Mexic: Enel semnează un memorandum în domeniul energiei geotermale şi reţelelor inteligente

F.A.
Internaţional / 14 ianuarie 2014

Fulvio Conti, directorul general executiv al Enel, şi José Luis Fernàndez Zayas, directorul executiv al Investigaciones Eléctricas, institut mexican de cercetare în domeniul electricităţii, au semnat, astăzi, în Mexic un memorandum de înţelegere pentru cooperare în domeniul generării geotermale şi reţelelor inteligente.

Potrivit unui comunicat de presă, semnarea a avut loc la Palatul Prezidenţial în prezenţa prim-ministrului italian Enrico Letta şi preşedintelui mexican Enrique Peña Nieto, cu ocazia întâlnirii bilaterale între cele două guverne.

Prin acest acord, compania italiană şi omologii săi vor coopera în schimbul de informaţii şi expertiză în domeniul reţelelor inteligente şi generării geotermale, prin proiecte pilot, programe de instruire şi transfer tehnologic în respectivele arii de interes.

Fulvio Conti a declarat: "Suntem foarte mulţumiţi de acest acord, prin care putem împărtăşi cu guvernul mexican expertiza de necontestat în aceste două domenii. Enel are o experienţa de peste un secol în industria geotermală şi dezvoltă proiecte ce utilizează această resursă curată în multe ţări. În ceea ce priveşte reţelele inteligente, am fost prima companie din lume care a instalat sisteme de contoare inteligente la scară largă, iar astăzi, datorită poziţiei de lider, Enel este coordonatorul principal al proiectul Address al UE, ce caută soluţii pentru integrarea cererii consumatorului de energie".

Guvernul mexican doreşte să implementeze proiecte de reţele inteligente în ţară cu scopul de a îmbunătăţi eficienţa şi calitatea serviciului, se mai arată în comunicat.

Enel activează în Mexic prin sucursala Enel Green Power, care a pătruns în ţară în 2007 prin achiziţia a trei hidrocentrale cu o capacitate instalată de 53 MW. În 2012, compania a început operaţiunile la două centrale eoliene în statul Oaxaca, cu o capacitate instalată de 144 MW. În 2013, a urmat construcţia a două noi parcuri eoliene în aceeaşi zonă, cu o capacitate totală de 202 MW.

Până în prezent Enel Green Power a investit în Mexic circa 800 de milioane de dolari americani.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb