Mega Image a investit peste 1.3 milioane de euro în programul "Gusturi româneşti de la gospodari"

G.B
Companii / 2 septembrie 2021

Mega Image a investit peste 1.3 milioane de euro în programul "Gusturi româneşti de la gospodari"

Mega Image susţine pentru al optulea an producătorii locali de legume şi fructe prin programul "Gusturi româneşti de la gospodari". În prezent, din program fac parte peste 220 de producători individuali şi cooperative care cultivă legume şi fructe doar în sistem tradiţional, direct pe sol, pe o suprafaţă totală de peste 140 de hectare de solarii şi de peste 300 de hectare de livezi în întreaga ţară, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, investiţia Mega Image în program creşte de la an la an şi a depăşit 1.3 milioane de euro anul trecut.

"De opt ani ne implicăm în cultivarea fructelor şi legumelor prin programul Gusturi româneşti de la gospodari alături de producătorii locali pentru a le oferi clienţilor pe tot parcursul anului produse locale, proaspete, cu gust bun, controlate în fiecare etapă de creştere. Din momentul în care deschidem sezonul fructelor şi legumelor din România oprim importul şi aducem doar produse proaspete, direct de la producătorii noştri, în mai puţin de 24 de ore de la cules. Ne bucurăm că programul creşte de la an la an prin noi fermieri care se alătură şi care au nevoie de o piaţă sigură de desfacere şi o colaborare de încredere", spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

Colaborarea cu Mega Image le asigură fermierilor preluarea întregii cantităţi de legume pe tot sezonul la un preţ corect, sigur şi dezvoltarea continuă în legumicultură prin consultanţa oferită de inginerii horticultori din program. Peste 400 de tone de legume şi fructe de la producătorii locali din program sunt livrate zilnic, în plin sezon, din fermă direct în depozitele Mega Image. În plin sezon de roşie românească, producătorii noştri livrează, în medie, 25 de tone de roşii pe zi.

Programul rămâne unul unic pe piaţa de retail din România prin implicarea Mega Image astfel:

-Producţia este planificată la început de an cu producătorii şi fiecare primeşte un plan de producţie, în funcţie de potenţialul de vânzări al Mega Image

-Costurile pentru seminţe, fertilizatori, folie şi materiale necesare procesului de producţie este susţinut de Mega Image

-Întreaga activitate de cultivare a legumelor este coordonată de ingineri horticultori din echipa Mega Image, care le oferă producătorilor consiliere pas cu pas

-În fiecare an, sunt analizate solul şi apa pentru a asigura că cele două resurse sunt curate

-Selecţia soiurilor de legume este realizată pe baza degustărilor cu clienţii

-Toate legumele şi fructele sunt analizate lunar în laboratoare specializate înainte de a ajunge la raft în magazine

-Tratamentele se fac doar la recomandarea inginerilor horticultori din program, iar dăunătorii şi bolile sunt tratate biologic, pentru a păstra fructele şi legumele curate şi sănătoase

În programul "Gusturi româneşti de la gospodari" se pune un accent foarte mare pe gustul, siguranţa şi calitatea legumelor, iar parteneriatul cu toţi producătorii din program este pe termen lung. Aceştia primesc de la Mega Image o afacere la cheie şi tot ce au nevoie pe parcurs. În final, siguranţa producţiei este susţinută prin preţuri corecte, sigure şi preluarea întregii producţii. În plin sezon de legume locale, Mega Image opreşte importurile şi asigură doar produse din program, de la producătorii locali.

Mai mult, Mega Image investeşte în certificarea lor Global GAP, care le atestă mai departe calitatea produselor.

Mega Image investeşte şi în soluţii inovatoare şi tehnologizare. Astfel, începând cu anul 2020, au fost introduşi senzori de monitorizare a culturilor, o soluţie de agricultură de precizie care îi ajută pe fermieri să urmărească evoluţia fenologică şi patologică a culturilor.

În plin sezon de vară, producătorii livrează zilnic pentru Mega Image legume şi fructe de sezon, proaspete, imediat după ce au fost culese. Legumele cultivate în cantitatea cea mai mare sunt: roşii, ardei bianca, salată verde, castraveţi cornişon, ardei kapia, vinete, verdeaţă, dovlecei, cartofi, ceapă, morcovi, precum şi fructe: caise, cireşe, căpşune, afine şi alte fructe de pădure, prune, mere, pere, struguri, pepeni, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb