Merkel ne vizitează astăzi

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Politică / 12 octombrie 2010

Angela Merkel

Angela Merkel

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va sosi astăzi în ţara noastră, după ce a efectuat şi o vizită asemănătoare în Bulgaria, potrivit ambasadei germane de la Bucureşti.

Cancelarul va purta convorbiri politice cu preşedintele Băsescu şi cu premierul Boc, la fel cum a purtat cu omologii lor în Bulgaria. Agenda vizitei mai prevede de asemenea şi o vizită la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Pe itinerariul cancelarului german era programată iniţial şi inaugurarea proiectului noii fabrici Airbus de la Ghimbav, construită de compania Premium Aerotech, însă reprezentanţii firmei nu au mai dat niciun semn cu privire la o dată la care ar avea loc deschiderea fabricii.

Afacerea Airbus, una dintre cele mai importante investiţii de la noi din ţară, din ultimii ani, era programată să demareze luna aceasta, când pe poarta fabricii urmau să iasă primele componente româneşti dedicate importantului constructor de avioa-ne. Pentru a marca momentul, chiar cancelarul Germaniei, Angela Merkel, era invitată să participe la inaugurarea fabricii de 45 de milioane de euro, care va produce piese pentru avioanele Airbus A 320, însă deschiderea a rămas doar pe hârtie.

În luna martie a acestui an a avut loc semnarea contractului real de sub-perficie, prin care Premium Aerotec a preluat de la IAR Ghimbav un teren de 60.000 de metri pătraţi, pe care firma germană, membră a concernului EADS, va construi fabrica de componente pentru avioanele Airbus. Investiţia se ridică la 45 de milioane de euro, urmând ca alte 45 de milioane de euro să fie investite de furnizorii şi partenerii săi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb