Metabeta, startup fondat în România, atrage o primă investiţie de jumătate de milion de euro

Comunicate de presă / 21 iulie 2021

Metabeta, startup fondat în România, atrage o primă investiţie de jumătate de milion de euro

Metabeta, prima platformă data-driven din Europa Centrală şi de Est pentru gestionarea investiţiilor în startup-uri, a primit o rundă seed de finanţare în valoare totală de 500.000 de euro. Runda de investiţie a fost condusă de Neogen Capital şi completată de alţi 15 business angels. Fondurile au ca obiectiv dezvoltarea Metabeta într-un marketplace pentru investitori şi startup-uri, bazat pe machine learning, devenind una dintre puţinele soluţii de acest fel la nivel european, conform unui comunicat remis redacţiei.

Fondată de Marius Ursache şi Vlad Bodi în 2019, Metabeta schimbă paradigma în care startup-urile şi investitorii colaborează. Spre deosebire de soluţiile tradiţionale pe care fondurile de investiţie la folosesc în mod obişnuit (CRM, Excel-uri), Metabeta procesează şi oferă în timp real date complexe de performanţă ale startup-urilor din platformă, astfel încât fondatorii îşi eficientizează efortul şi procesul de strângere de capital, iar investitorii reduc timpul de analiză şi riscurile investiţiei.

Metabeta foloseşte un sistem hibrid de inteligenţă, prin integrarea de date complexe, dar şi prin analiza realizată de către o echipă de specialişti, pentru a evalua şi selecta cât mai bine startup-urile aflate într-o etapă incipientă de dezvoltare ce ajung parte să fie parte din platformă.

"În prezent, multe dintre deciziile de investiţii sunt bazate mai degrabă pe intuiţie şi mai puţin pe criterii de performanţă şi metrici bine ancoraţi în business. În acelaşi timp, pentru fondatori, un proces de ridicare de capital este epuizant şi durează cel puţin 8 luni. În acest context, prin tehnologia folosită, Metabeta inovează felul în care sunt procesate date foarte complexe de business, reducând astfel timpul de analiză al investitorilor şi eliminând biasurile care ar putea să intervină în procesul de investiţie. Prin finanţarea primită, vom accelera dezvoltarea produsului şi vom deveni prima platformă din CEE care va putea oferi o soluţie data-driven de tip marketplace pentru investitori şi startup-uri", a explicat Marius Ursache, Co-fondator şi CEO Metabeta.

Metabeta ajută startup-urile să îşi creeze un profil detaliat şi să prezinte toate datele relevante de business în faţa investitorilor. Cu ajutorul tehnologiei folosite, investitorii (business angels, fonduri de investiţii, acceleratoare) pot să gestioneze mult mai eficient oportunităţile de investiţii, să le evalueze pe baza unor date obiective, disponibile în timp real, şi să ia astfel decizii mai informate.

Capitalul primit va fi folosit pentru dezvoltarea Metabeta într-un marketplace, unde potenţiali investitori vor avea acces la o selecţie de startup-uri recomandate în care pot investi, având la dispoziţie informaţii complete despre acestea, precum şi un sistem de scoring & matching şi date în timp real despre posibilităţile cele mai bune de investiţie din toată Europa Centrală şi de Est.

În prezent, Metabeta are peste 4.500 de utilizatori (startup-uri şi investitori), o echipă de 11 persoane şi un istoric solid de participare la mai multe acceleratoare locale şi internaţionale (Advancing AI by Google & Techcelerator, Startup Wise Guys sau DMS Accelerator).

Ambii co-fondatori au experienţă internaţională şi au avut exituri de succes. Marius Ursache (co-fondator şi Chief Executive Officer) a fondat companii precum Grapefruit sau Eternime şi predă la MIT (Massachusetts Institute of Technology), Singularity University şi Techstars. Vlad Bodi (co-fondator şi Chief Product Officer) a fondat companii precum Maxcode, Thinslices sau Hppy şi a fost VP of Growth al unuia dintre cele mai mari marketplace-uri B2B din America Latină.

În urma investiţiei primite, Neogen Capital deţine 12% din acţiunile Metabeta, iar cei 15 business angels împart 8% dintre acţiunile startup-ului. Acţionarii majoritari Metabeta rămân co-fondatorii Marius Ursache (57,2%) şi Vlad Bodi (22,8%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb