Corina Drăgotescu, luându-i interviu lui Dan Voiculescu, asişti la o transmisiune, în direct, din Iad.

Scaraoţchi şi gobelinii.

De data asta, avem transmisiuni direct din centrul descreierării, alterându-ne discernamântul.

Noroc că nivelul intelectual al "content"-ului deversat este atât de precar.

"Dom' profesor, noi suntem aici!"

OK.

Iar el este acolo.

Sper să iasă reeducat.

NOTA AUTORULUI

Este de prevăzut că fanii Antenelor lui Voiculescu nu vor considera acest text drept un articol, ci un "băsism", aşa cum mă consideră "băsist" ori de câte ori nu îl injur pe Băsescu, ori nu-l înjur îndeajuns.

Subiectul articolului nu este Băsescu, ba chiar nici măcar Voiculescu, ci victimele colaterale ale încleştării dintre ei - sănătatea mintală a naţiunii, discenărmântul naţional, cordialitatea naţională, alterate de propaganda oribilă, lipsită de orice scrupule, de orice decenţă a argumentelor, practicată de presa lui Voiculescu.

Am scris articolul încercând să găsesc cuvintele pentru cristalizarea discursivă a simţămintelor acelor cititori care, preocupaţi de altceva decât de comunicare, nu au avut timp să o facă ei înşişi, deşi sunt convins că, dacă v-aţi încumeta, dumneavoastră, cititorii noştri, aţi face-o mai bine decât mine.

De aceea, am considerat că articolul este o sarcină de serviciu.

UN DECENIU DE PUŞCĂRIE

Dan Voiculescu, pregătit să devină un scriitor de succes

Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de puşcărie cu executare. Aceasta este propoziţia care a fost rostită obsedant în ziua de 8 august 2014, o zi caniculară pentru media şi de-a dreptul sufocantă pentru "o anumită parte a presei". Toţi inculpaţii în acestă speţă au primit condamnări din partea Curţii de Apel Bucureşti (CAB), cele mai drastice sentinţe fiind dictate împotriva "actorilor principali" ai dosarului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA): Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare, Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte opt ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare. Jean Cătălin Sandu, fost şef al Direcţiei Juridice din ADS şi Vlad Nicolae Săvulescu, fost şef al Direcţiei de Privatizare-Concesionare din ADS, au fost condamnaţi la şase ani de închisoare, Flavius Adrian Pop, fost şef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare, iar Gheorghe Sin şi Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene şi Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare. De asemenea instanţa a decis ca sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco să fie confiscate. Magistraţii au decis şi confiscarea penthouse-ului din Şoseaua Kisseleff, care îi aparţine lui Dan Voiculescu, şi au pus sechestru pe mai multe imobile şi conturi bancare ale acestuia. Instanţa a dispus, totodată, confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina Voiculescu, reprezentând contravaloarea donaţiilor în acţiuni ale ICA făcute de Dan Voiculescu. De asemenea, judecătorii au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile apaţinând celorlalţi inculpaţi. La trei ore de la aflarea seninţei, Dan Voiculescu s-a predat la sediul IPJ Ilfov, după care a fost dus la penitenciar, unde, pentru 21 de zile, va sta în carantină. Având în vedere că fondatorul trustului Intact are 67 de ani, conform prevederilor legale acesta poate fi eliberat după executarea unei treimi din pedeapsă. După nouă ani, în care acest dosar a fost deschis, închis şi redeschis, vineri s-a pus punct final într-o speţă care a stârnit enorm de multe discuţii.

Dincolo de deciziile Curţii, foarte interesante sunt şi reacţiile oamenilor, mai mult sau mai puţin implicaţi în această poveste. Toate simpatiile şi antipatiile au ieşit la iveală, în multe dintre cazuri cele mai elementare reguli ale bunului simţ fiind călcate în picioare. O simplă parcurgere a postărilor şi comentariilor de pe reţelele de socializare ale unor vedete TV, l-ar putea face să roşească chiar şi pe un marinar încercat. Cele mai sinistre jigniri, blesteme şi urări au fost rostite de o parte şi de alta a fileului imaginar care desparte cele două tabere, pro şi contra ...Băsescu. Pentru că da, în ziua în care Dan Voiculescu a fost condamnat, numele lui Traian Băsescu a fost rostit mai mult decât s-ar aştepta un observator neutru. Absolut toţi cei condamnaţi şi-au clamat nevinovăţia chiar şi după ce şi-au aflat sentinţele, Sorin Pantiş vorbind de un "asasinat politic şi economic", iar Gheorghe Mencinicopschi susţinând că sentinţa este nedreaptă.

Justiţia condamnă, premierul încurajează

Tot pe o reţea de socializare a reacţionat şi Victor Ponta, fără să fie clar dacă a făcut respectiva postare din postura de premier, de şef de partid sau de simplu cetăţean: "Am luat act de decizia Curţii de Apel Bucureşti. Nu comentez sentinţe în cauze penale, dar vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3/Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la libera exprimare şi independenţa presei. Sunt convins că, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnaţi, o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă. Alături de milioane de alţi români doresc şi cred că mulţi ani de acum înainte < Antena 3 va fi aici >!". Şi alţi politicieni au comentat condamnarea, iar faptul că unii dintre ei se întreabă "pe cine a omorât Voiculescu, ca să mergă la puşcărie?", aşa cum a făcut-o primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, demonstrează că pentru mulţi dintre ei justiţia este o mare necunoscută.

Camelia Voiculescu: "Condamnat pentru curaj!"

Una dintre fetele lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, acţionar şi preşedinte al Intact Media Group (IMG) şi-a expus punctul de vedere într-un comunicat de presă: "Ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. vineri) sfidează nu doar practicile justiţiei într-o ţară democratică, parte a Uniunii Europene, ci chiar principiile statului de drept, atât de invocat tocmai de către cei care nesocotesc legea. Astăzi, printr-o încălcare flagrantă a drepturilor la un proces corect, tatăl meu plăteşte pentru ca presa să nu fie monocoloră în România. Pentru curaj. Combaterea constantă a unui regim care a confiscat voturile a 7,4 milioane de români, regim care a umilit şi nedreptăţit o mulţime de oameni, nu poate fi însă oprită prin acest abuz samavolnic. Jurnaliştii acestui Grup, pe care tatăl meu l-a fondat acum mai bine de douăzeci de ani şi care a devenit cea mai puternică platformă de media din România, vor continua să rostească adevăruri despre un sistem care vrea să confişte demnitatea. Puterea acestui Grup a fost construită cu girul de încredere al publicului, care ne-a onorat şi ne-a confirmat misiunea noastră jurnalistică. Milioane de oameni au putut urmări, prin anchetele jurnalistice ale Antenei 3, cum legea este încălcată de oamenii legii, cum libertatea este vândută, devenind martori ai creării unui sistem închis, care calcă în picioare drepturi şi libertăţi elementare. A luptat, cu demnitate, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte din ce în ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mândră de el!".

Într-o zi în care pentru mulţi timpul a părut că se opreşte în loc, singurul care îşi făcea planuri de viitor era Dan Voiculescu, acesta anunţând că este pregătit să scrie mai multe cărţi pe perioada detenţiei. (OCTAVIAN DAN)

Opinia Cititorului ( 77 )

  1. Acum cenzurezi si comentariile. Nu e OK!

    1. Dupa cum observati, daca nu proferati injurii si in special, daca nu formulati obscenitati, comentariile nu sint cenzurate, indiferent de ceea ce afirmati.

      Avem un Regulament al mesajelor, care incepe simplu: "- Utilizaţi un limbaj decent". 

      Bravos natiune, halal sa-mi fie! Asta era sursa nemultumirii onoratei "Redactia", limbajul meu indecent. Care or fi injuriile si obscenitatile constatate? Nu de alta, dar comentez de ceva vreme pe-aici si inca nimeni nu m-a acuzat de limbaj bubos!

      O fi indecent modul meu de gandire. Cine stie? Pan-atunci ma limitez la a admira amintirea "comentariului meu confiscat". Multe succesuri pe culmile basismului multilateral dezvoltat!  

      Domnule Copp, spuneti, va rog, ce este gresit la acest articol ? Nu mai emite Antena 3 ? Vreti sa spuneti ca Voiculescu nu este un turnator securist ? N-au fost livrati bani catre antene de la Crescent ? Adica, cu oricare alta afirmatie din acest articol nu sunteti de acord, raspundeti, dar cu argumente, ca de gargara nefondata suntem plictisiti. Pana la urma autorul are dreptate cu acea nota...indiferent ce ar scrie, voi cautati doar cuvintele cheie din articol. O faceti pentru bani sau este vreo pasiune de weekend ? Intreb si eu...

    Excelent articol.

    Un contract de inchiriere , odata intabulat face imposibil sa dai afara pe chirias pina la termenul de finalizare al contractului. 

    De ubde si ia unde ideea de "post confiscat"

    Vedetele Antenei 3 se fac de ris si se decredibilizeza ( in ideea ca au fost vreodat credibile) prin exagerarile ilogice si tendentioase. 

    1. Sa inteleg ca DNA, care se pare ca nu are spatiu pentru noul serviciu secret, va sta in spatiu inchiriat cand tocmai a sechestrat un spatiu. Intr-adevar, daca proprietarul nu respecta contractul semnat poate fi actionat in instanta de chirias. Dar noul proprietar n-are nici o treaba, Antena are semnat contract cu Grivco, deci Grivco va trebui sa raspunda. Dar ce facem cu Raffeissen, titularul ipotecii? Cum poti sa preiei un spatiu ipotecat? Cred ca se rescriu codurile comerciale din lume prin aceasta sentinta. Ce banca va mai da credite ipotecare, dac statul anuleaza ipotecile? Sper ca macar 2+2=4 la curtea de apel.

    Ce tot scrieti in presa ca Voiculescu va sta 10 ani la inchisoare? Oare nu stiti ca datorita varstei va face doar jumatate si daca mai scrie carti, etc, etc, poate sa ajunga la mai putin de jumatate

    E o aberatie asta cu zece ani si vad ca presa o tot repeta. Iar regula asta cu varsta nu e doar pentru Voiculescu, e pentru toti detinutii 

    "După Noul Cod Penal, eliberarea condiţionată după împlinirea vârstei de 60 de ani se poate cere după executare a jumătate din pedeaspă" 

    1. Draga basistule angoasat, sper sa te regasesti cat mai curand intr-o situatie similara cu a voiculescului. Probabil vei aprecia desteptii multicunoscatori ca tine care ti-o vor da in freza cu "se poate cere". Si vei constata atunci cat de frumos acest "se poate cere" se va transforma in "se poate refuza". O chestie de finete pe care unul ca tine n-o poate intelege decat in momentul in care o simte pe propria-i piele.

      Afirmatiile de tipul "sper sa te vad in locul lui" arata un tip de educatie provenit din epoca fanariota, caracterizata printr-o "justitire" dupa bunul plac al chiriasului domn al UngroVlahiei. Daca anonimul nr. 3 n-a incalcat legea, nu cred ca domnul"cop" se va bucura, in stilul indecent cocalar, de arestarea lui. De fapt domnule cop, ce afirmati dv sunt sofisme. Iar "basismul" e ceva inventat de A3. Basescu a facut mai mult rau decit bine la nivel economic, dar justitia a pus-o pe roate. Ea se va descurca foarte bine fara el. Gaullism da, ala era un tip remarcabil, dar Basescu la nivelul individual ramine un alcoolic razbunator, asta nu poate fi contestat.

      Te inseli, educatia mea n-are cum sa fie fanariota. Nu sunt chiar atat de batran. Cel mult comunista. Si-mi asum asta.

      In ceea ce priveste mersul justitiei sub basescu, te atentionez ca dosarul lui frate-sau a batut pasul pe loc vreoi doi ani. Au trebuit sa dea aia de la - cum zice Make - "propaganda" Antena 3 imaginile cu "manca-ti-as" ca sa se acutizeze subiectul. Si pana n-a iesit omul negru sa spuna ca se poate incepe mascarada nimeni n-a miscat nimic. Curat murdar monser. La fel cum niciunul dintre dosarele ilegitimului nu se mai judeca deoarece se joaca la prescriptie sub acoperirea unei imunitati inexistente.

      Da, asa e, merge brici justitia. Dar numai cand e vorba de executii publice cu motivari abracadabrante. Telepatic de bine! 

      Mai draga nenea politistu' ...

      Dar de ce nu te oripilezi si de cei 7 ani de proces ai varanului ??? 

    Problema e ca avem impresia ca apologetii A3 sunt mai multi. Dar asta doar pentru ca ei sunt foarte agresivi si foarte vocali. Chestia cu cei 8 mil de romani care il vor jos pe Basescu e o vrajeala. De care se folosesc. Oamenii aia nu-si dau seama ca sunt manipulati, nu gandesc deloc, doar ii urmeaza oriunde pe idolii lor. Noi ceilalti nu avem un lider pentru ca de cand nu mai e Basescu, nu mai e nimeni care sa coaguleze dreapta si cei care sunt antiantene pentru ca au avut astia din Baneasa grija sa dea in toti liderii. Dar articolul e corect si exact asa e. Sigur ca aia spalati pe creier n-o sa-l accepte si e normal.

    1. Dupa revolutie in Romania au aparut doi "dumnezei " falsi :Justitia si Mas-media.Ei nu gresesc niciodata deci nu pot raspude pentru faptele lor ,dar nici nu pot fi criticati.Este bine ca au inceput sa se atace intre ei si sa se distruga din interior POATE PESTE 2ANI cum spunea o batrana se va schimba matura si se va face ordine.

      Cred ca cele 7-8 milioane de voturi contra lui Basescu, de la Referendum sint rezultat al guvernarii gresite, iar nu al propagandei lui Voiculescu.

      Cred ca lui Voiculescu i se datoreaza doar ura neobisnuita cu care au fost exprimate voturile. 

    Ii secam la ficati pe basescu si pe propagandistii lui, iar bucuria asta e nepretuita.

    1. "Speri ma-ta dar speri degeaba" :)))) Noi suntem fericiti ca voi, latrinistii felicsieni, veti fi marcati psihic inca 20 de ani de Base :))))

      Nimic nu se compara cu Bucuria noastra, dupa ce fiica vrancenei firea a luat 1, 20 LA BACALAUREAT la limba romana !! 

      Cred ca ai vrut sa scrii wiener. Basescu e carnat forever :))))

    Dupa Ioana Petrescu a urmat Laura Nureldin; asta-i misoginism 100% !

    1. Cred ca femeile ne sint superioare, le admir, le iubesc si lucrez intr-o echipa de fete frumoase (80% din personalul BURSA este feminin si intreaga structura de conducere).

      Consulta, te rog, definitia notiunii de "misogin" si vei constata ca ar fi imposibila presupunerea ta. 

      Mai domnule Make, mai lasa-ne cu formulari din astea pretioase de genul "consulta, te rog, definitia...".

      Daca tu esti obsedat de femei (ca sa fie in jurul tau, doar la asta m-am gandit :)) nu inseamna ca nu esti misogin ... sau rasist.  

      M-ai pus cu botul pe labe!

      Desigur, nu conteaza ce inseamna cuvintele - sint misogin, pentru ca asa ti-e tie vrerea.

      Nu ti-a prea placut scoala... 

      Dane, iar ai dato-n co(**)e!

      Un Nene !!? unde te-ar putea duce gandul? sa socotim:un Ne, ar putea fi un nestiutor, un neavizat, etc. dare doi de NE, adica un Nene ce altceva decat un nealtceva decat un nimic ar putea fi? si atunci intrebarea: ce sa-i pretinzi?. 

    Inafara de toate cele referitoare la Voiculescu&Antene expuse-rasexpuse-supraexpuse in articolul dvs., se ridica delicat-suav o intrebare - DOMNULE Make, esti rasist?? Se pare ca "da", din moment ce ai tinut neaparat din primele randuri sa subliniezi ca frumoasa Laura Nureldin este metisa! Halal ziarist ...

    1. Daca spun ca sint evreu, inseamna ca sint antisemit?

      Mi-a cenzurat mie o remarca rasista... Propun sa renuntam la evidentierea sexului, culorii si aspectului general. Chiar daca o fiinta ar fi frumoasa, o absolva asta de a fi idioata? Zic asa, fara legatura cu speta, ipotetic...

      Adanc! Bravo domnule Make. Esti talentat. Tot respectul. Mie unu mi-a placut articolul.

    are probleme serioase,dupa 45 de ani de propaganda comunista desantata,si alti 25 de ani de minciuni de toate culorile politice.Asa ca nu ne-am mira sa vedem demonstratii de sprijin pentru Gigi Becali,A. Nastase,Misu Fenechiu sau Bahmu.

    Mitomania in toate cele patru moduri de manifestare ale sale este prezenta in media la fel de mult ca in "iepoca de aur"acesta fiind,de fapt principalul motiv pentru disparitia a foarte numeroase ziare.

    Oamenii sunt satui de minciuna,organismul lor nu mai poate asimila aceasta leguma nici atunci cand este delicioasa.  

    Foarte bun artilolul... si surprinde exact situatia de la Antene.

    Exagerarile si manipularea informatiilor au condus la intarirea pozitiei lui Basescu, posturile mentionate pierzand permanent din credibilitate. 

    Constat cu surprindere ca lucrurile merg in directia perpetuarii basismului. Iohanis tocmai a cerut amanarea datei alegerilor. Mai trebuie sa vina un emisar american sa ne dicteze ca trebuie sa-i asiguram lui basescu un interimat de vreo 4 ani. Asa s-a intamplat si-n Kosovo.

    Make, tine bine "pă dreapta". Voiculescu e de vina! 

    1. Draga Copp, sint servitorul silogismului, in slujba publicului.

      Asa de tare ma doare-n spit cine se cocoata-n Cotroceni si la Guvernare, incit imi permit sa spun ce cred, indiferent ca asta ii poate fi folositor dreptei sau stingii. 

      De-aia va iubesc, ca sinteti servitorul unui substantiv comun... Restul breslei cam slujeste nume proprii.

      Minunat text, am mai intilnit in presa de azi aceeasi logica dar nu si acelasi talent. 

      As fi fericit daca ar fi asa. Insa, realitatea arata ca silogismul inclina acul catre individul gazos de la cotroceni. O cunostinta comuna de-a noastra vorbea la un moment dat despre farmecul discret al burgheziei si burghezia se stingea. La cum decurg lucrurile vom ajunge sa vorbim doar soptit si pe la colturi despre "farmecul discret al libertatii". Si asta in timp ce ea, libertatea e moarta si ingropata. Atunci cu ce te va mai ajuta silogismul? Poate doar la vrajirea Laurei, dar va fi putin. Foarte putin si ineficient!

      P.S.  

      1. Poate-ti faci un pustiu de bine si-mi eliberezi comentariul arestat azi dimineata. Jur pe rosu ca n-am fost contondent!

      2. Laura, te-am aparat! Da-mi Like! :-) 

      Draga Copp, te rog sa fii mai specific in privinta libertatii, altfel incepem sa o confundam cu fara-de-legea.

      Exact aici ne incurcam si trebuie sa ne intoarcem la cei care au experimentat conceptul libertatii prin intermediul lipsei sale totale: "Libertatea nu este decât absenţa fricii, ignorarea sau uitarea ei."(I.D.Sirbu)

      Suntem in anticamera tiraniei. Un nebun da ordine asa-ziselor institutii impotriva adversarilor politici. Institutii care executa arbitrar si instituie teroarea. Despre asta era vorba! 

      Este sau nu este Voiculescu vinovat?

      Da Copp, ai marcat exact esenta problemei, despre asta e vorba=executia ordinelor unui nebun. Insa lumea se face ca nu intelege...

      "Cenzura" de care v-ati plins are o cauza tehnica: ati folosit un tip de caractere de litera care nu sint preluate de site.

      Am recuperat mesajele si le postam in forma tehnica potrivita. 

      In doar doua rinduri, topiti 3 probleme diferite:

      1. Este sau nu este Basescu nebun? 

      2. Executa sau nu executa justitia ordine? 

      3. Este Voiculescu nevinovat sau este vinovat?

      Prin urmare, nu ma fac ca nu inteleg, ci chiar nu inteleg. 

      Pai raspunsurile mele ar fi urmatoarele:

      1. Nu stiu, probabil ca da; 

      2. Cu siguranta DA(vezi evitarea cercetarii basestilor, acoperirea infractiunilor partidului-stat si chiar modul selectarii judecatorilor in procesul lui Voiculescu); 

      3.Daca m-ai fi intrebat acum 4-5 ani as fi spus DA. Acum, vazand intreaga mascarada de proces(sa nu uitam ca evaluarea aia e scoasa din pix, ca se confisca banii fetelor fara ca ele sa fi fost parte in proces s.a.m.d.) NU STIU. Ceea ce stiu e ca oricine trebuie sa aiba parte de un proces corect, indiferent de cat de contondent ar fi ca individ. 

      Make, totusi, te m ai intreb odata: VOICULESCU A FOST SINGURUL SECURIST DIN ROMANIA? Asta e intrebarea!

      Copp, sa ne spui si noua ce-ti raspunde Make la ultima intrebare. Da' cred ca raspunsul ar trebui sa cuprinda si panseuri de genul "nu toti fostii securisti se iau de Basescu in direct...".

      Nu-ti dau Like!!!...fiindca nu era nevoie sa te bagi...

      Of, Laura, eram sigur ca nu-mi iese! Pai Make concureaza cu tot ziarul, cu inserturi de poze, cu barba s.a.m.d. pe cand eu, bietul de mine, doar cu vorbe mestesugite(sau chinuite) la "si altii" prin comentarii. Asta e, am incercat si eu ca tot omu'. Viata e nedreapta!

      Nu-mi mai ramane decat Nunta Sluta! :-)) 

      Nu, Voiculescu nu a fost singurul securist din Romania si nici macar singurul securist proprietar de media.

      Continui sa te intreb: este sentinta nedreapta? 

      Pare ca nu. 

      Nedreptatea nu-i este facuta lui, ci noua, pentru ca ceilalti securisti in situatii asemanatoare nu ii impartasesc soarta.

      Subiectul "banii fetelor" este ca sint banii lui, dositi la copii; nu cunosc Dreptul, dar banuiesc ca exista o cale de drept pentru urmarirea banilor dositi. 

    Bravo Domnule Make!

    Make, chapeau!

    Titlul spune totul. Bravo Make pentru articol: sobru si obiectiv.

    Bravo judecatorilor pentru buna condamnare. Au verticalitate si curaj. Parca imi revin sperantele in tara asta. 

    Si bravo A3 pentru distractia oferita. Poate este pacat sa mergi in casa "spanzuratului" sa te distrezi, dar de asta m-am uitat. Sa ii vad delirand inca o data intr-un circ de tot rasul. 

    P.S. Pentru cei care m-ar putea injura de spalati pe creier ce sunt, dupa ce o sa le dau o riposta fizica exemplara, le arat buletinul pe care am stampila de la referendumul din 2012. Nu exista anti-basist rational (nu isteric si spalat pe creier) mai convins decat mine (sau CTP-ul). Dar de 1.5 ani A3 a trecut in alt registru al circului mediatic fapt care m-a facut sa renunt la ei. Postul de televiziune a derapat semnificativ de la demnitatea umana si a inceput sa toarne tone de minciuni. Raportul adevar/minciuna a devenit mult prea mic pentru a fi tolerat de mine pentru ceea ce se cheama "televiziune de stiri". As putea spune ca a devenit un soi de "Fox (So Called) News". 

    1. In speta, in opinia mea, Voiculescu et co sint vinovati fara indoiala.

    2. Au existat, in opinia mea, mai multe abateri de la procedura. Aparatul nu functioneaza ireprosabil. 

    3. Profilul moral al unora dintre inculpati este hidos. Dan Voiculescu, spre exemplu, este un speculant, un notoriu traficant de influenta, un angajator fara respect fata de masa salariatilor, un individ grobian, incult, repugnant, cu dezgustatoare manifestari metabolice si politice, un informator voluntar si veleitar care si-a tradat propria familie, un evazionist, un om care a inselat increderea tuturor celor care i-au incredintat o idee sau un proiect, un aliat neloial, un scriitor searbad, un filantrop fatarnic. 

    Mencinicopschi este un semidoct patetic care a abuzat mercantil de naivitatea populara si care nu s-a procopsit mai mult din impotenta nu din cinste. 

    4. Conduita si declaratiile impricinatilor pe toata desfadurarea procesului penal au fost neinspirate, lipsite de demnitate, false si lase. 

    5. Avocatii de care se face multa vorbire la televizor sint slabi si escroci. 

    6. Justitia a fost, este si va fi controlata politic si economic peste tot pe mapamond. 

    7. Reactia populara 'nu conteaza daca e drept sau nu, bine ca i-au condamnat!', in cazurile Becali, Nastase, Voiculescu etc. este raspindita, gresita si umana. 

    8. Afectivitatea exagerata in politica naste nedreptati de ambele parti. Sint convins ca intotdeauna in Romania, un "fost" va fi tratat abuziv. Si in Siria, si in SUA, si in Italia... 

    9. Campania Antenelor este de un insolit ridicol si de o nesimtire crasa, chiar si in standardele cu care sintem deja obisnuiti.

    10. Textul lui Make este echilibrat. Chiar si atunci cind este partizan in editoriale, Make reuseste sa fie logic, temperat si argumentat, ceea ce trebuie apreciat. Stilul sau elegant si fermecator merita aplaudat. Nu te poti opune vervei makiavelice cu imprecatii rudimentare. E ca si cind ai bate un sahist la scatoalce... 

    Speta a produs niste efecte mai interesante decit pedeapsa penala sau cuantumul ei, pe care nu le-am vazut dezbatute niciunde...

    Solidaritatea in raspunderea civila a unor entitati ce nu se regasesc ca parti in dosar. 

    Tare vreau sa vad motivarea... 

    Cum adica 'care trec in proprietatea Statului fara nici un fel de sarcini' (...) 'chiar daca sint ipotecate' etc.?

    S-au mai facut referiri la imprumuturile acordate de condamnat in forma legala... De-abia astept sa vaz ce si cum ! 

    Adevarul este o conventie.

    Era bancul ala: aveti "Scinteia"? - S-a epuizat! - Dati-mi-o asa, epuizata! 

    Ce-are, daca oamenii vor sa scrie "post confiscat"? Poate se refera la BOR care a luat fara sa despagubeasca, in virtutea calitatii sale oficiale, monopolul abstinentei inainte de Sintamaria... Sau poate "post" e calificativul latin consacrat, adica "dupa confiscat", adica uite ce-am ajuns dupa ce Varanul a luat cu japca imobilul Statului... Si ce e aia Hyperion? O scoala ajutatoare... Da' un metis? Am intrebat la Asociatia chinologica, cica un rebut regretabil.

    Am logica? 

    1. fiindca v-am laudat?!? Nu e corect.

    Nu, Make, nu-i asa! Judecata ta e stramba, pornind voit de la jumatati de adevar. Si pentru ca, asa cum declari, nu Voiculescu e subiectul, da-mi voie sa-ti adresez cateva intrebari:

    1. Unde in textul articolului tau(profund manipulator) apar Fratii Paunescu, Viorel Catarama, Melescanu s.a.m.d.? O sa ma intrebi, facand pe niznaiul, ce are sula cu prefectura? Pai are! Astia, prin participarea activa la falimentarea Bancorex, au facut un jaf de 8% din PIB. Da, 8% din PIB! S-a legat cineva de ei? Evident ca nu deoarece sunt armele chiorului ilegitim. 

    2. “Dan voiculescu este un securist dovedit care s-a folosit de sistem ca sa se inavuteasca” - spui tu. Zau? Si restul paduchelnitei de ce nu este judecata? Tu, impreuna cu tot aparatul care manipuleaza la greu zilele astea, vreti sa ma faceti sa cred ca in tara asta doar Voiculescu a fost securist. Nu, Make, hai sa privim cu atentie. Cei mai perversi sunt inca in sistem si se afla in spatele executiei. De aia nu se-atinge nici dracu'!  

    3. N-ai spus o vorba despre aberatiile din decizia Justitiei cica independente. O sa spun doar una. Cum poti confisca fetelor lui Voiculescu banii daca nici macar n-au fost parte in proces? Nu e ciudat? Nu ti se pare ca n-au avut drept de aparare? Si decizia plutonului de executie e absolut toata o sfidare. E normal, trebuia sa fie o lectie pentru toti cei care nu stau inregimentati. 

    N-o s-o intind inutil. Adevarul este altul si toti astia ca tine il refuzati, chiar va sperie. Intr-adevar, Voiculescu poate fi acuzat de “nebulozitati” aflate la originea afacerilor sale prospere. Dar, de-atunci, s-a ferit ca de dracu' de ilegalitati. A vrut sa se rupa de sistem si sistemul l-a busit. I-a spus la modul cel mai brutal ca nu ai sanse de scapare, ca daca te-ai infruptat din rahat trebuie sa joci asa cum ti se canta. El a crezut contrariul si s-a crezut erou. Nu-mi dau seama ce l-a apucat sa se opuna cu aceasta incrancenare lui basescu. Probabil o doza de inconstienta dublata de grandomanie. Indiferent insa de motive nu trebuie uitat ca a fost singurul care s-a opus acestui regim tembel! Singurul, Make! 

    Si mai e un lucru pe care l-ai ignorat cu buna stiinta. In timp ce trustul lui de presa traieste din bani reali, din audiente, aparatul propagandistic cretinizat al basescului traieste in insolventa si cu bani la punga. Ti se pare corect? Televiziunile lui Voiculescu n-au beneficiat de subventii de la stat "ca sa faca cultura(sic!)" asa cum a beneficiat propagandistul-profitor sarbu.  

    Sunt cateva realitati care au scos oamenii aia in strada. Stiu, vei spune ca sunt spalati pe creier de televiziunile lui Voiculescu. Si ceausescu vorbea de "agenturili" si-a sfarsit-o cum a sfarsit-o. basescu se pregateste! Nu mai e mult, doar 18 saptamani. Asta e realitatea! Si indiferent cata frenezie ar avea la construirea unui inlocuitor de mucava, sfarsitul sau va fi tot la groapa cu (...). Pentru c-o merita! 

    1. Corect Copp, adevar ai grait.

      De asta e suparare mare in tara (si va fi si mai mare) si nu pentru ca vor unii sa creada (basistii cu microb sau cu interese, depinde cum bate vantul) ca lumea e pro-Voiculescu. 

      ...nu le exclud pe altele...

      Mesajul de mai sus al lui Copp a fost postat la orele 5.22; repet, mesajul a fost scris intr-un program pe care site-ul nostru nu il poate prelua; ca sa-l afisam, l-am re-dactilografiat (in momentul acesta, programatorii lucreaza la indepartarea deficientei tehnice).

      Penultima fraza se incheie cu o vulgaritate (am inlocuit-o cu trei puncte, intre paranteze. 

      Asta era "mesajul confiscat". Bine c-a fost scos din intestinele masinii! Incepusem sa ma ingrijorez pentru soarta lui. :-)

      Danke! 

      Nu, n-am sa spun ca sint spalati pe creier, ci, doar, ca isi confunda nemultumirea fata de regim (de altfel, intemeiata) cu lupta lui Voiculescu sa scape de puscarie.

      Faptul ca, in 1997, Viorel Catarama a luptat, dupa spolierea investitorilor FMOA, pentru egalitatea de tratament a investitorilor autohtoni, dezavantajati fata de cei straini, desi a fost o lupta corecta, nu l-a facut pe el sa fie un "erou", ci a compromis scopul. 

      Faptul ca Vadim a sustinut nationalismul - ceea ce este un scop nobil -, nu l-a innobilat pe el insusi, ci a compromis nationalismul si patriotismul si ultima farima de orgoliu national. 

      Faptul ca Voiculescu a promovat transparenta in contractele de reclama in mass-media, plata TVA-ului la incasare si diminuarea TVA-ului la alimentele de baza, desi initiativele sint corecte, nu il transforma pe el insusi intr-un om corect, dupa cum nici zvircolirile lui antibasesciene nu il transforma in erou in lupta contra tiraniei, toate astea facind parte din manevrele prin care a sperat sa scape de puscarie. 

      Discutia despre caracterul regimului Basescu este o alta discutie, un alt subiect, iar la vremea Referendumului din 2012 am facut o analiza, valida si astazi. 

      Am fost injurat si atunci, pentru ca, la rindul meu, nu l-am injurat indeajuns. 

      Apoi am fost injurat si de cealalta parte a spectrului politic (am ales intentionat cuvintul "spectru), pentru ca mi-am incheiat analizele cu concluzia ca, dupa intoarcerea la Cotroceni, trebuie sa demisioneze, intrucit, oricum, nu mai este reprezentativ pentru toti romanii. 

      Draga Copp, sesizez ca distingi intre cele doua subiecte. 

      Un al treilea este de ce nu sint umflati toti cei ca Voiculescu; nu am sa ma apuc sa-l apar pe Voiculescu, pe motiv ca n-a facut decit ceea ce si altii, ramasi nepedepsiti, au facut. 

      Probabil ca justitia are o agenda politica. 

      Dar este un mare progres ca acum pedepseste vinovati, iar nu nevinovati, ca mai inainte.

      Cit despre unde sfirsim cu totii.... 

      Nu-mi place s-o lungesc la infinit, dar pur si simplu nu inteleg chestia asta cu "Justitia". Vad ca trebuie sa repet la infinit ca ea nu exista. Tu spui ca da, pt ca au fost condamnati "vinovati". OK, sunt curios ce-o sa mai spui dupa ce Ponta va fi mostenit "cheile" imparatiei. Atunci iti vei da seama c-am avut dreptate sau tot imi vei vorbi despre Justitie? Ramane sa vedem!

    ...mi se pare necesara.

    Cind conduceam ziare sau moderam emisiuni, recurgeam ades la veto-ul amfitrionului pentru ca, unu- la el in casa, omu' stabileste regulile, si, doi - de cele mai multe ori e absolut evident ca se impune, obiectiv. 

    Relativ la remarca mea rasista, perseverez in mea culpa.

    Declar public ca voi face mereu abstractie de sexul, culoarea, chiar si specia entitatii! Daca ma duc la pet shop sa-mi iau un animal, cind ma intreaba aia "Ciine? Pisica? Ce rasa? Sa fie baiat?", voi raspunde neabatut: "Nu conteaza, nu vreau sa stiu, dati-mi ce poftiti!". Daca ma aleg cu un boa constrictor si vine careva si zice "Ti-ai luat reptila?", ii raspund "reptila? N-am remarcat!". Daca ma intreaba popa daca tin post, ii spun ca nu ma uit de ce regn apartine mincarea mea! Jur! 

    Poporul, domnilor, in majoritatea sa simpla, nu iubeste pe nimeni! De cind e lumea, saracii i-au urit intens pe bogati, fara discriminare si fara legatura cu legitimitatea bogatiei lor. Nu cred, sincer, ca masele largi de milogi il iubesc pe Voiculescu. Sau pe Becali. Sau alt dislexic pricopsit intempestiv. Oricit s-ar stradui citiva argati stingaci si mituiti sa zugraveasca astfel realitatea...

    Cum era cand tu, make, impreuna cu Virgil Atanasiu il sustineai pe Voiculescu, Copos et.co. Banii nu au miros.

    1. Fabulezi, fara limite.

      Eu nu am sustinut nimic si pe nimeni impreuna cu Virgil Anastasiu. 

      Copos? 

      L-am intilnit de doua ori, in reuniuni oficiale, fara sa am vreo interferenta cu el. 

      Voiculescu? 

      Voiculescu?! ! 

      L-am vazut o data, la Sinaia, de departe, prin 1994 si imediat mi-am pus manusi de protectie, sa nu ma umplu. 

      Am fost ferit sa schimb vreo vorba cu el ori cu vreun interpus de-al lui.

      Anonimule, minti penibil! 

    Esti bolnav ,Copp!Daca modelul tau de cinste e Voiculescu (singurul care s-a opus etc...)ai dezechilibre mari la cap.

    1. Asa e, sunt bolnav la cap. Eu si vreo 90% dintre romani. Ce sa-i faci? Neam de stersi pe creier, indobitociti de "latrine" si incapabili sa gandim. In plus, mai suntem si asistati social. Am ratat ceva? Cred ca am pus pe hartie destul de fidel intreaga voastra ideologie.

      Te rog sa nu ma urasti! Eu fac parte dintre aia care nu vor sa vorbesc cu tine. Succesuri marete!

      Copp, lasa-l sa te urasca, te rooog. Poate asa va avea mintea ocupata, dupa cum se manifesta e prea dezocupata :):):)

      "Scuzele" nu te scot din latrina. 

    make, make......securist batran.....tot cu manipularile clasice te ocupi......ai primit ordin de manipulare pe unitate?...e bine totusi!!.....creierele spalate basiste trebuie hranite permanent!!

    Make, te rog fi mai concis; uite ce ai provocat! care mai de care mai nedumerit si mai ratacit.... 

    Un amic (la fel de ratacit) m-a intrebat daca A3 este una si aceeasi cu Autostrada 3; a auzit el omul ca acolo pe margine stau fete frumoase - mai ales metise si cum in articol faci apologia fumoaselor de la A3 iata ca omul meu a intrat la idei.

    Si mai zici ca nu esti vinovat, ca nu esti partizan.... 

    Multi romani se uita la Voiculescu ca la un varan. Dar averea sa, estimata la cca 1.5 mld euro in 2009 si la cca 350 mil de euro in 2012, pare a fi pusa pe baze stabile. De remarcat ca in 1990 n-a pornit de la zero. Ca director general al al firmei CRESCENT COMMERCIAL & MARITIME LTD- Cipru, din 1982, el a acumulat pina in 1990 o mica avere, pe care o putem estima la citeva sute de mii de dolari, si o mare, mare experienta in desfasurarea afacerilor in economia de piata. A fost unul din fauritorii de “legi si datini” in intoducerea economiei de piata in scumpa nostra patrie. Dovada este lucrarea sa “Din experienta mondiala in privatizarea intreprinderilor de stat”, Editura Tehnica, 1990. Cu asemenea baze, adica bani, cunostinte, experienta si o pozitie de prim rang in lumea afacerilor, intr-o tara bintuita de o seceta cumplita, de o sete teribila de banane, kent, electronice, mercedesuri… este normal ca un om ca Voiculescu sa faca rapid multi bani.

    Se pune problema, care dintre cei cca 9 mil de angajati si cca 3.5 mil de pensionari existenti in ‘90 sa fie oamenii momentului si sa realizeze capitalismul in scumpa noastra patrie? Evident ca nu cei 90% dintre romanii, din care cca 80% constituiau clasa de mijloc, ci cei cca 10% mai bine situati, iar Voiculescu a fost unul dintre acestia. Cine crede ca era posibil sa fie altfel cred ca se inseala. Cauzele pentru care lucrurile au luat-o razna par a fi altele. In societatea noastra, imbicsita de mizerii si neclaritati, descoperirea si propagarea adevarului ar trebui sa fie una din preocuparile principale ale celor destepti, care-i au pe jurnalisti in primele rinduri. Oamenii vor lumina, nu ceata!  

    Ce a fost a fost, n-are rost sa privim cu regret in urma, ci cu incredere spre viitor! Eu consider ca trebuie condamnati aspru acei care si-au insusit parti din economia socialista si le-au distrus, lasind milioane de romani fara un loc de munca, si nu acei care au cumparat la pret de solduri si au dezvoltat. Voiculescu este unul dintre cei putin, care au dezvoltat. ICA este inca la locul “ei”, bine mersi, spre stupoarea si disconfortul unora. 

    Cazul Voiculescu este o sursa inepuizabila de invataminte referitoare la “unde-am fost si ce-am ajuns”, vorba clasicului, din toate punclele de vedere: si social, si economic, si politic, si al statului de drept… Ca urmare acest caz ar trebui privit cu mare atentie si disecat pina la nivel de amanunt. Dupa mine, timpul n-a mai avut rabdare cu Voiculescu pentru ca n-a ajuns la intelegere cu Basescu, ba mai mult si-s virit adinc colti-i de varan in jugulara acestuia. Cind au ajuns la o intelegere, prin 2005, Voiculescu a primit NUP; cind au ajuns la un conflict major, aceiasi actiune a fost reluata.

    Este bine ca n-au cazut la pace, iar faptul ca n-au cazut la pace este un semn ca vom trai intr-o societate mai curata, poate. 

    1. Voiculescu nu a fost in stare sa dezvolte decit propaganda, nimic in economie.

    Butonam si trecui peste Antena3...

    Sorin Stanescu, Rosca dupa prima nevasta, proaspat scos din rastelul cu munitie uzata moral... Subiect: Casa din Mihaileanu... Probabil, in timpul cind nu traversam eu postul, s-a vorbit iar despre flota, Nana, ecarisaj, Eba, Mircea, ginerele "imi scapa"...

    Nu mai e nici macar strategia aia idioata de zilele trecute... Nu mai e nici o strategie, nici o tactica, nici un plan... E panica! Se acopera un registru vast, de la Filantropul la abuzul justitiei, de la implicarea politicului la reverendumul invalidat, de la "e mai hot alalalt!" la "milioane de romani!"... Jalnic si profund ineficient... Pute a "sauve qui peut!" iminent... 

    Mitomania îl pierde pe Dan Voiculescu

    Voiculescu este pierdut, nu mai trebuie mintit nimic; la anisorii lui si anii de carcera, cand iese poatew ca se va mai bucura de joaca nepoteilor (dea Domnul) ca sa-si duca mai usor zilele. Cum s-ar spune, este terminat. 

    " Până să vină la trustul lui Voiculescu, frumoasa metisă trecuse pe la Realitatea TV, Naţional TV, The Money Channel şi TVR Info......." 

    Esti sigur Make? chiar prin atatea paturi (pardon, posturi) sa fi trecut? 

    1. Se intampla de multe ori ca un grup de oameni sa stea la un pahar de vorba, sa spuna glume, sa se simta bine. De cele mai multe ori intreaga atmosfera e stricata de-un prost care, fara a intelege o iota din spiritul discutiei, da cu bata-n balta. Simplu, banal, marlaneste, bovin! Ce pot sa-ti spun mai mult? Esti prost si-atat!

      Este sora ta, cumva? 

      In mintea ta deformata doar pe sor-ta trebuie sa o respecti?! Dar de ce ma mir, asa limbaj =asa gandire! Omul-padurii saracu' atat stia, sa se poarte ca-n padure dar tu domnule "anonim" in anul 2014, scriind de zor in ziarul Bursa, ar fi trebuit sa fi evoluat fata de Neanderthal... Se pare ca ai ramas la stadiul ala, chiar mai jos.

      M-am dumirit; esti metis. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb