Media: Vladimir Putin acuză Occidentul că persecută jurnaliştii ruşi

A.F.
Politică / 2 septembrie

Media: Vladimir Putin acuză Occidentul că persecută jurnaliştii ruşi

Occidentul persecută în mod deschis jurnaliştii ruşi, a declarat preşedintele Vladimir Putin, la câteva zile după ce Moscova a interzis intrarea în ţară a zeci de jurnalişti americani, relatează Reuters.

"Pentru a se ascunde de faptele incomode, de informaţiile veridice, Occidentul, care se consideră etalonul libertăţii, a lansat o persecuţie deschisă împotriva corespondenţilor ruşi", a declarat Putin ziarului mongol Onoodor, potrivit unei transcrieri furnizate pe site-ul Kremlinului.

Remarcile sale vin după ce Moscova a anunţat miercuri că a interzis intrarea în Rusia a 92 de cetăţeni americani, inclusiv jurnalişti, avocaţi şi conducătorii a ceea ce a spus că sunt firme militare-industriale cheie, din cauza a ceea ce a descris ca fiind poziţia rusofobă a Washingtonului.

Acestea urmează, de asemenea, anilor de suprimare de către Kremlin a presei independente şi blocării rapide de către Moscova a vocilor disidente în mass-media de limbă rusă la începutul invaziei Rusiei în Ucraina în 2022.

Putin a declarat că, în Rusia, presa este liberă.

"Singura cerinţă pentru presă este respectarea legislaţiei ruse", a spus el. "Corespondenţii străini acreditaţi în ţara noastră ar trebui să înţeleagă acest lucru".

Rusia a acuzat în mod frecvent ţările occidentale că impun restricţii nedrepte asupra presei sale din străinătate, inclusiv interdicţii asupra unor instituţii de presă susţinute de stat. Putin a declarat pentru ziarul mongol că jurnaliştii ruşi se confruntă cu "cenzura directă" în aproape toate ţările occidentale.

"Singurul lucru pe care îl fac mijloacele noastre de informare în masă este să transmită în mod convingător punctul de vedere al Rusiei cu privire la problemele şi procesele moderne actuale care au loc în lume", a declarat Putin.

În mai, parlamentarii ruşi au adoptat un proiect de lege care conferă procurorilor puterea de a închide birourile media străine din Moscova dacă o ţară occidentală a fost "neprietenoasă" cu presa rusă. Washingtonul a impus sancţiuni împotriva unor posturi de televiziune ruseşti de stat, despre care spune că au răspândit dezinformări pentru a susţine războiul Rusiei în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Asa e, ii persecuta. aia nu-s jurnalisti , sunt trompete de propaganda kgb ista in timp de razboi a rusilor cu ucraina. si noi Europa suntem aliatii Ucrainei, ii ajutam cu ce putem, inclusiv cu persecutarea minciunii kgb.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb