Meci între Directoratul SIF Transilvania şi ASF

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 aprilie 2020

Meci între Directoratul SIF Transilvania şi ASF
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Autoritatea de Supraveghere Financiară: "Afirmaţiile conducerii SIF Transilvania nu corespund realităţii" Directoratul SIF3: "Constatăm neadoptarea niciunei decizii a ASF prin care gruparea lui Constatin Frăţilă să fie obligată să respecte legea"

    Conflictul dintre Directoratul SIF Transilvania (SIF3) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), ce s-a reluat la începutul acestui an, a luat amploare după ce, la finele săptămânii trecute, supraveghetorul pieţei noastre de capital a remis o adresă prin care susţine că acuzaţiile lansate de conducerea executivă a SIF-ului faţă de ASF, formulate în materialul informativ pentru adunarea acţionarilor din data de 28 aprilie, nu corespund realităţii.

    Una dintre acuzaţiile înaintate de SIF Transilvania menţiona că, unii dintre membrii ASF sunt consultanţi ai grupării conduse de Constantin Frăţilă, sfătuind-o cum să elimine conducerile Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului societăţii, dar supraveghetorul pieţei a respins categoric această învinuire.

    Conducerea executivă a SIF-ului a reacţionat, susţinând că, fostul arbitru de fotbal este incompatibil cu poziţia de membru în board-ul societăţii, acesta fiind în continuare urmărit penal "in personam" în două dosare, ceea ce contravine unor regulamente ale ASF şi a Actului Constitutiv al SIF Transilvania, fapt adus la cunoştinţă în mod constant supraveghetorului pieţei, dar care a rămas neobservat de către ASF.

    Aducând în discuţie motivele care au stat iniţial la baza retragerii autorizaţiei lui Constantin Frăţilă din board-ul societăţii, Directoratul SIF-ului îl acuză pe Gabriel Grădinescu, vicepreşedintele ASF, că aplică diferit dispoziţiile legale şi statutare, atunci când se solicită emiterea unui act administrativ individual de retragere a aprobării acordate fostului arbitru de fotbal ca membru în Consiliul SIF3.

    "Constatăm neadoptarea niciunei decizii a ASF prin care gruparea lui Constatin Frăţilă să fie obligată să respecte legea", se arată în raportul SIF Transilvania.

    Un alt schimb de replici are la bază afirmaţia făcută de Directoratul SIF3 în materialul de la începutul lunii, care a fost publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în data de 2 aprilie, conform căreia, conducerea executivă a societăţii a atacat la instanţele competente mai multe decizii ilegale ale ASF, iar instanţa supremă din România - ICCJ a dat câştig de cauză, definitiv şi irevocabil Directoratului SIF Transilvania.

    ASF susţine că afirmaţia este imprecisă, nu corespunde realităţii, menţionând că până în acest moment instanţele competente de judecată nu au invalidat legalitatea sancţiunilor aplicate de-a lungul timpului de către ASF membrilor Directoratului SIF-ului, pentru încălcarea prevederilor legale şi a măsurilor dispuse de autoritate.

    Ca răspuns, SIF Transilvania subliniază că în mai multe dosare, ICCJ a anulat o serie de acte emise de către ASF găsite de instanţă ca fiind nelegale. Societatea face referire şi la o decizia a Autorităţii din 2016 de respingere a avizării lui Mihai Fercală în calitate de membru al Directoratului, ce a fost revocată de ASF în 2017.

    "Ulterior revocării acesteia în cadrul procedurii administrative, Curtea de Apel Bucureşti a respins, în mod corect, acţiunea ca fiind rămasă fără obiect, obligând ASF la plata cheltuielilor de judecată", se mai menţionează în raportul de ieri al SIF-ului, adăugând că afirmaţiile lui Gabriel Grădinescu din adresa ASF de la finele săptămânii trecute nu corespund realităţii şi nu sunt susţinute de niciun document sau informaţie disponibilă în spaţiul public.

    Nu în ultimul rând, conducerea executivă a SIF-ului a subliniat că, în materialul informativ din data de 2 aprilie, a recomandat acţionarilor valorificarea dreptului de vot prin corespondenţă, luând în calcul situaţia în care, din cauza stării de urgenţă instituită ca urmare a pandemiei de Covid-19, lucrările adunării generale nu se vor putea desfăşura cu prezenţă fizică.

    "În ipoteza în care, ţinând cont de contextul epidemiologic actual va exista posibilitatea întrunirii fizice a acţionarilor, aceştia vor avea acces în sala de şedinţă prin probarea identităţii acestora", se mai arată în raportul societăţii, subliniindu-se că nu se vor impune restricţii suplimentare celor stabilite de Autorităţile Statului, care să afecteze drepturile fundamentale derivate din calitatea de acţionar.

    În adunarea din data de 28 aprilie, pe lângă repartizarea profitului obţinut de SIF anul trecut, acţionarilor li se va mai supune la vot o serie de puncte privind pornirea acţiunii în răspundere împotriva a trei membri ai Consiliului de Supraveghere, respectiv Constantin Frăţilă, Crinel Andănuţ şi Marius Moldovan.

    Alte puncte vizează pornirea acţiunii în răspundere împotriva directorului Mihai Fercală, a preşedintelui Ştefan Szabo şi a vicepreşedintelui Dumitru Carapiti, solicitări introduse la cererea grupului de acţionari condus de fostul arbitru de fotbal.

    Conflictul de la nivelul conducerii SIF Transilvania s-a reaprins la începutul acestui an după ce, la finele lunii ianuarie, Constantin Frăţilă a obţinut, în instanţă, anularea deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF i-a retras fostului arbitru de fotbal autorizaţia de membru în Consiliul SIF-ului.

    Opinia Cititorului ( 3 )

    1. Fecala se strânge latul

      Apropo ce ți mai face consilierul infractor adam 

      Dar șoferul care amenință acționarii la aga

      1. adam chiar isi face treba , vezi aberatiile de hotarari de la tribunalul brasov ???!!!???

      asta e piata pastorita de asefeu, cate aberatii s-au intamplat in 25 de ani...asa functioneaza si justitia si multe altele in tara, scarba efectiv, nici nu mai conteaza cine are dreptate, toti striga hotii...

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    14 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9761
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb