Maxim de 60.000 lei pentru o acţiune "Panificaţie Postăvarul"

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 august 2004

Acţiunile emise de "Panificaţie Postăvarul" Braşov au avut, de la listare, o lichiditate bună. Societatea este listată la categoria de bază a pieţei electronice Rasdaq, sub simbolul PAPO, iar pînă în prezent au fost efectuate aproape 1.200 de tranzacţii cu titlurile respective, cu o valoare de peste 57,3 miliarde de lei. Valoarea nominală a acţiunilor emitentului este de 25.000 lei, iar în data de 18 august (cînd a fost consemnată ultima tranzacţie cu aceste titluri) cursul a atins din nou maximul din ultimul an, de 60.000 lei/titlu. Preţul acţiunilor emise de "Panificaţie Postăvarul" Braşov a fost fluctuant de la începutul acestui an, atingînd de mai multe ori valoarea maximă menţionată şi menţinîndu-se deasupra valorii de 43.000 lei/ titlu (minimul din ultimul an).

Rezultatele financiare la sfîrşitul primului semestru au reflectat o îmbunătăţire a situaţiei economice şi financiare a societăţii, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut. Cifra de afaceri s-a majorat cu peste 39%, atingînd nivelul de 115,86 miliarde de lei în perioada analizată. Veniturile din producţia vîndută, care au cea mai mare pondere în cifra de afaceri (aproximativ 66%), au crescut cu 46%, pînă la valoarea de 76,82 miliarde de lei. Veniturile din activitatea de exploatare au fost cu 34% mai mari şi au raportat valoarea de 140,59 miliarde de lei la sfîrşitul lunii iunie din acest an. Creşterea cheltuielilor aferente a fost mai mică, de 31,56%, iar nivelul lor valoric a fost de 140,91 miliarde de lei. În aceste condiţii, pierderea din exploatare înregistrată de societate anul trecut după primul semestru s-a diminuat de peste şase ori, valoarea acesteia în perioada de analiză fiind de 344,3 milioane de lei. La nivelul activităţii financiare rezultatul negativ din perioada de referinţă a fost de 286 milioane de lei, iar în perioada de analiză de 215,3 milioane de lei. Scăderea pierderii a fost determinată, pe de o parte de majorarea cu 3,57% a veniturilor financiare, pînă la valoarea de 46,5 milioane de lei, şi pe de altă parte de diminuarea cu 20,88% a cheltuielilor aferente generate, care au ajuns la 261,9 milioane de lei în perioada analizată.

Pierderea înregistrată de societate anul trecut după primele şase luni de activitate a fost de peste 2,4 miliarde de lei, în timp ce în anul curent, în perioada similară, rezulatul negativ obţinut a fost de peste patru ori mai mic, adică 560 milioane de lei.

Capitalul social al "Panificaţie Postăvarul" Braşov este de peste 24 miliarde de lei, din care 76,28% este în proprietatea "Broadhurst Investments" Ltd. Un procent de 8,18% din acţiunile emitentului este deţinut de AVAS, iar restul de 15,53% se află în posesia altor acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb