Mass-media: "Turcia, România şi Bulgaria vor semna un acord cu privire la minele plutitoare din Marea Neagră"

T.B.
Internaţional / 16 decembrie 2023

Mass-media: "Turcia, România şi Bulgaria vor semna un acord cu privire la minele plutitoare din Marea Neagră"

Turcia, România şi Bulgaria intenţionează să semneze în ianuarie un acord cu privire la un plan comun de curăţare a minelor care plutesc în Marea Neagră ca urmare a războiului din Ucraina, a declarat sâmbătă ministrul turc al Apărării, Yasar Guler, după luni de discuţii între aliaţii NATO, informează reuters.

Statele Mării Negre, Turcia, România şi Bulgaria s-au întâlnit cu oficiali din Georgia, Polonia şi Ucraina în aprilie 2022 pentru a discuta despre curăţarea minelor după invazia Rusiei în Ucraina, conform sursei citate.

De asemenea, miniştrii apărării din cele trei ţări au purtat discuţii asupra planului la o întâlnire a NATO la Bruxelles în octombrie şi la Ankara luna trecută, ca au lucrat la finalizarea iniţiativei, relatează sursa menţionată.

Adresându-se reporterilor la o întâlnire de la Ankara, Guler a spus "Iniţiativa trilaterală"; ar include doar Turcia, România şi Bulgaria deocamdată, iar miniştrii lor ai apărării plănuiau să organizeze o ceremonie de semnare la Istanbul pe 11 ianuarie, potrivit reuters.

"Din cauza războiului dintre Ucraina şi Rusia, există mine amplasate atât în ​​porturile ucrainene, cât şi în cele ruseşti. Acestea se descurcă uneori şi ajung în strâmtorile noastre datorită curentului," a spus Guler jurnaliştilor, informează sursa indicată.

"Navele noastre de deminare vor efectua patrule constante până la punctul în care se termină graniţele (maritime) ale României", a adăugat el, precizează sursa citată.

Marea Britanie a anunţat luni că va transfera două nave de vânătoare de mine Marinei Regale Marinei Ucrainene, în timp ce înfiinţează o nouă coaliţie de apărare maritimă alături de Norvegia pentru a contribui la consolidarea operaţiunilor maritime ale Ucrainei, transmite sursa.

Turcia, care menţine legături bune atât cu Kiev, cât şi cu Moscova, lucrează, de asemenea, cu Naţiunile Unite, Ucraina şi Rusia pentru a reînvia iniţiativa privind cerealele din Marea Neagră, de care Moscova a renunţat la începutul acestui an, deşi nu au existat semne publice de progres în aceste discuţii, precizează reuters.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Marea Britanie trimite în Ucraina două nave vânătoare de mine marine in apele Marii Negre , nave care ar putea foarte bine sa pună și mai multe mine in contul Rusiei pentru a agrava și mai mult războiul dintre Ucraina

    și Rusia .  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb