Media: "Biden a promulgat legea privind politica de apărare, care prevede un buget-record de 886 de miliarde de dolari"

T.B.
Internaţional / 23 decembrie 2023

Media: "Biden a promulgat legea privind politica de apărare, care prevede un buget-record de 886 de miliarde de dolari"

Preşedintele SUA Joe Biden a promulgat vineri legea privind politica de apărare a SUA, care autorizează cheltuieli militare anuale record de 886 de miliarde de dolari şi politici precum ajutorul pentru Ucraina şi acţiunile de contracarare a Chinei în regiunea Indo-Pacifică, relatează Reuters.

Legea de Autorizare a Apărării Naţionale, sau NDAA, a fost adoptată de Congres săptămâna trecută. Senatul SUA, controlat de democraţi, a aprobat legislaţia cu o majoritate puternică bipartizană de 87 la 13, în timp ce Camera Reprezentanţilor a aprobat-o 310 la 118, informează sursa.

Proiectul de lege, unul dintre puţinele acte legislative majore pe care Congresul le adoptă în fiecare an, reglementează de la creşterea salariilor pentru membrii din armatei şi achiziţia de nave şi avioane până la politici precum sprijinul pentru parteneri străini precum Taiwan, potrivit sursei indicate.

Documentul, care numără aproape 3.100 de pagini, a impus o creştere a salariilor cu 5,2% pentru militari şi a majorat bugetul total al securităţii naţionale cu aproximativ 3%, până la 886 de miliarde de dolari, conform sursei citate. De asemenea, enumeră anumite companii chineze de baterii despre care spune că nu sunt eligibile pentru achiziţiile Departamentului de Apărare, menţionează sursa.

Legea include o prelungire cu patru luni a activităţii unei autorităţi de supraveghere naţională în litigiu, oferind parlamentarilor mai mult timp fie să reformeze, fie să păstreze programul, cunoscut sub numele de Secţiunea 702 a Legii de supraveghere a informaţiilor externe, transmite reuters.

Această dispoziţie s-a confruntat cu obiecţii atât în ​​Senat, cât şi în Cameră, dar nu suficiente pentru a afecta parcurul proiectul de lege, relatează sursa.

Proiectul de lege prelungeşte o măsură de ajutorare a Ucrainei, Iniţiativa de asistenţă pentru securitatea Ucrainei, până la sfârşitul anului 2026, autorizând 300 de milioane de dolari pentru acest program în anul fiscal care se încheie la 30 septembrie 2024 şi în următorul, potrivit sursei menţionate.

Cu toate acestea, suma este infimă în comparaţie cu asistenţa de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina pe care preşedintele Joe Biden a cerut Congresului să o aprobe pentru a ajuta Kievul în lupta sa cu invazia rusă, precizează reuters. Această solicitare de cheltuieli de urgenţă este blocată în Congres, deoarece republicanii au refuzat să aprobe asistenţa pentru Ucraina fără ca democraţii să fie de acord cu o înăsprire semnificativă a legislaţiei privind imigraţia, conform sursei precizate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Biden a promulgat legea privind politica de apărare, care prevede

    un buget-record de 886 de miliarde de dolari" 

    foarte corect ,cu o mica modificare 

    "Biden a promulgat legea privind politica de AGRESIUNE,

    care prevede un buget-record de 886 de miliarde de dolari" 

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb