MFP a atras 400 milioane lei prin vânzarea de titluri cu scadenţa în aprilie 2023

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 mai 2014

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras 400 milioane lei prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni cu scadenţa în aprilie 2023, pentru care a obţinut un randament mediu de 4,78% pe an, mai redus faţă de cel rezultat la licitaţia anterioară pentru titlurile din această emisiune.

Trezoreria a primit oferte în valoare totală de 867,1 milioane lei, de peste două ori mai mari faţă de suma vizată, de 400 milioane lei, potrivit Mediafax.

La licitaţie au prezentat oferte 9 dealeri primari.

La licitaţia anterioară pentru redeschiderea acestei emisiuni de bonduri, care a avut loc în luna aprilie, randamentul mediu rezultat a fost de 5,26% pe an.

Emisiunea de obligaţiuni a fost lansată în luna ianuarie a anului trecut, cu maturitatea de 10 ani, până în aprilie 2023. De la lansare şi până la licitaţia de luni inclusiv, MFP a atras prin această emisiune un total de peste 6 miliarde lei.

Emisiunea va fi redeschisă şi marţi printr-o licitaţie secundară, doar pentru oferte necompetitive, MFP vizând să atragă încă 60 milioane lei la acelaşi randament, de 4,78%, rezultat în urma licitaţiei primare de luni.

Ministerul Finanţelor Publice a programat pentru această lună mai multe licitaţii pentru vânzare de titluri de stat prin care vrea să atragă de pe piaţa internă 3,445 miliarde lei. În luna mai ajung la scadenţă titluri de 2,081 miliarde lei. Valoarea indicativă a licitaţiilor programate pentru luna mai este cu 20% sub suma atrasă în luna aprilie de pe piaţa internă, de 4,314 miliarde lei.

Trezoreria a atras deja peste 2 miliarde lei prin licitaţiile derulate în luna mai.

De la începutul anului, Finanţele au atras de pe piaţa internă aproximativ 16 miliarde lei şi 678,7 milioane euro prin vânzare de titluri de stat. La aceste împrumuturi se adaugă sume atrase de pe pieţele internaţionale, respectiv 2 miliarde dolari şi 1,25 miliarde euro, prin trei emisiuni de obligaţiuni cu maturităţi de 10 şi 30 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb