MET a finalizat preluarea RWE Energie România

A.M.
Internaţional / 4 septembrie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Grupul elveţian MET deţine RWE Energie Romania (RWEE), după finalizarea cu succes a tranzacţiei de cumpărare a acţiunilor companiei.

Această nouă achiziţie consolidează poziţia MET pe piaţa non-rezidenţială de energie şi plasează compania printre primii trei furnizori de energie din România, potrivit comunicatului remis Redacţiei.

Grupul MET şi Grupul Innogy (ELMÛ-ÉMÁSZ) au semnat, pe 29 mai 2018, un acord privind achiziţionarea acţiunilor RWEE. Grupul MET este prezent în România, prin intermediul filialei sale, MET Romania Energy S.A.

Achiziţionarea RWEE marchează consolidarea operaţiunilor Grupului MET în România, reprezentând o oportunitate excelentă de a integra pe piaţa românească un portofoliu considerabil de furnizare a energiei electrice, cu potenţialul de a realiza sinergii.

Potrivit comunicatului, tranzacţia a fost finalizată la data de 3 septembrie 2018, după ce a fost aprobată de către Consiliul Concurenţei. Contractul de achiziţie a fost realizat în urma unei licitaţii competitive.

Activitatea principală a RWEE o reprezintă furnizarea de energie electrică şi de gaze naturale către clienţii non-rezidenţiali din România, în principal companii producătoare din industriile mari consumatoare de energie şi lanţuri de magazine.

"Prin această nouă achiziţie, MET continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa energiei din România. Îmbinarea portofoliilor MET Romania şi RWEE va conduce la o creştere a eficienţei operaţionale, ajutându-ne să oferim clienţilor noştri servicii de încredere şide înaltă calitate", a declarat Dl. Petre Stroe, CEO al MET Romania.

MET Group, o companie integrată de energie, cu o prezenţă europeană puternică, va menţine continuitatea afacerilor şi serviciilor pentru clienţi. Schimbarea dreptului de proprietate nu va afecta operaţiunile RWEE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb