Maurer Imobiliare mai construieşte 750 de locuinţe în Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 28 august 2015

Maurer Imobiliare mai construieşte 750 de locuinţe în Braşov

Până acum, dezvoltatorul braşovean a investit 60 de milioane de euro în construcţia de apartamente

Cel mai activ dezvoltator de pe piaţa braşoveană, omul de afaceri Simon Maurer, va demara în această toamnă construcţia a 14 blocuri, care vor totaliza 750 de locuinţe de una, două şi trei camere, dar şi structuri de tip studio şi duplex

Maurer Imobiliare a achiziţionat recent un teren de 3,6 ha, amplasat la intersecţia străzilor 13 Decembrie şi Ioan Popasu, în cartierul Tractorul. Dezvoltatorul, care până acum îşi cantonase "teatrul de operaţiuni" în cartierul Bartolomeu, se extinde, astfel, şi în alte zone rezidenţiale ale Braşovului, "având intenţia să construiască locuinţe accesibile, dar moderne, la standarde înalte de calitate", arată un comunicat al companiei.

Maurer a investit 60 de milioane de euro în proiectele Avantgarden3 din Braşov şi Sibiu şi spune că va continua să construiască în aceste proiecte. Acesta a precizat că planurile sale investiţionale însumează încă 150 de milioane de euro. "Am fost contactaţi şi din Bucureşti de proprietarii unor terenuri, oameni care au văzut ce am făcut noi aici şi care doresc să ne asociem pentru a construi şi în Capitală. Practic, avem terenurile şi în Bucureşti pentru a ne apuca de treabă", a mai spus omul de afaceri.

Maurer a plătit aproximativ 1,5 milioane de euro pentru un teren de aproape 7,5 hectare aflat în vecinătatea proiectului Avantgarden3. "Am plătit mai mult cu 200.000 de euro pentru a-l lua, chiar dacă am fost singurul ofertant", a spus Maurer. Terenul a aparţinut companiei Ireland House care intenţionau să construiască ansamblul LaResidance. Aceasta a intrat în insolvenţă după ce investitorii au plecat din România. Maurer este interesat şi de achiziţia celor patru blocuri care fuseseră deja construite parţial de Ireland House, şi de terenul aferent acestora, de 7.619 metri pătraţi.

Pe această suprafaţă, compania intenţionează să construiască un modern parc de agrement, care va cuprinde terenuri de fotbal, terenuri de tenis, o sală de squash etc. "Vrem să construim şi o grădiniţă privată", a spus Maurer, precizând ca firma sa va administra această grădiniţă.

În cei şase ani de la lansarea Avantgarden3, Maurer Imobiliare a reuşit să vândă 2.350 de apartamente în cartierul braşovean, din care 1.780 au fost deja predate. În 2013, compania a vândut 365 de apartamente, anul trecut vânzările luând un avans de aproape 50%, până la 502 apartamente vândute. Pentru anul acesta, Simon Maurer a anunţat că se aşteaptă la o creştere uşoară a vânzărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb