MasterCard plănuieşte eliminarea utilizării parolelor în plăţile online

E.D.
Companii #Securitate Cibernetică / 13 noiembrie 2014

MasterCard şi-a prezentat astăzi planurile referitoare la plăţile online şi evoluţia acestora dincolo de utilizarea parolelor, punctând câteva soluţii menite să simplifice experienţa de plată a posesorilor de carduri dar intensificând, în acelaşi timp securitatea plăţilor.

Potrivit unui comunicat al MasterCard, compania a condus proiectul comun de creare a unui nou standard de autentificare, care, atunci când va fi adoptat, va reprezenta cel mai mare upgrade de masă în securitatea plăţilor online. Acesta va aduce avantaje consumatorilor, băncilor şi comercianţilor deopotrivă, prin autentificarea invizibilă şi prin mult mai puţine operaţiuni legate de parole.

Până în 2018, se estimează că plăţile realizate de pe dispozitive mobile vor reprezenta 30% din totalul vânzărilor online cu amănuntul şi, prin urmare, noul standard va muta infrastructura de securitate dincolo de era PC-ului, susţinând tehnologiile emergente şi răspunzând nevoilor în continuă schimbare ale consumatorilor.

Abordarea MasterCard este aceea de a valorifica mai multe dintre informaţiile pre-stocate cu privire la deţinătorul de card, ceea ce va duce la mult mai puţine solicitări de introducere a parolei la punctele de vânzare. În eventualitatea în care o autentificare este solicitată expres, deţinătorii de carduri se vor putea identifica mai degrabă prin generarea unei parole unice sau prin amprenta biometrică, şi nu vor mai trebui să memoreze parole permanente.

Ajay Bhalla, Preşedinte Soluţii de Securitate pentru Companii Mari, MasterCard, declară: "Cu toţii ne dorim o experienţă de plată atât sigură, cât şi simplă. Ne dorim să identificăm oamenii în funcţie de cine sunt, nu de ce trebuie să ţină minte. Avem prea multe parole pe care trebuie să le reţinem şi acest lucru creează probleme în plus pentru utilizatori şi companii".

Noul protocol, co-creat împreună cu VISA, ar putea fi adoptat în 2015 şi va înlocui treptat protocolul curent 3D Secure. Printre măsurile pe care MasterCard le ia în vederea creării unui mediu lipsit de parole se mai regăsesc îmbunătăţirea programului SecureCode pentru a susţine noul standard, care va permite o experienţă de plată mai simplă, mai sigură şi fără întreruperi pentru deţinătorii de carduri, realizarea de teste comerciale pentru aplicaţii de recunoaştere facială şi vocală în scopul autentificării deţinătorilor de carduri şi efectuarea de probe pentru o brăţară care permite autentificarea deţinătorilor de carduri prin ritmul lor cardiac unic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb