MATTEO SALVINI: "A venit momentul să fie oprite călătoriile organizate pentru migranţi prin Mediterană"

V.G.
Internaţional / 7 noiembrie 2022

"A venit momentul să fie oprite călătoriile organizate pentru migranţi prin Mediterană"

Vicepremierul şi ministrul infrastructurii din Italia, Matteo Salvini, a declarat astăzi că este momentul să fie oprite călătoriile organizate pentru migranţi prin Mediterana, în contextul în care blocajul privind persoanele salvate pe mare de nave umanitare ale organizaţiilor neguvernamentale continuă, relatează agenţia italiană de presă ANSA, potrivit Agerpres.

În weekend, navele Humanity 1 şi Geo Barents au acostat în portul Catania, însă guvernul italian nu a permis decât debarcarea persoanelor pe care le-a considerat fragile, în special minori şi persoane cu probleme medicale.

Prin urmare, pe Humanity 1 încă se află 35 de solicitanţi de azil, după ce 144 de persoane au primit permisiunea să debarce, iar 215 sunt încă la bordul Geo Barents, de unde au putut coborî alţi 215 migranţi.

Căpitanul de pe Humanity 1 a spus că nu va pleca din Catania până când nu vor putea debarca toate persoanele de pe navă, iar Geo Barents se află la rândul său în continuare în portul sicilian.

Organizaţiile neguvernamentale care gestionează navele au transmis că vor ataca în justiţie decizia autorităţilor italiene de a permite debarcarea doar a unora dintre solicitanţii de azil.

Alte două nave ale unor ONG-uri se află în prezent pe mare în apropiere de Catania: Rise Above, care are 90 de persoane la bord, şi Ocean Viking, care a salvat 234 de migranţi.

"Acestea sunt călătorii organizate", a declarat, citat de postul de radio RTL, Matteo Salvini, care a impus o politică a porturilor închise pentru navele ONG-urilor când a fost ministru de interne în perioada 2018-2019, în primul guvern al fostului premier Giuseppe Conte.

"Persoanele aflate la bordul acestor nave plătesc în jur de 3.000 de dolari, care apoi sunt folosiţi de traficanţi pentru arme şi droguri", a declarat Salvini, liderul populist şi antimigranţi al partidului Liga, parte din noul guvern de extremă-dreapta care a depus jurământul luna trecută şi care s-a angajat să acţioneze împotriva migranţilor ce vin pe mare din Africa de Nord spre Europa.

"Este vorba de călătorii organizate care sunt tot mai periculoase. Trebuie să oprim traficul nu doar de persoane, care este uriaş, ci şi de arme şi de droguri, care este legat de traficul de fiinţe umane", a spus ministrul infrastructurii, în subordinea căruia se află porturile din Italia.

Avocaţii Humanity 1 au precizat că nu există un termen limită până la care nava trebuie să părăsească portul Catania, în ordinul care dispune plecarea căpitanului şi a celor 35 de migranţi aflaţi încă la bord.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Putine sanse Italiei sa decida ce vrea,

    avand in vedere situatia economica grea,

    prin care este la cheremul strainilor 

    1. au si fost amenintati de europa , cum a zis ursula inainte de alegeri = votati cu cine vreti dar daca nu iese cine vrem noi atunci avem noi mijloacele sa ... vedeti ce a patit polonia si ungaria

      sa clarificam = 

      mijloacul cel mai eficient prin care europa poate controla italia este Banca centrala europeana =BCE  

      BCE poate cumpara sau nu obligatiunile de stat ale italiei = prin care italia se imprumuta de bani ca sa poate acoperi cheltuieli sociale mari si deficitul bugetar creat de acestea . 

      Dobinzile la aceste obligatiuni de stat ( practic bani luati imprumut de Italia ) sint controlate de BCE . 

      Daca italia joaca dupa cum cinta europa = BCE cumpara obligatiile de stat emise de trezoreria italiana = italia se imprumuta cu dobinzi mici  

      Daca italia nu joaca dupa cum ii cinta europa = BCE nu mai cumpara obligatiile de sta emise de trezoreria italiana si italia se imprumuta cu dobinzi mari

      Iar daca italia nu se imprumuta de bani atunci italia nu mai poate acoperi cheltuielile sociale cu care italienii s-au obisnuit ( tara saraca dar cu pretentii ... ) = apar revolte si politicienii actuali isi pierd posturile la viitoarele alegeri ( sau chiar mai repede ...) 

      Foarte corect detailat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb