MCTI nu poate furniza comisarului european hotărârea de repunere în funcţie a lui Dan Georgescu

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 30 octombrie 2008

MCTI nu poate furniza comisarului european hotărârea privind repunerea în funcţie a fostului preşedinte al ANRCTI, Dan Cristian Georgescu, din cauză că motivarea sentinţei nu a fost încă redactată de instanţă, potrivit informaţiilor publicate miercuri pe site-ul ministerului comunicaţiilor.

"Precizăm că motivarea acestei sentinţe nu a fost până în prezent redactată de instanţă, motiv pentru care ne aflăm în imposibilitatea de a furniza o copie a hotărârii motivate a instanţei, dar vă asigurăm că o copie a acestui document va fi trimisă Comisiei în momentul în care se va afla la dispoziţia noastră. Această sentinţă civilă a fost atacată prin recurs formulat de primul-ministru al României, având la bază convingerea privind legalitatea şi temeinicia Deciziei nr. 165/2008, aspecte care vor sta şi la baza redactării motivelor de recurs care vor fi trimise instanţei de recurs îndată ce motivarea hotărârii pronunţate în primă instanţă va fi disponibilă", a adăugat Borbely.

Ministerul precizează că, prin abrogarea de către Guvern a Ordonanţei de urgenţă nr. 134/2006 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), proiectul de lege a rămas fără obiect, iar în momentul de faţă, se află în curs de adoptare în Parlamentul României un nou proiect de act normativ, respectiv proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 106/2008 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii.

În ipoteza în care, în cursul adoptării noului proiect de act normativ, Parlamentul României va decide trecerea ANC sub control parlamentar, MCTI va susţine amendamentele care au rezultat din consultările cu serviciile Comisiei Europene pentru asigurarea independenţei autorităţii într-o astfel de structură organizatorică, inclusiv cele privind procedura de numire a membrilor consiliului de conducere al autorităţii, atribuţiile acestora precum şi garanţiile pentru îndeplinirea activităţii lor în mod corespunzător.

Ministerul va pune la dispoziţia Comisiei Europene documentele solicitate, şi anume copia deciziei primului-ministru privind eliberarea din funcţie a preşedintelui ANRCTI, precum şi copia raportului de audit public intern, în varianta originală, pentru a facilita astfel analiza măsurilor recent întreprinse la nivel naţional în scopul eficientizării activităţii autorităţii naţionale de reglementare.

Comisarul UE pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding a trimis recent ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Karoly Borbely o a doua scrisoare, în care cere informaţii suplimentare şi clarificări privind restructurarea Autorităţii Române de Reglementare în Comunicaţii.

"Mă văd nevoită să insist să ne trimiteţi o copie a deciziei primului ministru din data de 18 august 2008 de demitere a fostului preşedinte al autorităţii de reglementare şi o copie a raportului complet de audit (în romană) care a determinat această decizie, precum şi o copie a Deciziei Curţii date în septembrie care suspendă decizia mai sus menţionată a premierului. În plus, reiau cerinţa mea iniţială pentru informaţii legate de această decizie a curţii şi efectele sale. Va cer să ne informaţi mai ales dacă decizia Curţii a fost revizuită şi care este stadiul actual al procedurilor curţii cu privire la acest caz" a adăugat Reding.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb