MESAJ DE LA AMBASADA SUA Hans Klemm se angajează să lucreze cu viitorul guvern

Ziarul BURSA #Politică / 14 decembrie 2016

Ambasada Statelor Unite ale Americii salută alegerile din 11 decembrie pentru un nou Parlament al României şi se angajează să lucreze cu viitorul guvern pentru aprofundarea parteneriatului strategic dintre SUA şi România şi pentru promovarea

securităţii, a statului de drept şi pentru prosperitatea cetăţenilor, a declarat, ieri, Hans Klemm, Ambasadorul SUA la Bucureşti.

În luna octombrie, într-un interviu acordat News.ro, ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, preciza că îl felicită pe şeful statului datorită sprijinului oferit în lupta contra corupţiei: "Îl felicit pe preşedintele Iohannis pentru sprijinul foarte puternic şi constant pentru lupta anticorupţie a României. Îl felicit şi pentru încurajarea alegătorilor şi a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru şi competent, fără probleme de corupţie".

Hans Klemm a mai spus atunci că este în favoarea declaraţiei lui Klaus Iohannis potrivit căreia susţine un viitor premier care nu are probleme cu justiţia. "O voi spune simplu şi direct: susţin pe deplin mesajul", a precizat, în octombrie, Hans Klemm.

În luna aprilie a acestui an, Liviu Dragnea a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor la acea vreme, declara că PSD nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, acuzându-l pe Liviu Dragnea că aruncă în mod iresponsabil în spatele sutelor de mii de membri problemele sale cu legea.

În luna mai, ambasadorul SUA l-a vizitat pe Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor, această întâlnire fiind interpretată ca un mesaj de susţinere pentru preşedintele Camerei Deputaţilor de atunci. Ulterior, Valeriu Zgonea a părăsit funcţia.

Liviu Dragnea a avut un mesaj tranşant pentru ambasadorul SUA: "Am înţeles că a fost o vizită instituţională, la preşedintele Camerei Deputaţilor. Au fost câteva lucruri curioase, aşa, din punctul meu de vedere. Au fost nişte discuţii, printre altele, despre Legea achiziţiilor publice, din câte am înţeles. Şi curiozitatea la care mă refeream este că domnul Zgonea nici măcar nu a votat această lege, dar discuta despre ea şi se lăuda cu ea. Este un lucru interesant".

Întrebat de jurnalişti dacă întâlnirea poate fi interpretată ca un semnal de susţinere a lui Valeriu Zgonea, liderul PSD a răspuns ironic: "Nu ştiu să fie vreun membru al Ambasadei Statelor Unite membru al PSD. În PSD deciziile le luăm doar în interior iar în Camera Deputaţilor numai în plen. Nu ştiu să fi fost un semnal de susţinere, dar nu are importanţă. Ceea ce am hotărât noi nu se mai schimbă".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb