Ministrul apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, ieri, că, în cazul în care negocierile dintre ministerul pe care îl conduce şi Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) nu vor ajunge la o soluţie care să răspundă nevoilor armatei pentru anul viitor, premierul şi-a oferit serviciile de mediator imparţial. Teodor Meleşcanu a anunţat, cu prilejul bilanţului primelor 100 de zile de când se află în funcţie, că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire la nivelul secretarilor de stat dintre cele două ministere, care va fi urmată de discuţiile personale dintre acesta şi secretarul de stat, Sebastian Vlădescu, dar şi de discuţiile cu ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian. Ministrul Apărării a mai spus că, în această săptămână, au avut loc primele consultări între specialiştii în domeniu din Ministerul Apărării (MAp) şi colegii de la MEF, în legătură cu posibilitatea de a găsi formule de majorare a acestui buget. El a reamintit că în schiţa de buget, prezentată în penultima şedinţă a Guvernului, armata română a obţinut o suplimentare importantă a bugetului faţă de cea din 2007, însă, ca pondere din PIB, această suplimentare se află "sub pragul psihologic de doi la sută, pe care România nu trebuie să-l încalce", a precizat ministrul apărării.
Meleşcanu a susţinut că armata are nevoie de un buget care să răspundă nevoilor pe care el le consideră absolut îndreptăţite şi care să depăşească şi pentru anul 2008 pragul de doi la sută din PIB, alocat cheltuielilor pentru apărare.
Ministrul apărării a susţinut, ieri, o primă şedinţă de bilanţ pentru primele 100 de zile de mandat, în care a enunţat toate măsurile luate în cadrul MAp, dar şi obiectivele pe care le are ministerul pe care îl conduce, în conformitate cu programul de guvernare, dar şi cu obligaţiile pe care le are România ca membră a NATO şi a Uniunii Europene.