Medic psihiatru de la Spitalul Judeţean Constanţa, trimis în judecată pentru fals intelectual

Andrei Stan
Anticorupţie / 6 septembrie 2016

Diana Lilia Bandrabur, medic psihiatru în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru fals intelectual, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu şi complicitate la uz de fals, toate în formă continuată, informează un comunicat al Parchetului General.

În rechizitoriul întocmit în cauză procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: "În perioada 2008-2012, inculpata, în calitate de medic psihiatru în cadrul Secţiei exterioare de psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de Bandrabur Diana Lilia. Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor şi înregistrând, astfel, creşteri ale încasărilor din vânzări".

Procurorii precizează că cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 lei şi au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe reţetă.

Pentru acoperirea prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunilor s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a popririi asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale medicului, precum şi luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două imobile situate în municipiul Constanţa.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Constanţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb