MET Group inaugurează un nou parc fotovoltaic în estul Ungariei

F.D.
Companii / 29 august

MET Group inaugurează un nou parc fotovoltaic în estul Ungariei

MET Group a inaugurat a doua sa centrală fotovoltaică în oraşul Kaba din estul Ungariei. "MET Kaba II Solar Park' se întinde pe o suprafaţă de 31 de hectare, unde au fost instalate peste 33.000 de panouri solare, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Proiectul fotovoltaic este rezultatul unui demers intern de dezvoltare a unui proiect de tip greenfield demarat ulterior punerii în funcţiune a primului parc fotovoltaic MET Kaba (KSP), în 2021. Proiectul Parcului fotovoltaic Kaba II se află în imediata vecinătate a amplasamentului KSP şi beneficiază de infrastructura deja existentă de conectare la reţea.

Proiectul fotovoltaic Kaba II este situat în partea de est a Ungariei. Centrala dispune de cea mai recentă tehnologie în domeniu şi are o durată de viaţă estimată de cel puţin 30 de ani. Puterea de 23,4 MWp generată este suficientă pentru a alimenta aproximativ 13.000 de gospodării.

Clive Turton, preşedintele executiv al diviziei Green Assets a MET Group, şi primarul oraşului Kaba, Emma Szegi, au susţinut discursuri la ceremonia de inaugurare. Clive Turton a explicat: "Producţia de energie solară a crescut semnificativ în ultimii ani în Ungaria, aceasta reprezentând aproximativ 19,5% din totalul producţiei de energie în 2023 şi aproximativ 33% din mixul energetic actual. Energia solară este ieftină, disponibilă şi 100% durabilă şi va aduce o contribuţie majoră la tranziţia energetică în Europa şi în lume. Sunt încântat de faptul că MET joacă un rol important în această tranziţie cu proiectul Kaba şi cu celelalte proiecte solare, eoliene şi de stocare cu baterii din portofoliu."

În paralel cu evenimentul, a fost inaugurată şi o soluţie de reţinere a apei pluviale în curtea grădiniţei din localitate. În cadrul programului CSR "MET Farm", compania are în vedere grădiniţele din diferite comunităţi, punând accent pe educaţia privind sustenabilitatea şi alte îmbunătăţiri specifice. Seceta de vară îngrijorător de lungă a făcut ca proiectul pilot să fie şi mai relevant, deoarece apa de ploaie colectată este acum stocată în rezervoare, fiind folosită pentru a uda grădinile şi a umple iazul din grădină - în loc să fie irosită în sistemul de canalizare.

Sandor Szilagyi, directorul firmei de inginerie Brillfield, care a realizat proiectul de transformare a grădinii, a adăugat: "Puterea soarelui şi a vântului sunt deja valorificate la nivel industrial, dar nu trebuie să uităm de utilizarea inteligentă a unei resurse naturale la fel de importantă - apa de ploaie. În timp ce primele pot fi gestionate folosind tehnologii standardizate, soluţia optimă pentru gestionarea apei de ploaie trebuie întotdeauna adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărui loc."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb