Meta Estate Trust securizează un pipeline investiţional de 4 proiecte comerciale ce vor fi închiriate către lanţul de magazine Penny

R.S.
Companii / 18 septembrie

Meta Estate Trust securizează un pipeline investiţional de 4 proiecte comerciale ce vor fi închiriate către lanţul de magazine Penny

Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar şi acţionează ca un portal între piaţa imobiliară şi piaţa de capital, anunţă securizarea unui pipeline atractiv de patru proiecte comerciale majore, ce vor fi dezvoltate în parteneriat cu brandul internaţional de retail alimentar Penny. Aceste proiecte vor contribui semnificativ la consolidarea poziţiei companiei pe piaţă, prin generarea de venituri recurente şi extinderea portofoliului de active, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Meta Estate Trust a semnat memorandumuri de înţelegere pentru achiziţia a patru spaţii comerciale, ce vor fi dezvoltate în diverse localităţi de pe teritoriul României. Acestea vor fi închiriate pe termen lung (10-15 ani) pe baza unui contract indexat la inflaţie, fără opţiune de reziliere anticipată.

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: "Pentru a dezvolta această companie - mai accelerat decât creşterea organică de 10% pe care deja o livrăm acţionarilor noştri - e nevoie de conturarea unui pipeline atractiv de proiecte şi de ridicarea capitalului necesar pentru realizarea lui. Aceste patru proiecte ne oferă o predictibilitate solidă a veniturilor şi ne ajută reducem expunerea la riscurile de piaţă. În acelaşi timp, veniturile recurente de 1 mil. EUR anual, la care se adaugă posibilitatea de a ridica peste 6 mil. EUR în finanţare prin imprumuturi, ne vor permite să ne atingem obiectivele ambiţioase de creştere."

Calendarul estimat prevede că cele patru spaţii comerciale vor fi dezvoltate cu date distincte de începere, respectiv finalizare. Fiecare tranzacţie va fi aprobată individual de către consiliul de administraţie al companiei. Construcţia celor patru spaţii comerciale a căror suprafaţă totală este de aproximativ 6.000 de metri pătraţi va fi demarată în perioade diferite, între august şi decembrie 2025, iar finalizarea acestora este planificată pentru decembrie 2026.

O nouă direcţie strategică pentru portofoliul Meta Estate Trust

Securizarea acestui pipeline aduce o nouă direcţie strategică pentru portofoliul de investiţii. Astfel de tranzacţii vor fi menite să minimizeze riscurile şi costurile de operare pentru Meta Estate Trust, oferind totodată predictibilitate şi stabilitate pe termen lung. Punctual, în cazul acestor tranzacţii, echipa de management a Meta Estate a mizat pe cererea constantă din sectorul alimentar, chiar şi în perioade economice dificile, dar şi pe istoricul solid de business al viitorului chiriaş.

Beneficii strategice şi financiare pe care tranzactiile le vor aduce actionarilor Meta Estate Trust :

Predictibilitatea veniturilor pe termen lung: Contractele fără opţiune de reziliere şi indexate la inflaţie asigură venituri stabile într-un sector rezilient la schimbările economice.

Costuri operaţionale minime: Echipa de management poate gestiona un număr mare de astfel de active cu resurse minime, prin asigurarea unor chiriaşi pe termen lung care sunt şi operatori spaţiilor şi reducerea astfel a costurilor de administrare, se menţionează în comunicat.

Oportunităţi de leverage pozitiv: În contextul actual al pieţei, randamentul net din chirii este superior ratei dobânzii la care compania se poate finanţa, ceea ce creşte semnificativ rentabilitatea capitalurilor proprii.

Finanţare prin imprumuturi: Contractele de închiriere cu un brand internaţional şi pe termen lung vor face ca aceste active să fie eligibile pentru finanţări bancare şi emisiuni de obligaţiuni garantate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb