MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE ÎNTRE TRANSGAZ ŞI SOCAR: SOCAR poate deveni o punte către Azerbaidjan şi Regiunea Mării Caspice pentru Transgaz

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 iulie 2016

SOCAR poate deveni o punte către Azerbaidjan şi Regiunea Mării Caspice pentru Transgaz

Transgaz şi Socar, compania petrolieră de stat a Republicii Azerbaidjan au semnat în Baku, Azerbaidjan un Memorandum de înţelegere, conform unui comunicat de presă.

În urma întrevederilor între reprezentanţii celor două companii energetice, s-a constatat importanţa unui sprijin reciproc în dezvoltarea unor proiecte strategice în scopul creşterii siguranţei regionale în aprovizionarea cu gaze naturale, potrivit comunicatului.

Pentru SNTGN Transgaz SA, SOCAR poate deveni o punte către Azerbaidjan şi Regiunea Mării Caspice, iar pentru SOCAR, Transgaz poate crea un liant cu organismele europene relevante, mai arată reprezentanţii Transgaz.

Recent, operatorii naţionali ai sistemelor de energie electrică şi gaze, Transelectrica şi Transgaz, au semnat în Vietnam memorandumuri de înţelegere pentru colaborări viitoare în domenii de interes bilateral.

Astfel, Transelectrica şi VietNam Electricity au semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea şi dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Vietnam în domeniul electroenergetic.

În baza Memorandumului, valabil pentru perioada 2016 - 2019, cu posibilitatea de prelungire, cele două părţi au convenit, printre altele: furnizarea de servicii reciproce de consultanţă în probleme de interes specific; explorarea şi elaborarea unor proiecte comune în sectorul energetic în baza unor cadre legale agreate reciproc; efectuarea unor schimburi de know-how şi instruire în anumite arii de interes; derularea unor iniţiative comune în domenii de cooperare de interes reciproc; participare comună la proiecte internaţionale din domeniul energetic, cum ar fi: master-planuri de dezvoltare a infrastructurii, servicii de consultanţă, proiectare, construcţii-montaj.

La rândul lor, Transgaz şi PVGASCITY JSC au semnat Memorandumul de Cooperare prin care şi-au exprimat intenţia şi angajamentul de a susţine în comun proiecte reciproc avantajoase şi de a dezvolta noi direcţii de colaborare în domeniul transportului gazelor naturale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb