"Metro" lansează pe piaţa din Frankfurt acţiunile "Praktiker"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 noiembrie 2005

Lanţul german de distribuţie "Metro" AG, al treilea din lume ca mărime, va lansa, la Bursa din Frankfurt, o ofertă publică iniţială pentru divizia sa "Praktiker", urmărind să obţină astfel 504 milioane de euro (595 milioane de dolari). Aceasta este, pentru piaţa germană, prima lis-tare a unui retailer din ultimii patru ani. "Metro" va scoate pe piaţă 34,5 milioane de acţiuni "Praktiker", la un preţ cuprins între 16 şi 19 euro fiecare. Compania va înstrăina pînă la 22 de milioane de acţiuni proprii, respectiv 8 milioane de titluri noi. Dacă cererea va fi puternică, oferta va fi majorată cu 4,5 milioane de acţiuni. În urma ofertei publice, "Metro" va rămîne cu 40,5% din "Praktiker".

Procesul de subscriere a acţiunilor a început ieri şi se va încheia la data de 17 noiembrie. Tranzacţionarea titlurilor "Praktiker" va începe în 18 noiembrie.

Oferta acţiunilor "Praktiker" este administrată de banca de investiţii "JP Morgan Chase & Co.", împreună cu "ABN Amro Holding" NV şi "Deutsche Bank" AG. Listarea mai sus menţionată nu include divizia imobiliară a "Praktiker", care va fi vîndută separat.

Amintim că, săptămîna trecută, "Metro" şi-a modificat în scădere previziunile pentru cîştigurile şi vînzările sale pe 2005, din cauza faptului că, pe plan intern, cheltuielile de consum nu dau semne de creştere. În aceste condiţii, compania plănuieşte să-şi accelereze creşterea în ţările est-europene, în care deţine unităţi "Praktiker". Lanţul german de distribuţie, care cuprinde 339 de centre comerciale, a revenit la profit anul trecut, datorită acţiunilor de promovare a bunurilor pe care le livrează cu discount. "Praktiker" şi-a majorat cu aproximativ 40% profitul în primele nouă luni din acest an, iar vînzările - cu 2,4%, la 2,33 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb