Medicii din alte judeţe care vor profesa la Buzău vor locui într-un bloc construit de CJ

ANA FELEA
Miscellanea / 16 iunie 2020

Medicii din alte judeţe care vor profesa la Buzău vor locui într-un bloc construit de CJ

Medicii care locuiesc în alte judeţe dar acceptă să profeseze la Buzău vor primi, pe perioada contractului, locuinţă de la Consiliul Judeţean. Totul este posibil ca urmare a deciziei Consiliului Judeţean de a reamanaja terenul rămas liber după ce fosta maternitate a fost închisă, iar clădirea în care a funcţionat unitatea medical a fost dărâmată.

Imobilul va avea cinci etaje, parterul fiind destinat birourilor

Concret este vorba despre un bloc cu cinci etaje care va avea un total de 20 de locuinţe. Locuinţele vor fi extrem de spaţioase, pe fiecare etaj fiind distribuite patru apartamente, dintre care trei cu două camere a căror suprafaţă utilă va fi de circa 68 sau 70 de metri pătraţi şi un apartamen cu o cameră cu o suprafaţă utilă de 48 de metri ptraţi. De asemenea, pe fiecare etaj vor fi amenajate o cameră de depozitare şi un uscător.

" Zona de etaje 1-5 va cuprinde câte 4 unităţi locative pe nivel pentru cele 5 etaje, pentru aceasta zonă, circulaţii pe verticală şi orizontală aparţinând zonelor comune, ce mai cuprind de asemenea: încăperi "Uscător" comun, respectiv încăperi "Depozitare", pe nivel. Zona de Parter va cuprinde: un winfang-recepţie, secretariat, hol de distibuţie, 4 birouri propriu-zise, incluzând şi pe cel al managerului, un oficiu, 2 grupuri sanitare pe sexe pentru angajaţi, un grup sanitar special echipat pentru persoana cu handicap motor, inclusiv zona de curăţenie, 2 încăperi cu destinaţia Arhivă, încăperea tehnică în care se găseşte Centrala termică care deserveşte zona de birouri, precum şi spaţiile comune (casa scării) de la blocul de locuinţe, respectiv Gospodăria de apă menajeră a blocului. De la nivelul terasei exterioare din incinta curţii se va realiza un acces separat în zona de birouri, faţă de cel către zona cu apartamente. Imobilul va fi prevăzut , în exterior cu alei pietonale şi carosabile, platforme betonate, împrejmuire, spaţii verzi", se arată în proiectul aprobat de consilierii judeţeni.

Accesul locatarilor la blocul de locuinţe se face dinspre latura estică, pe aleea pietonală din B-dul Gării, separat de cel al angajaţilor din zona de birouri, care vin pe traseu distinct, tot dinspre B-dul Gării.

20 de locuinţe, maximum 60 de locatari

Aceste apartamente ar putea fi locuite de maximum 60 de persoane, adică medicii şi familiile acestora. Vestea este una extreme de bună dat fiind faptul că în prezent, Spitalul Judeţean are angajaţi 20 de medici din alte judeţe pentru care decontează chiria. Este vorba despre suma de o mie de lei pe lună, timp de trei ani, bani plătiţi prin intermediul Consiliului Judeţean.

" Asigurarea spaţiilor construite cu destinaţia de locuinţe este o provocare majoră pentru dezvoltarea României şi implică necesitatea unei abordări integrate care să ţină cont de impactul economic, social şi de mediu al măsurilor adoptate. O realitate obiectivă este că resursa umană specializată din domeniul medical şi al administraţiei publice judeţene este reticentă din punct de vedere al mobilităţii dacă nu sunt asigurate şi locuinţe de serviciu. În acest sens a fost iniţiativa Consiliului Judeţean Buzău, ca pe o parte din terenul fostei maternităţi să se realizeze un bloc de locuinţe de serviciu. Realizarea unor construcţii noi de locuinţe, destinate închirierii de către medicii specialişti, vine ca un beneficiu, care să cântărească suficient de mult în alegerea lor şi să îşi stabilească domiciliul în municipiul Buzău, pentru a profesa. În municipiul Buzău, până în prezent, nu a fost realizat un obiectiv de investiţii cu aceasta destinaţie", se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni.

În prezent, proiectul a ajuns la etapa licitaţiei. Concret, Consiliul Judeţean caută un constructor căruia să-I încredinţeze ridicarea imobilului şi reamenajării întregii zone urbanistice.

" Am luat toate aprobările, este scos la licitaţie. A durat foarte mult pentru că a trebuit luat PUZ-ul, luate aprobări, nu era pe domeniul nostru ci era pe raza de competenţă a Primăriei BUzău, a durat circa 7 luni să putem lua autorizaţia, asta este legislaţia. În prezent este în desfăşurare licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Deci, în primăvara anului viitor lucrurile se vor rezolva.", a anunţat în emisiunea Focus News de la Focus Tv, preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 19 milioane de lei, iar banii vor fi asiguraţi din bugetul propriu al Unităţii Administrativ Teritoriale Judeţul Buzău

Fosta maternitate a fost demolată în 2017, iar de atunci terenul a fost curăţat fiind pregătit pentru construcţie. În total suprafaţa are un hectar, dintre care 4000 de metri pătraţi au fost daţi în folosinţă Ministerului Justiţiei pentru construirea sediului Judecătoriei Buzău, care în prezent funcţionează într-un mall.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb