Mechel suspendă temporar operaţiunile de producţie din România şi Ucraina

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 noiembrie 2012

Mechel suspendă temporar operaţiunile de producţie din România şi Ucraina

Grupul rus Mechel, cu activităţi în metalurgie şi minerit, a decis să suspende temporar operaţiunile de producţie din Româ-nia şi de la Doneţk, Ucraina, din cauza condiţiilor dificile de piaţă.

"Din cauza preţurilor nefavorabile de pe pieţele europene ale oţelului (...) şi cererii slabe pentru produse prelucrate, producţia la combinatele siderurgice ale Mechel din România este suspendată temporar. Decizia a fost luată pentru a reduce costurile şi a sincroniza producţia cu cererea din piaţă. Decizia a fost înles-nită parţial de faptul că unităţile din România şi-au realizat deja planurile de producţie pentru acest an", se arată într-un comunicat transmis vineri de Mechel.

Astfel, oţelăriile electrice de la Mechel Târgovişte şi Ductil Steel Oţelu Roşu au activitatea suspendată temporar începând de miercuri şi joi. Producţia prin laminare de la Târgovişte va fi de asemenea suspendată începând de marţi, 27 noiembrie, iar din 15 decembrie vor fi oprite laminoarele şi producţia la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Câmpia Turzii.

Producţia la Doneţk a fost deja sus-pendată temporar din cauza creşterii costurilor şi profitabilităţii reduse, cauzată de creşterea constantă a preţurilor pentru materia primă în plin sezon de acumulare de stocuri în industria siderurgică ucraineană, se mai spune în comunicat.

"În timp ce producţia la aceste unităţi siderurgice este suspendată temporar vor fi luate toate măsurile necesare pentru a menţine capacitatea operaţională a unităţilor afectate şi pentru a efectua lucrări de mentenanţă pe timp de iarnă", se spune în comunicat.

Toţi angajaţii implicaţi în aces-te lucrări vor primi salariile întregi, iar ceilalţi, care nu au fost incluşi, vor fi remuneraţi şi în perioada de inactivitate sau vor intra în şomaj tehnic, în conformitate cu legislaţia muncii, precizează Mechel.

Suspendarea producţiei nu va afecta volumul vânzărilor, iar toa-te livrările vor fi efectuate în regim normal.

Producţia va fi reluată prompt odată ce vor permite condiţiile din piaţă, notează compania.

Mechel a scos recent la vânzare numeroase active, pentru a-şi reduce datoriile şi a finanţa un proiect minier, printre acestea numărându-se companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordonează activităţile grupului în România.

Potrivit informaţiilor obţinute de Kommersant, grupul doreşte să obţină 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila şi Ductil Steel.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce face Guvernul Roman pentru angajatii afectati de masurile Mechel ?

    Iarasi e campanie electorala si nu avem timp de ei ? 

    1. Vine Liviu Pop, analfabetul principal, noul Vanghelie al psd-ului, si o sa le zicaca o sa fie bine, ii mai cheama o data pe rusi sa investeasca in Romania!! Iti vine sa plangi cand vezi bataia de joc..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb