MedLife va aloca cinci acţiuni noi la una deţinută

A.I.
Piaţa de Capital / 17 decembrie 2020

MedLife va aloca cinci acţiuni noi la una deţinută

Acţionarii au ales noul Consiliu de Administraţie al societăţii, pentru următorii patru ani

Prestatorul de servicii medicale private MedLife (M) va acorda cinci acţiuni gratuite la una deţintă celor ce vor fi acţionari ai societăţii la data de 4 ianuarie, după votul de ieri din AGEA în acest sens, reiese dintr-un raport la companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, acţionarii au aprobat majorarea capitalului social al MedLife cu 27,681 milioane de lei, de la 5,536 milioane de lei în prezent la 33,217 milioane de lei, emitentul urmând să emită 110,72 milioane de titluri noi, cu o valoare nominală de 0,25 lei/titlu, ce vor fi distribuite gratuit investitorilor, data plăţii fiind 4 ianuarie. Majorarea de capital se va realiza prin încorporarea rezervelor, operaţiunea fiind realizată pentru susţinerea activităţii curente a societăţii.

Evenimentul fusese prins în preţul acţiunii M încă de la jumătatea lunii noiembrie, în condiţiile în care, vineri 13 noiembrie, după închiderea sesiunii bursiere, compania a publicat convocatorul cu propunerea de majorare de capital. În şedinţa următoare de tranzacţionare, acţiunile M au urcat cu 19,24%, la 47,1 lei, ducă în premieră capitalizarea prestatorului de servicii medicale la peste un miliard de lei.

Tot ieri, acţionarii MedLife i-au ales pe Mihai Marcu, Nicolae Marcu, Dorin Preda, Dimitrie Pelinescu Onciul, Ana-Maria Mihăescu, Ovidiu Fer şi Voicu Cheta, ca membri ai Consiliului de Administraţie pentru o perioadă de patru ani începând cu data de 21 decembrie, în condiţiile în care vechiului consiliu îi expiră mandatul. Ştefan Alexandru Frangulea nu a întrunit suficiente voturi pentru a face parte din board-ul prestatorului de servicii medicale private.

De asemenea, acţionarii MedLife au aprobat remuneraţia membrilor Consiliului pentru întreaga perioadă a noilor mandate acordate, respectiv echivalentul în lei a sumei de 5.000 de euro/lună net pentru fiecare membru al board-ului, cu excepţia preşedintelui care va încasa echivalentul în lei a sumei de 7.000 de euro/lună net.

Pentru primele nouă luni ale acestui an, MedLife a raportat o cifră de afaceri consolidată de 770,8 milioane de lei, cu 8,4% peste cea din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 43,99 milioane de lei, de peste două ori mai mare decât cel obţinut în intervalul ianuarie-septembrie 2019, de 19,39 milioane de lei.

La data de 30 iunie a acestui an, Mihai Marcu deţinea 16,58% din MedLife, Nicolae Marcu avea 11,14% din prestatorul de serivicii medicale, iar Mihaela Gabriela Cristescu, mama fraţilor Marcu, deţinea 14,04% din societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb