MEDIASIND: "Mircea Radu minte despre şedinţa CA organizată pentru analizarea managementului dezastruos Doina Gradea"

A.P.
Miscellanea / 4 iulie 2020

"Mircea Radu minte despre şedinţa CA organizată pentru analizarea managementului dezastruos Doina Gradea"

Într-un comunicat de presă transmis ieri, 3 iulie 2020, opiniei publice şi angajaţilor Societăţii Române de Televiziune - SRTv, Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol condus de fosta vedetă Mircea Radu, "din dragoste" faţă de conducere face mai multe afirmaţii false şi denigratoare la adresa Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, subliniază Mediasind printr-un comunicat de presă.

MediaSind a solicitat membrilor CA să-şi respecte respecte decizia luată prin convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Administraţie pentru analizarea managamentului dezastruos al preşedintelui-director general Doina Gradea (vezi aici: MediaSind cere membrilor CA să-şi respecte votul legat de convocarea şedinţei de analiză a managementului dezastruos al şefei TVR ). În replică, Serviciul Comunicare atacă organizatia noastră susţinând că "MediaSind induce în eroare opinia publică, instituţiile statului şi pe propria membri de sindicat prin vehicularea de informaţii false". Textul mai susţine că MediaSind nu ar cunoaşte şi nu ar înţelege legea, deoarece "în cazul în care o tremie sau mai mulţi membri ai CA doresc organzarea unei şedinţe extraordinare, aceştia trebuie să solicite, motivat, Presedintelui CA organizarea acesteia." - susţine Serviciul Comunicare. Or, legea este foarte clară şi permite acest lucru!

În continuarea textului apare "bomboana pe colivă" a comunicatului: "O şedinţă oficială înseamnă un consum inutil de resurse. Din bani publici." Atunci ne punem întrebarea de ce mai e nevoie de Consiliu de Administratie? De ce Televiziunea Romana nu este condusă doar de Doina Gradea si de Mircea Radu?

Precizăm că aceste afirmaţii au fost trimise presei după ce Doina Gradea a trimis membrilor CA convocarea pentru şedinţa de CA din data de miercuri, 8 iulie 2020, ora 11,00,!! (vezi foto). Este de neînţeles faptul că în timp ce şefa TVR confirma, la cererea expresă a membrilor CA, organizarea acestei sedinte pentru data de 8 iulie, Serviciul de comunicare transmitea public ca MediaSind minte şi că nu va avea loc nicio sedinţă extraordinară de CA! Este o adevărată dovadă de schizofrenie comunicaţională din care nimeni nu mai înţelege nimic. Această gafă uriaşă ar trebui urmată de demisia şefei TVR şi a consilierului său. Vezi aici comunicatul TVR: http://www.tvr.ro/televiziunea-romana-respinge-ferm-acuza--iile---i-minciunile-mediasind_28284.html#view

În apărarea sefei TVR comunicatul mai susţine ca acesteia nu i se poate reproşa un management defectuos întrucât "de la instalarea în funcţia de Preşedinte-director general a Doinei Gradea, Srtv a înregistrat profit net, după cum urmează: 2017 - 583 670.356 lei, în 2018 - 1996 496 lei, în 2019 - 86 637,85 lei" . Or, într-o instituţie finanţată din bani publici să susţii că din cei aproximativ 100 milioane de euro primiti anual de la buget, ai cheltuit mai puţin din ei şi ai dat bani înapoi la stat, nu înseamnă management performant ci unul chiar păgubos, în condiţiile în care nu ai asigurat niciun leu pentru investiţii studiourilor teritoriale şi TVR Chişinău, iar dotarea tehnică din TVR este la limita supravieţuirii!

Legalitatea şi legitimitatea MediaSind în instituţie, sunt obsesii ale şefei TVR Doina Gradea. Prin Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol, aceasta răspândeşte în spaţiul public atacuri denigratoare şi minciuni, urmărind să acopere astfel situaţia dezastruoasă în care se află cea mai mare instituţie de presă a statului, generată de un şir lung de ilegalităţi şi acte de corupţie.

Reamintim şi lui Mircea Radu şi Doinei Gradea că nu întotdeauna atacul este cel mai bun mijloc de aparare. În ce ne priveşte lucrurile sunt foarte clare: Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind are personalitate juridică prin Sentinta nr.2782 din data de 12.04.2001, având membri în Televiziunea Română, Radio România, AGERPRES şi mai multe instituţii de media. Organizaţia a fost constituită în baza Legii sindicatelor nr.54/1991 ca sindicat naţional, format din mai mulţi jurnalişti de la redacţiile bucureştene şi din ţară, sub denumirea Sindicatul Jurnaliştilor Profesionişti - SJP. Mai mult, în data de 13.04.2017 prin sentinta nr. 3486/2017 rămasă definitivă, a fuzionat prin absorbţie cu Sindicatul din Televiziunea Naţională, TVR SIND, preluând şi calitatea de sindicat de unitate la nivel de SRTv! Aceste realităţi sunt confirmate de sentinţe judecătoreşti în mai multe procese pierdute de TVR, dar şi de Ministerul Muncii, care, în adresa nr. 105/IM/07.08.2019 a consfinţit dreptul MediaSind de a-şi reprezenta cei aproximativ 600 de membri din Televiziunea Naţională. (amanunte aici: Ministerul Muncii demontează diversiunile conducerii Televiziunii Române! )

Diversiunile securistice ale conducerii TVR au fost demontate şi de ITM Bucureşti, prin recunoaşterea şi înregistrarea actului adiţional la contractul colectiv de muncă din SRTV, încheiat în baza mandatului acordat Federaţiei FAIR-MediaSind de acelaşi Sindicat Român al Jurnaliştilor MediaSind şi de Sindicatul TVR Craiova, semnat chiar de Doina Gradea! A susţine acum că ai semnat un contract cu o organizatie "nelegitimă" la nivel de TVR denotă nu numai incoerenţă şi ipocrizie, ci şi rea credinţă. Noile drepturi câştigate la negocierile colective din TVR au intrat în vigoare!

În acelaşi comunicat din 3 iulie se spune că organizaţia noastră îşi arogă drepturi în mod ilegal, acţionează în mod repetat şi abuziv, subminând activitatea Televiziunii Publice. "Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, prin ameninţări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea serviciului public de televiziune, inducând în eroare angajaţii instituţie şi opinia publică;"

Cu alte cuvinte, potrivit Doinei Gradea, asumarea, de către organizaţia noastră, a rolului de avertizor public, reclamarea abuzurilor şi ilegalităţilor, a risipirii discreţionare a fondurilor publice, fapte extrem de reale, dovedite prin decizii ale Curtii de Conturi sau în instanţe de judecată, prejudiciază imaginea TVR. Din păcate prestigiul acestei instituţii este ştirbit, cum am mai spus, de managementul dezastruos al actualei administraţii.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind anunţă că nu se va lăsa intimidat de acţiunile abuzive ale şefei TVR şi a complicilor săi. Organizaţia noastră va fi, în continuare, alături de oamenii pe care îi reprezintă, în spiritul Constituţiei, ale Convenţiilor OIM şi directivelor europene din domeniul libertăţii de exprimare şi a relaţiilor de muncă.

Informăm, totodată, opinia publică că MediaSind va prezenta zilele următoare documente confirmate de sentinţe judecătoreşti definitive care demonstrează jaful instituţionalizat şi faptele de corupţie din Televiziunea Română. Din păcate, menţinerea în funcţie a Doinei Gradea cu protectia şi complicitatea unor decidenţi politici, este un atac la adresa principiilor democratiei si statului de drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb