"Meci" Antonescu - Dragnea, cu Ponta pe post de "fileu"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 12 martie 2013

"Meci" Antonescu - Dragnea, cu Ponta pe post de "fileu"

Crin Antonescu şi Liviu Dragnea au pornit un răz­boi al declaraţiilor, des­tul de greu de gestionat de premierul Victor Ponta, care aparent pare să fie prins la mijloc. Divergenţele dintre PSD şi PNL nu mai reprezintă o noutate, dar până acum protagonişti au fost membrii din eşalonul doi al celor două partide.

Racolările de membri din rândul PDL reprezintă ultimul motiv de scandal. Deranjat de unele afirmaţii ale lui Liviu Dragnea, Crin Antones­cu a ţinut să-l contreze public pe acesta, în discuţie fiind introdus şi Traian Băsescu: "Nu avem de-a face cu un asemenea fenomen şi nu îmi aduc aminte ca cineva din PNL să fi intrat la idei atunci când o sumă de alţi oameni din PD cu funcţii importante şi ei s-au înscris în decursul vremii la PSD. Repet, ceea ce este important este că nu văd de ce se vorbeşte despre un asemenea fenomen, de ce se foloseşte pluralul şi nu văd cu ce USL este pusă în pericol. Exact aşa cum eu, împreună cu colegii din conducerea PNL, am putut să prevenim fisuri atunci când a exis­tat impresia că PSD, că domnul Ponta, că domnul Dragnea s-au apropiat de Traian Băsescu mai mult decât lăsau impresia în campania electorală, aşa sunt convins că şi conducătorii PSD vor găsi capacitatea şi mijloacele pentru a preveni interpretări greşite sau fisuri. Ce este interesant este că, în timp ce par mult mai cooperanţi cu preşedintele Băsescu, lucru pentru care nu i-a criticat nimeni în PNL, cei din PSD par extrem de temători în legătură cu venirea unor oameni din PDL la noi. Încă o dată o spun, nu avem de-a face cu un asemenea fenomen, nu au niciun motiv de îndoială, nici cei din PSD şi mai ales alegătorii noştri".

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat îngrijorat că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulţi transferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formaţiuni, menţionând că PSD a luat decizia de a nu accepta migraţia politică: "Nu cred că putem vorbi de o migraţie a pedeliştilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aş fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulţi, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat domnul Stănişoară (...) E bine să ne gândim foarte serios când facem aşa ceva, să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor". Conform lui Dragnea, PSD a luat decizia ca "deocamdată" să nu accepte reprezentanţi ai PDL în partid. Acesta crede că o eventuală decizie a PNL de a intra în Partidul Popular European va însemna o apropriere de PDL, ceea ce pentru PSD va fi foarte greu de acceptat. Dragnea a mai precizat că este preocupat de modul în care se va poziţiona PNL ca formaţiune guvernamentală, motiv pentru care va exista o discuţie între liderii USL pe această temă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb