Începând de azi, 12 februarie 2024, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,75%, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, remis redacţiei. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, potrivit sursei.
Titlurile de stat pot fi cumpărate, conform sursei menţionate:
" - Între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
- Între 12 februarie 2024 - 8 martie 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
- Între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 în mediul urban şi 12 februarie 2024 - 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A."
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune, conform sursei citate. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans, adaugă sursa. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, transmite Ministerul Finanţelor.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile, informează sursa.
Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, arată datele comunicatului.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro, informează sursa citată.
1. Concurenta neloiala
(mesaj trimis de Hopa Gigi în data de 12.02.2024, 11:08)
Ce face Consiliul Concurenței?
De ce nu amendează Statul cu 10% din CA / PIB ptr ca încalcă legile si face concurență neloială saracelor banci? De ce dobânda obținută de la banci se impiziteaza legal, iar dobânda oferită prin TS nu se impoziteaza? In plus, cum își permite statul ca sa ofere o dobândă la TS identica cu dobândă ROBOR ptr credite?
Concurenta neloială, totală!!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.02.2024, 11:29)
isi permite dobanda asta pt ca exista cerere. ei incearca. dc tine tine. altfel vor creste dobanda, ca foamea de bani e mare. deci dc nu-ti convine pretul, uita-te in stanga, dreapta, sa vezi cine ia la dobanzile astea si trage dobanda in jos.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.02.2024, 14:39)
ii impoziteaza destul in pret "Cartofi"!
s c c r e t