MDRAP a alocat fonduri de peste 30 milioane lei pentru 90 de obiective de investiţii din Bihor şi Sibiu

A.C.
Companii / 12 septembrie 2014

Astăzi, judeţele Bihor şi Sibiu au primit 10, respectiv 7 microbuze şcolare, din primul lot de 600 achiziţionate de MDRAP pentru elevii din mediul rural, în judeţul Bihor vor fi realizate 70 obiective de investiţii cu o valoare totală de 8,8 milioane de lei, o şcoală din Beiuş va primi 3 milioane de lei pentru investiţii, iar 20 de proiecte din 16 localităţi ale judeţului Sibiu vor primi fonduri de aproape 20 milioane lei, potrivit unui comunicat al MDRAP remis redacţiei.

În judeţul Bihor vor fi realizate 70 obiective de investiţii, finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Proiectele, ale căror contracte de finanţare au fost semnate astăzi de ministrul Dragnea, la Oradea, au o valoare totală de 8,8 milioane de lei (din care peste 6 milioane reprezintă alocări suplimentare) şi vizează, în principal, reabilitarea infrastructurii rutiere, alimentarea cu apă şi extinderea reţelei de canalizare în 25 de localităţi bihorene, mai transmite comunicarea.

Totodată, la şcoala cu clasele I-VIII "Nicolae Popoviciu" din Beiuş, va fi construit un nou corp de clădire, cu 7 săli de clasă şi anexe, pe o suprafaţă de 600 mp. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi are o valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

"Abandonul şcolar nu poate fi prevenit doar printr-o singură măsură. Dar este foarte greu să convingi copiii să meargă la şcoală când nu ai unde să îi trimiţi. În primul rând, trebuie să aibă o şcoală modernă şi bine dotată.", a precizat ministrul dezvoltării regionale.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, au primit finanţare şi 20 de proiecte din 16 localităţi ale judeţului Sibiu. Valoarea totală a contractelor semnate cu autorităţile publice locale sibiene este de aproape 20 de milioane de lei, din care 6 milioane de lei constituie alocări suplimentare.

Vicepremierul Dragnea a mai spus că, după şedinţa de guvern din 22 septembrie, la rectificarea bugetară, se vor mai aloca fonduri pentru investiţiile nefinalizate, dar şi pentru sprijinirea autorităţilor locale care se confruntă cu mari probleme de finanţare, din diverse motive, pentru plata salariilor, pentru asistenţa socială, pentru şcoli sau pentru reparaţii de drumuri judeţene şi comunale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb