Mazars: Venituri de 2,8 miliarde de euro în 2023

F.D.
Companii / 9 februarie

Mazars: Venituri de 2,8 miliarde de euro în 2023

Mazars, firma internaţională de audit şi consultanţă în afaceri, comunică rezultatele financiare globale pentru exerciţiul financiar 2022/2023. Acesta este al treilea an consecutiv în care compania a înregistrat o creştere de două cifre în toate serviciile (atât în zona de audit, cât şi non-audit). În ciuda incertitudinii economice continue, veniturile au crescut cu 13% faţă de anul trecut, ajungând la 2,8 miliarde de euro, conform unui comunicat de presă al companiei.

Rezultatele globale ale firmei vin în urma anunţului recent privind planurile sale de a forma, împreună cu firma de contabilitate americană FORVIS, o nouă reţea globală mai târziu în acest an.

Herve Helias, CEO şi Chairman, Mazars, a menţionat: "A fost încă un an de succes, marcat de o creştere de 13%, care subliniază puterea şi relevanţa modelului nostru de parteneriat integrat unic. Calitatea excepţională a serviciilor noastre multidisciplinare ne diferenţiază, permiţându-ne să satisfacem nevoile clienţilor într-un mod mai eficient, să atragem cei mai talentaţi profesionişti şi să servim interesul public."

"În urma unui an plin de evenimente, construirea rezilienţei a devenit esenţială, întrucât organizaţiile au continuat să fie testate. Deşi a fost un mediu solicitant, am realizat investiţii strategice menite să susţină creşterea internaţională, şi suntem încântaţi să vedem că acestea au avut rezultate pozitive. Înţelegem provocările cu care se confruntă clienţii noştri în prezent şi în viitor, în domenii precum conformitatea internaţională, raportarea financiară şi non-financiară, şi securitatea sistemelor informatice, şi suntem pregătiţi să sprijinim afacerile să îşi atingă obiectivele propuse."

Creştere echilibrată la nivelul regiunilor şi al portofoliului de activităţi

Performanţa în Europa (+15,3%) şi în America de Nord (+21,4%) a rămas robustă, în special în Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Ţările de Jos, Portugalia, Spania, Elveţia, Regatul Unit şi Statele Unite. De asemenea, America Latină a obţinut rezultate remarcabile în acest an, evidenţiindu-se ca fiind regiunea cu cea mai rapidă creştere (25,8%).

Creşterea de două cifre a liniilor de business ale companiei, pentru al treilea an consecutiv, evidenţiază o concentrare clară pe strategia sa şi recunoaşterea presiunilor tot mai mari resimţite de clienţi în întreaga lume. Ca urmare, serviciile noastre de sustenabilitate şi de consultanţă sunt cele care înregistrează cea mai rapidă creştere, cu 71%, respectiv 21,3%.

Helias adaugă: "Oportunităţile pe care le-am urmărit extind capacitatea noastră de a livra valoare clienţilor noştri la nivel global, consolidându-ne poziţia ca partener de încredere al afacerilor lor. Într-un context în care companiile se confruntă cu tot mai multe obligaţii, adoptarea unor soluţii adecvate reprezintă o necesitate. Astfel, ne-am angajat să construim o companie capabilă să răspundă acestor nevoi, ajutând clienţii să evite posibilitatea de a rămâne fără o rezolvare a problemelor întâlnite. Ca auditori şi consultanţi, reprezentăm un factor esenţial în lanţul de încredere al economiilor noastre, contribuind la stabilitatea şi sănătatea pieţelor financiare, în beneficiul societăţii."

Având acest obiectiv în vedere, Mazars continuă să se extindă în teritorii noi, precum Finlanda, Panama şi Togo. În luna decembrie 2023, compania a numit 139 de parteneri din 41 de ţări, din care 31% sunt femei.

Dincolo de cifre: susţinând afacerile cu impact sustenabil

Cel mai recent barometru C-suite Mazars, realizat la sfârşitul anului 2023, a subliniat faptul că tehnologia şi sustenabilitatea continuă să aibă cel mai mare impact asupra afacerilor. Liderii au fost constant sub presiunea de a-şi digitaliza operaţiunile, dezvolta strategiile de sustenabilitate şi a investi în talente care să transforme modul în care îşi desfăşoară activitatea.

Helias continuă: "Ne-am concentrat asupra serviciilor noastre de sustenabilitate pentru a sprijini transformarea clienţilor şi pentru a oferi asigurări cu privire la informaţiile non-financiare, care sunt tot mai solicitate de părţile interesate. Acest lucru se aliniază cu scopul nostru de a ajuta la construirea unei lumi mai echitabile şi prospere."

"În ansamblu, performanţa şi succesul nostru din ultimul an nu ar fi fost posibile fără implicarea echipelor noastre. Pe măsură ce intrăm într-un nou an, suntem entuziasmaţi de oportunitatea de a ne extinde gama de servicii prin intermediul noii reţele globale pe care o formăm împreună cu FORVIS, care va fi lansată în luna iunie. Mai mult ca oricând, suntem hotărâţi să sprijinim clienţii în construirea şi dezvoltarea afacerilor lor."

România: creştere de două cifre, susţinută de investiţii în tehnologie şi inovaţie, o abordare multidisciplinară şi dezvoltarea talentelor

"În România, Mazars a înregistrat o creştere remarcabilă de două cifre (22%), în comparaţie cu anul precedent. Serviciile noastre de audit au contribuit în mod semnificativ la aceste rezultate, acest lucru reflectând angajamentul nostru de a ne extinde capacităţile pentru a livra valoare pe piaţa românească. Recunoaştem rolul critic pe care îl joacă practicile robuste de audit în asigurarea transparenţei, responsabilităţii şi succesului susţinut. Transmiterea acestor valori generaţiilor viitoare a reprezentat fundamentul Mazars de-a lungul anilor.

În plus, am dublat investiţia în tehnologie şi inovaţie, concentrându-ne pe îmbunătăţiri pentru a sprijini clienţii în navigarea celor mai recente cerinţe de raportare, cum ar fi SAF-T şi e-Factura, alături de optimizarea proceselor financiare. Răspunzând cererii în creştere de pe piaţă, am lansat o linie de business dedicată sustenabilităţii, reconfirmând angajamentul nostru de a livra soluţii holistice care se aliniază cu cerinţele în continuă evoluţie ale pieţei.

De asemenea, această creştere reflectă investiţia noastră fermă în echipă, lucrând cu peste 370 de colegi şi oferindu-le oportunităţi de creştere. Recent, ne-am consolidat echipa de management locală prin promovarea a patru noi parteneri în Tax şi Outsourcing - Accounting şi HR & Payroll, o realizare de care suntem cu toţii mândri.

În următorul an financiar, vom continua să investim în ceea ce contează atât pentru oamenii şi clienţii noştri, cât şi pentru societate.", a menţionat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb