"Mercedes" ar putea construi o fabrică la nord de Timişoara

Eugen Chiosa, Timişoara
Ziarul BURSA #Politică / 21 mai 2008

Mercedes negociază cu Guvernul construcţia unei fabrici de automobile în Timiş, în apropiere de graniţa cu Serbia şi Ungaria.În scurt timp decizia privind amplasarea fabricii în judeţ va deveni o certitudine, a declarat vicepreşedintele Consiliului local Timiş, Marius Popovici. Partenerii germani au purtat convorbiri la cel mai înalt nivel cu reprezentanţii Guvernului referitoare la construcţia unei fabrici în Timiş, la nord de Timişoara, a afirmat Popovici. El a adăugat că în două, trei săptămâni decizia privind amplasarea fabricii în judeţul Timiş "va deveni certitudine".

Mercedes caută încă de anul trecut o locaţie pentru viitoarea linie de producţie a modelelor A şi B Klasse. Chiar dacă anunţul oficial nu a fost făcut încă, reprezentanţii guvernului lasă de înţeles că Mercedes a ales deja România.

Presa din România a relatat anterior că grupul Daimler, din care face parte Mercedes, este interesat de construcţia unei uzine în judeţul Cluj.Ministrul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Ovidiu Silaghi, a declarat că, din câte ştie, grupul german pare să fi ales Timişoara.

Alături de Mercedes şi de Mitsubishi, şi Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea să producă autovehicule în România, fiecare dintre ele analizând în prezent mai multe locaţii din ţară, a mai declarat Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM, Comerţ şi Turism.

"Audi este abia la faza de început şi nu vă pot da detalii despre locaţiile către care s-ar putea îndrepta. În schimb, ştiu că cei de la Mitsubishi caută intens un teren potrivit în România, pentru a începe producţia auto", a mai spus Silaghi. Deşi, în urmă cu câteva luni, surse din piaţa auto susţineau că Mitsubishi ar putea produce pe platforma Aro Câmpulung, premierul Tăriceanu a declarat săptămâna trecută că producătorul japonez nu va investi în zonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb