Mega scandalul Kerosen - o diversiune ca la carte

Sorin Rosca Stanescu
Miscellanea / 23 octombrie 2022

Sorin Rosca Stanescu

Relativ recent, în România, DIICOT a explodat o super bombă care, după ce a fost preluată de mai toată presa, a ajuns şi la Washington. Aşa numita ,,Afacere Kerosen". Care ar fi afectat grav aeronavele militare ale flotei noastre aeriene, dar şi pe cele utilizate de forţele americane, fiind pusă, astfel, într-un grav pericol, apărarea flancului sud-estic NATO. Un atac la siguranţa naţională, executat de o societate românească. În câteva zile, însă, Ministerul Apărării Naţionale a dezumflat, printr-un singur comunicat, mega scandalul. Cei care l-au pus, însă, la cale, şi-au făcut treaba. Ca la carte!

În 2017, după ce a trecut prin toate filtrele existente, o societate comercială, Jetfly Hub, deţinută de Dan Berendel, în parteneriat cu un cetăţean american, a inaugurat, cu mare fast, la Ploieşti, un terminal, al cărui obiectiv era livrarea de kerosen pentru avioanele MIG-21 Lancer din dotarea Forţelor Aeriene Române şi, totodată, a aeronavelor militare americane care acţionează pe flancul sud-estic NATO. La inaugurare, au fost prezenţi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, înalţi oficiali români, precum şi reprezentanţi ai Pentagonului şi ai NATO. Kerosenul era livrat de societăţi comerciale agreate de partenerul nostru strategic, care deţin rafinării în Grecia şi Turcia, şi care, în mod curent, au aprovizionat flota a şasea americană şi bazele militare ale aliatului nostru strategic de la Incirlik. Şi ce a urmat? Nici nu a demarat bine această afacere, când, printr-o manipulare ca la carte, presa din România a fost brusc asaltată de o informaţie pe cât de uluitoare, pe atât de falsă, şi anume că respectivul combustibil, kerosenul, era contrafăcut şi a deteriorat aeronavele militare, române şi americane acestea fiind, din motivul de mai sus, consemnate la sol. Presa din România a muşcat momeala şi a mediatizat intens, câteva zile, acest caz. Cu atât mai mult, cu cât DIICOT deschisese şi un dosar penal în acest sens, reţinându-i pe prezumtivii vinovaţi şi blocând, practic, activitatea societăţii. Ministerul Apărării s-a mişcat greu, dar, în cele din urmă, asaltat de întrebările insistente ale jurnaliştilor, a precizat, printr-un comunicat, că nici măcar nu s-a pus problema kerosenului contrafăcut. Că dat fiind sistemul extrem de bine conceput al modului în care este controlat acest combustibil de către autorităţile militare, ar fi fost cu neputinţă ca el să pună în pericol, în vreun fel, aeronavele militare, şi deci şi consemnarea la sol a acestora din cauza kerosenului contrafăcut, era o pură invenţie.

Şi cu toate acestea, scandalul generat artificial şi peste care a turnat gaz un procuror de la DIICOT Ploieşti, şi-a produs efectul. Blocarea activităţii societăţii Jetfly Hub a determinat forţele aeriene române şi americane, să accepte, de voie, de nevoie un alt furnizor, în condiţiile în care activitatea Jetfly Hub era blocată. În prezent, aeronavele noastre şi cele ale forţelor aeriene americane staţionate în România, se alimentează cu kerosen din Kazahstan la un preţ mult mai mare. Cineva a urmărit acest obiectiv şi a câştigat. Oare cine?

Dar dacă nu reprezentanţii Jetfly Hub au încălcat regulile jocului, atunci înseamnă că adevărul trebuie să iasă cumva la lumină. Altcineva se face vinovat, probabil din simplă lăcomie, dacă nu cumva dintr-un motiv mai grav, de sabotare deliberată a intereselor româno-americane din flancul sud-estic NATO. Este oare capabil, cel mai performant serviciu secret pe care îl avem, cel al Ministerului Apărării, să facă lumină în acest caz? Vor fi documentaţi şi sancţionaţi, conform legii cei vinovaţi? Va răspunde, în vreun fel, şi reprezentantul DIICOT Ploieşti, care, din neştiinţă sau din rea-credinţă, a decapitat un furnizor român de kerosen, în favoarea unui furnizor străin?

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este tactica preferata a prietenilor nostri de a sabota economia romaneasca.Nu e un exemplu unicat,in toate domeniile apar astfel atacuri ,care,cu ajutorul neprecupetit al presei.da lovituri dureroase economiei.Presa ,care e manjita pana peste gat de initierea unor scandaluri pe teme ce se dovedesc cu totul nereale.Ee ea nu o trage nimeni la raspundere.De frica ,caci toti, sau aproape toti ,sunt patati si pot cadea in malaxorul ei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb