Mazăre îl acuză pe Boc că a împărţit românii în "negri şi portocalii"

A.G.R.
Politică / 30 octombrie 2009

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, l-a acuzat, vineri, pe premierul în exerciţiu, Emil Boc, pe care l-a numit "premier de băşcălie", că a "împărţit românii în două culori- români negri şi români portocalii", atunci când a alocat discriminatoriu fonduri primăriilor pentru încălzirea populaţiei.

"În opinia mea, această băşcălie de prim-ministru, pe nume Boc, a împărţit românii în două culori - români negri şi români portocalii. Este revoltător să arunci cu bani (...), să îngropi în bani oraşele care au primari portocalii, iar celorlalţi să le dai zero. Pentru Boc, românii sunt fie negri, fie portocalii", a remarcat Mazăre.

Primarul Constanţei s-a aflat vineri, la grupul senatorial al PSD, unde a susţinut o conferinţă de presă alături de primarii din Timişoara, Iaşi şi Piteşti, pentru a protesta faţă de alocarea discriminatorie a banilor destinaţi încălzirii populaţiei.

În context, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că este inadminisbil ca din 160 de milioane de lei alocate de Executiv primăriilor, 45% să meargă către două oraşe cu apartenenţă a primarilor la PD-L.

"Nu ne deranjează că aceste oraşe au primit, dar mă deranjează că tot ceea ce se face se face lipsit de transparenţă şi de fapt unicul criteriu care contează este aderenţa faţă de această guvernare. După părerea mea, este un act de corupţie politică, pentru că este inadmisibil să împărţi bani la modul la care s-a făcut acest lucru, privând sute de mii de oameni de anumite sume de bani. Sunt primar din 1996 şi nu m-am întâlnit cu asemenea nedreptate în care pentru alţii să fii mumă şi pentru alţii ciumă", a spus Ciuhandu.

La rândul său, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a acuzat Executivul că a luat o decizie deliberată, întrucât, după ce PSD a fost eliminat din Cabinet, cele 160 de milioane alocate au fost împărţite în ultima zi a guvernării, din care 105 milioane au plecat către primarii PD-L.

"Decizia luată este un act deliberat, un atac la locuitorii oraşelor care au primari care nu sunt de culoarea PD-L", a spus Nichita.

Şi primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, a susţinut că este o situaţie pe care nu mai întâlnit-o sub nicio guvernare, deşi este edil la al cincilea mandat.

"La începutul lui noiembrie ne găsim într-o situaţie disperată în ceea ce priveşte asigurarea încălzirii locuinţelor şi a apei calde. Tragem un semnal de alarmă. Nu vreau să creadă cineva că politizăm această situaţie. Până la urmă nu ne interesează cât au primit alţii, ne interesează să primim toţi", a criticat Pendiuc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb