Măsurile anticriză, prezentate de premier la întâlnirea cu ambasadorii ţărilor UE

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2009

Emil Boc a subliniat că absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune este un element cheie în strategia de dezvoltare naţională

Emil Boc a subliniat că absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune este un element cheie în strategia de dezvoltare naţională

România sprijină planul de redresare economică aprobat de Consiliul Europei în decembrie 2008 şi va depune toate eforturile necesare pentru a implementa, în perioada următoare, la nivel naţional, măsurile prevăzute de acest plan, a subliniat ieri premierul Emil Boc, în cursul unei întrevederi cu ambasadorii la Bucureşti ai statelor membre ale Uniunii Europene. Potrivit unui comunicat al Guvernului, primul-ministru a prezentat priorităţile pachetului de măsuri anticriză, punând accentul pe corectarea imediată a efectelor sociale şi financiare ale crizei, limitarea declinului creşterii economice şi prevenirea unei recesiuni economice.

Şeful Executivului a insistat asupra determinării Cabinetului său de a se conforma tuturor constrângerilor de natură bugetară pe care le presupune atingerea unui deficit al bugetului public de maximum 2% din PIB, în condiţiile unei creşteri economice moderate de 2,5% în 2009. De asemenea, Emil Boc a subliniat că absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune este un element cheie în strategia de dezvoltare naţională.

Primul-ministru i-a informat pe ambasadorii statelor UE cu privire la iniţiativa Guvernului privind simplificarea procedurilor legislative referitoare la achiziţiile publice, menită să înlesnească atragerea de fonduri europene în sistemul public.

În ceea ce priveşte domeniul justiţiei, şeful Executivului le-a reamintit ambasadorilor că obiectivul României este ridicarea monitorizării Comisiei Europene până la sfârşitul anului 2009. Pe agenda discuţiilor dintre primul-ministru şi ambasadorii la Bucureşti ai statelor UE s-au aflat şi alte teme de actualitate precum criza gazelor şi securitatea energetică, dar şi priorităţile preşedinţiei cehe. Premierul Emil Boc s-a întâlnit cu ambasadorii la Bucureşti ai statelor membre UE la reşedinţa ambasadorului Republicii Cehe în România, Petr Dokladal. La întrevedere au mai participat vicepremierul Dan Nica şi coordonatorul Departamentului de Afaceri Europene, secretarul de stat Vasile Puşcaş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb