Merkel cere ca SUA să facă o execepţie în ceea ce priveşte Uniunea Europeană în privinţa tarifelor pentru importurile de aluminiu şi oţel

M.D
Internaţional / 9 martie 2018

Angela Merkel

Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a solicitat ca Uniunea Europeană (UE) să fie exceptată de tarifele americane în ceea ce priveşte importurile de aluminiu şi oţel, relatează BBC.

Aceasta le-a declarat oamenilor de afaceri adunaţi la Munich că: "cea mai bună opţiune pentru UE, ar fi exceptarea."

Merkel a mai declarat că :" nimeni nu poate câştiga o cursă până la capăt iar tarifele riscă să afecteze pe toată lumea."

Preşedintele Donal Trump a declarat că: " Statele Unite sunt afectate de o piaţă necinstită şi că tarifele vor ajuta la dezvoltarea indistriei."

Taxele pentru importuri, 25% pentru oţel şi 10% pentru aluminiu, vor intra în vigoare în 15 zile. Canada şi Mexic vor fi exceptate atâta timp cât negocierile pentru Acordul de Schimb Liber Nord-American sunt în desfăşurare (NAFTA).

În ceea ce priveşte reacţia la nivel mondial asupra acestor taxe, prim-ministrul Olandei, Mark Rutte a declarat că: "decizia lui Trump este dezamăgitoare iar Olanda este pregătită să ia contra-măsuri."

Prim-ministrul Austriei, Malcolm Turnbull, a afirmat că: "SUA nu ar trebui să se plângă de relaţia bilaterală privind schimburile şi că guvernul său va încerca "necontenit" să fie exceptat de la aceste tarife". Ministrul Economiei din Mexic a punctat că tarifele nu pot fi associate cu discuţiile despre NAFTA. Japonia a spus că taxele pe importuri vor avea "un impact major" asupra relaţiilor bilaterale, în timp ce Coreea de Sud a ameninţat că va discuta problema cu Organizaţia Mondială a Schimburilor.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb