Mass-media: "Capitala sud-coreeană efectuează exerciţii pentru a se proteja împotriva atacului surpriză al Nordului"

T.B.
Internaţional / 27 decembrie 2023

Mass-media: "Capitala sud-coreeană efectuează exerciţii pentru a se proteja împotriva atacului surpriză al Nordului"

Peste 1.000 de militari, poliţie şi personal de urgenţă sud-coreeni s-au alăturat miercuri la exerciţii rare de apărare care simulau un atac al Coreei de Nord asupra Seulului, pentru a contracara temerile că oraşul se află la distanţă de armele Phenianului şi atacul ascuns, potrivit reuters.

Exerciţiul are loc pe fondul unei tensiuni sporite după ce Nordul a testat o rachetă balistică intercontinentală şi a lansat primul său satelit militar spion, vecinii restabilind luna trecută unele măsuri militare relaxate după un pact din 2018, conform sursei menţionate.

"A fost o mare lecţie pentru noi când sistemul avansat de apărare de clasă mondială al Israelului s-a cedat neputincios în urma unui atac surpriză al Hamas, înarmat cu artilerie convenţională şi mijloace primitive", a spus Oh Se-hoon, primarul capitalei, conform sursei citate.

El a spus că deznodământul transfrontalier al grupului militant de pe 7 octombrie prin oraşele din Israel, care a ucis peste 1.200 de oameni la acea vreme, a arătat că capacităţile militare superioare nu însemnau mare lucru dacă inamicul a lansat un atac surpriză cu succes, relatează reuters.

Exerciţiile de miercuri au simulat atacuri asupra unei importante instalaţii de alimentare cu apă, a staţiilor de reţea telefonică şi a unui coridor subteran de comunicaţii şi cabluri de alimentare, precizează sursa indicată.

Distanţa Seulului de doar 38 km (24 mile) de la graniţa militară cu nordul îl face deosebit de susceptibil la un atac în orice moment, a adăugat Oh, transmite sursa.

Centrul dens populat al guvernului, afacerilor şi finanţelor găzduieşte 9,4 milioane de oameni, cu încă 1,4 milioane care lucrează şi merg la şcoală acolo în fiecare zi, menţionează reuters.

Oh a adoptat o poziţie dură împotriva Coreei de Nord, argumentând că Sudul trebuie să deţină propriile arme nucleare ca singura modalitate de a neutraliza ameninţarea de la Phenian, relatează sursa.

Cu toate acestea, preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a exclus deţinerea de arme nucleare, făcând, în schimb, o prioritate consolidarea unei alianţe militare cu Statele Unite şi restabilirea legăturilor de securitate cu Japonia, conform sursei citate.

Exerciţiile au avut loc într-o zi în care Coreea de Sud a impus noi sancţiuni împotriva a opt nord-coreeni legate de programe nucleare şi de rachete, potrivit sursei menţionate.

Vecinii s-au ciocnit pe mare şi una dintre insulele din Sud a fost bombardată de Nord, ucigând zeci de persoane de ambele părţi, dar nu a existat niciun atac direct asupra Seulului de la sfârşitul războiului din Coreea în 1953, informează reuters.

Testul din această lună a celei mai recente rachete balistice din Nord a urmat lansării cu succes în noiembrie a primului său satelit militar spion, în timp ce o revizuire constituţională din septembrie a consacrat folosirea armelor nucleare ca politică naţională de apărare, transmite sursa indicată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb