Mass-media: "Siegfried Mureşan speră ca alegerile să arate clar că partidele antieuropene sunt minoritare în România"

T.B.
Politică / 28 februarie

Mass-media: "Siegfried Mureşan speră ca alegerile să arate clar că partidele antieuropene sunt minoritare în România"

Obiectivul nostru este ca lista comună PSD-PNL să obţină cel puţin jumătate plus unu din numărul de mandate ce îi revin României, pentru a arăta clar la nivel european că ţara noastră rămâne pe direcţia proeuropeană şi că partidele antieuropene sunt clar minoritare în România, aşa cum sunt minoritare şi la nivel european, a afirmat eurodeputatul Siegfried Mureşan (PPE), într-o întâlnire avută marţi cu un grup de jurnalişti români, informează agerpres.

El a menţionat că decizia de a avea o listă comună ''a două partide competitoare până acum şi care continuă să rămână şi acum competitoare la nivel local şi vor fi probabil competitoare şi în viitor'' a existat şi în alte state membre ale Uniunii Europene, dând ca exemplu precedentele alegeri europarlamentare şi recentele alegeri legislative din Polonia, unde ''toate forţele europene s-au unit pentru a lupta cu partidul antieuropean care a atacat statul de drept'', conform sursei citate.

Referitor la congresul Partidului Popular European, ce va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti, un prim motiv pentru care Mureşan a propus organizarea acestui eveniment în România este creşterea vizibilităţii temelor europene în ţara noastră, ceea ce ajută la informarea mai bună a oamenilor şi la scăderea riscului ca ei să fie victime ale dezinformării, transmite sursa.

Potrivit agerpres, ''Cel de-al doilea motiv este faptul că România a acţionat în deplin spirit european în ultimii ani, atât în timpul pandemiei generate de coronavirus, cât şi de la începutul invaziei forţelor armate ruse în Ucraina. România a crezut mereu în soluţii europene, nu am luat măsuri unilaterale, nici chiar în situaţii dificile. Am dovedit că gândim în spirit european şi cred că acest congres va fi o oportunitate bună pentru a arăta că România crede în Europa, dar şi că Europa crede în România'', a subliniat vicepreşedintele grupului PPE.

Mureşan a ţinut să remarce că, prin venirea într-un stat membru din Europa Centrală şi de Est, Partidul Popular European îşi arată susţinerea şi solidaritatea faţă de toate statele din Europa Centrală şi de Est, care mai ales în ultimii doi ani, de la începerea războiului din Ucraina, au făcut eforturi substanţiale pentru a ajuta numărul mare de refugiaţi ucraineni, informează sursa menţionată.

La Congresul PPE de la Bucureşti va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene, va fi dezbătută strategia PPE pentru alegerile europarlamentare din 6-9 iunie şi va fi adoptat programul politic al formaţiunii europene, precizează sursa indicată.

Siegfried Mureşan a apreciat că la scrutinul europarlamentar din iunie PPE va câştiga cele mai multe voturi şi că principalele trei grupuri ce au în prezent majoritate în Parlamentul European (PPE, S&D şi Renew) o vor păstra, relatează agerpres.

De asemenea, el anticipează că partidele extremiste nu vor înregistra creşteri semnificative în momentul de faţă. ''Avem două grupuri antieuropene, grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) şi grupul Identitate şi Democraţie (ID). Împreună, aceste două grupuri au 125 de europarlamentari, cărora li se adaugă 50 de europarlamentari neafiliaţi, care sunt în mare parte tot eurosceptici. (...) Estimez că numărul lor va rămâne aproximativ acelaşi'', a explicat eurodeputatul, conform sursei menţionate.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Care partide sunt anti eropene ca nu le vad?

    Anti coruptie si jaf da! 

    s c c r e t 

    Partidele de felul SOS sau AUR sunt pe trend descendent ele neputind asigura vreun miting de proprtii in Romania ,ele neputind aduce la vot decit pe cetatenii ramasi radicalizati .Asocierea USR cu acestia si cu UDMR (Kelemen ,Barna ,Ciolos ,Orban si Tomac) scade vizibil procentul obtinut de USR acum patru ani .Opozitia unita nu va putea trece de 35 de procente .Comasarea (beneficiile sunt cunoscute ), creterile de pensii si salarii si cele de inajutorare a celor defavorizati , plafonarea pretului la energie si cel al alimentelor de baza , cunoscuta nonaceptare a politicilor sovietice sprijinite acum si de Budapesta asiciata cu AUR si SOS, independentii ce vor fi cap de lista electorala , vor propulsa PSD PNL ca si invingatori ce dupa redistribuiri vor controla intreg Parlamentul Romaniei .UDMR nu va mai intra in Parlament dupa erorile repetate cu Tinutul Secuiesc .Mircea Geaoana poate deveni Presedintele Romaniei daca in final de campanie are sustinerea PSD si PNL .Nicusor Dan are si el aceiasi problema .Fie se ataseza celor doua mari Partide fie va fi identificat cu AUR si SOS (dupa ce a oferit un miting neparticipativ lui Sosoaca)si va pierde la mustata alegerile .Ma astept ca si Geoana si Nicusor Dan sa treaca in barca celor care sprijina drumul european al Romaniei si sa nu apara in alegeri ca fiind sustinuti de extremisti .

    1. unii oameni sunt desprinsi de realitate!

      ramasi in fotilii incalzite si cu ochii la datele ce le vin voit sau nu prin mana... uita sa coreleze cu ce se intampla real. 

      Un exercitiu destul de simplu este urmatorul: 

      in cartier la tine si la cunostinte pune intrebarea AUR sau ce partid... sau nu pune intrebarea aur sau ce partid si doar intreaba "ce facem anu asta..." politic...la vot... 

      majoritatea dau raspunsuri total diferite de ce tot trambiteaza unii in presa... 

      deci semnale foarte puternice sa ave rezultate contrare anul asta... sa mai scuture din fotoliile si fundurile incalzite prea mult... 

      si daca nu anu asta... ca pondere mare.... in urmatorii 4 -5 ani... e destul de clara treaba... 

      s c c r e t 

      Te iluzionezi singur sau nu pricepi ? . crezi ca cineva arunca in lupta milarde peste miliarde ca sa iasa AUR ? Esti naiv amice .

      Cine a spus ca "sa iasa AUR"!

      Treci si fa sondajul pe catiere sau in par la table si sah! 

      E cel mai bun indicator! 

      s c c r e t 

      unii inca platesc miliarde de lei ca sa dezinvormeze pe canalele capusa...

      de ambele parti! 

      e bataia la ciolan iar... 

      ca il musca o vulpe un lup sau un leu sau o hiena ... ce conteaza...ideea e ca ciolanul o sa fie muscat... iar... 

      s c c r e t 

    De ce o simți nevoia sa zâmbească? Oricum iese AUR. Impotentii sa plece la groapa istoriei!

    Votez MRS

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb