Mass-media: "A fost lansat un nou partid de stânga radicală, în Germania"

T.B.
Politică / 8 ianuarie

Mass-media: "A fost lansat un nou partid de stânga radicală, în Germania"

Un nou partid de stânga radicală, antisistem şi cu tendinţe suveraniste şi-a anunţat crearea luni în Germania, sub egida uneia dintre reprezentantele acestei mişcări, Sahra Wagenknecht, cu intenţia declarată de a participa la alegerile europarlamentare din luna iunie, transmite AFP.

Conform sursei citate, ''Europenele vor fi primele alegeri la care se va prezenta Alianţa Sahra Wagenknecht (BSW, Bundnis Sahra Wagenknecht)'', numele acestei noi formaţiuni, a declarat Sahra Wagenknecht (54 de ani), într-o conferinţă de presă.

''Vor exista apoi trei scrutinuri în Germania de Est şi suntem încrezători în capacitatea noastră de a ne prezenta la trei scrutinuri'' regionale din fosta Germanie Orientală programate în septembrie (în landurile Saxonia, Brandenburg şi Turingia), a adăugat ea, potrivit sursei indicate.

Această nouă formaţiune a apărut dintr-o sciziune a stângii radicale germane. Sahra Wagenknecht a părăsit alături de mai mulţi lideri partidul Die Linke, relatează sursa menţionată.

Partidul ''BSW'' se distinge în special printr-o linie mai naţionalistă şi se declară mai favorabil unei reduceri a numărului de sosiri de migranţi în Germania, potrivit sursei precizate. El se prezintă sub numele complet ''Bundnis Sahra Wagenknecht - fur Vernunft und Gerechtigkeit'' (Alianţa Sahra Wagenknecht - Pentru dreptate şi justiţie), conform sursei.

Sahra Wagenknecht este o personalitate controversată şi extrem de cunoscută în Germania, informează AFP.

La fel ca partidul de dreapta extremă ''Alternativa pentru Germania'' (AfD), Sahra Wagenknecht dispune de principalul său bazin electoral din Germania de Est. Această politiciană este născută şi a crescut în estul Germaniei, unde o parte importantă a populaţiei se simte marginalizată, transmite sursa relatată.

La finalul lui 2018, Wagenknecht a avut o primă tentativă de a lansa o mişcare politică similară, înainte de renunţa şase luni mai târziu, precizează sursa menţionată.

De această dată, ea ar putea profita de polarizarea în creştere a societăţii germane, dar şi de scăderea popularităţii coaliţiei guvernamentale conduse de cancelarul social-democrat Olaf Scholz, într-o perioadă de relativă stagnare a economiei germane, potrivit AFP.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Care este diferenta dintre partid de stanga radicala si partid de extrema stanga ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb