Dialogul strategic, anunţat de preşedintă în discursul său din 2023 privind starea Uniunii, va aborda provocările şi oportunităţile ridicate de participanţii la dialog, cum ar fi un nivel de trai echitabil pentru fermieri şi comunităţile rurale, sprijinirea agriculturii în limitele planetei noastre şi ale ecosistemelor sale, exploatarea oportunităţilor uriaşe oferite de cunoaştere şi de inovarea tehnologică şi promovarea unui viitor prosper pentru sistemul alimentar al UE într-o lume competitivă, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, remis redacţiei.
Profesorul Peter Strohschneider a fost numit preşedinte, pe baza experienţei sale îndelungate, în special în calitate de preşedinte al "Comisiei pentru viitorul agriculturii" a guvernului federal german, transmite sursa citată.
Dialogul strategic reuneşte principalele părţi interesate din întregul lanţ agroalimentar, inclusiv fermieri, cooperative, întreprinderi agroalimentare şi comunităţi rurale; precum şi organizaţii neguvernamentale şi reprezentanţi ai societăţii civile, instituţii financiare şi mediul academic, relatează sursa indicată. O serie de întâlniri tematice vor fi organizate după reuniunea de lansare, care va avea loc în prima jumătate a anului 2024, informează sursa menţionată.
Consiliul şi Parlamentul European vor fi implicate în acest proces, iar preşedintele, profesorul Strohschneider, va informa periodic şi va face schimb de opinii cu ambele instituţii cu privire la dialog, se arată în comunicat.
Prin combinarea diferitelor perspective, dialogul urmăreşte să încurajeze crearea de noi soluţii şi să creeze o viziune comună pentru viitorul sectorului agricol şi alimentar al UE până în vara anului 2024. Preşedintele dialogului, în colaborare cu participanţii la dialog, va defini formatul exact al concluziilor, potrivit CE.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, potrivit comunicatului: "A sosit momentul să ajungem la un nou consens privind alimentaţia şi agricultura în rândul fermierilor, al comunităţilor rurale şi al tuturor celorlalţi actori din lanţul agroalimentar al UE. Fermierii şi industria alimentară din UE le oferă cetăţenilor noştri alimente sănătoase şi de înaltă calitate şi aduc o contribuţie crucială la economia noastră, în special în zonele rurale. De asemenea, ei depun un efort enorm pentru a contribui la tranziţia noastră colectivă verde şi la cea digitală. Dar, în acelaşi timp, se confruntă cu o serie largă de provocări, de la schimbările climatice la inflaţie, la impactul volatil al pieţei. Prin acest dialog strategic, creăm un forum pentru a oferi o viziune clară pentru viitor, în beneficiul tuturor."
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2024, 19:30)
Arde casa când baba se piaptănă,
deja știm ce e de capul ei, contractele "minunate" cu vaccinurilor COvid făcute prin Sms de miliarde de euro, cu firma Pfitzer unde lucra din "întâmplare" soțul ei
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2024, 07:45)
E mai profitabila hrana artificiala. Cei cu bani vor manca ce vor, inclusiv mancare naturalar, iar saracii doar ce isi permit. De asta e bine sa fii bogat si liber.