MET Energia Espana a semnat două PPA-uri pe o perioadă de 10 ani pentru a furniza energie 100% solară către Atlantic Copper

A.F.
Companii / 18 iulie

MET Energia Espana a semnat două PPA-uri pe o perioadă de 10 ani pentru a furniza energie 100% solară către Atlantic Copper

- Moment important pentru piaţa energiei regenerabile din Spania: MET Energía España, subsidiară a companiei elveţiene MET Group, a semnat două acorduri de tip PPA (Power Purchase Agreements). Conform acestor contracte, MET Energía España va achiziţiona energia electrică produsă de o centrală solară deţinută de Prosolia Energy pentru a furniza energie 100% verde către Atlantic Copper, al doilea mare producător de cupru din lume, prin traderul independent Fortia Energía, conform unui comunicat remis redacţiei..

Conform comunicatului, aAcordul implică mai multe companii, în două etape distincte. În primă fază, MET Energía España a ajuns la un acord cu Prosolia Energy, lider european în producţia de energie regenerabilă, pentru a achiziţiona electricitatea produsă de centrala fotovoltaică cu o capacitate de 23 MWp Sant Jordi, situată în Castellon, cea mai mare din Comunitatea Valenciană, pe o perioadă de 10 ani.

Într-o a doua etapă, MET Energía España a convenit cu Atlantic Copper şi Fortia Energía să furnizeze producătorului de cupru electricitatea verde produsă de centrala fotovoltaică Sant Jordi. Fortia Energía este un trader independent, lider pe piaţa iberică şi unul dintre principalii furnizori de energie pentru marii consumatori industriali din Spania şi Portugalia. Acordul PPA semnat între părţi include şi un certificat de garanţie de origine 100%, care evidenţiază sustenabilitatea energiei electrice furnizate.

Alberto Perez, Power Director al MET Energía España a declarat: "Unul dintre punctele forte ale MET în acest moment pe pieţele europene de energie este capacitatea de a structura soluţii inovatoare pe termen lung într-o manieră transparentă, generând valoare atât pentru producătorii de energie din surse regenerabile, cât şi pentru marii clienţi industriali. Cele două acorduri promovează noi formule pentru decarbonizarea industriei spaniole."

Javier Martínez, CEO Prosolia Energy a adăugat: "Prin acest acord strategic ne consolidăm poziţia de Producător Independent de Energie şi ne reiterăm angajamentul de a contribui la decarbonizarea energiei şi la sustenabilitatea mediului industrial european. Colaborarea noastră cu MET ne permite să oferim clienţilor industriali energie electrică verde din activele noastre într-un profil bandă, adaptat nevoilor lor de consum."

Esther Alonso, director general pentru tranziţie energetică şi sustenabilitate la Atlantic Copper a declarat: "Acest nou acord de furnizare de energie verde, al cincilea dintr-un portofoliu pe care l-am început în urmă cu şase ani şi care acum reprezintă 38% din achiziţiile noastre de energie electrică, face parte din strategia de decarbonizare şi din angajamentul nostru faţă de utilizarea energiilor regenerabile pentru a garanta o aprovizionare sigură, competitivă şi curată."

Juan Temboury, CEO Fortia a adăugat: "Odată cu semnarea acestui PPA, Fortia Energía oferă partenerului Atlantic Copper aprovizionare cu energie pe termen lung, complet regenerabilă şi fiabilă, la un preţ competitiv, demonstrând încă o dată angajamentul real al marii industrii faţă de tranziţia energetică şi rolul esenţial pe care îl are în transformarea economiei."

MET Group

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul central în Elveţia, cu activităţi şi active pe pieţele de gaze naturale şi energie electrică. MET este prezentă în 15 ţări prin intermediul filialelor, pe 30 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 39 de centre internaţionale de tranzacţionare. MET are o experienţă vastă în exploatarea activelor energetice verzi (regenerabile) şi flexibile (convenţionale), oferind astfel un sprijin cât mai larg posibil pentru tranziţia energetică. În 2023, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 24,5 miliarde de euro, cu un volum total tranzacţionat de gaze naturale de 88 BCM şi un volum total tranzacţionat de energie electrică de 68 TWh.

Prosolia Energy

Fondată în 2003, Prosolia Energy este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă, integrat pe verticală. Pe lângă faptul că este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de proiecte de producţie a energiei verzi în Europa, Prosolia Energy s-a poziţionat ca un pionier în sectorul energiei regenerabile adoptând soluţii inovatoare de eficienţă energetică şi durabilitate. Cu o prezenţă puternică în Spania, Portugalia, Franţa, Italia şi Germania, Prosolia Energy se concentrează pe proiecte industriale de autoconsum şi pe producţia de energie regenerabilă pentru vânzare pe piaţă. Compania are în prezent un portofoliu de proiecte în dezvoltare în Europa de peste 4,5 GW.

Fortia Energía

Fondată în 2007 de un grup de mari consumatori, Fortia Energía a apărut ca o soluţie inovatoare pentru furnizarea de energie electrică către industria de bază şi este în prezent cel mai mare furnizor independent de pe piaţa iberică de energie electrică. Cu un model bazat pe transparenţă şi flexibilitate, oferă soluţii inovatoare de furnizare adaptate cerinţelor marilor clienţi corporativi din sectorul industrial, furnizând energie electrică către peste o sută de centre de producţie din Spania şi Portugalia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb