MFP a luat toate măsurile pentru protejarea angajaţilor şi continuitatea activităţii

I.M.
Miscellanea / 12 martie 2020

MFP a luat toate măsurile pentru protejarea angajaţilor şi continuitatea activităţii

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat, joi, că au fost luate toate măsurile necesare şi urgente pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii propriilor angajaţi, cât şi pentru asigurarea continuităţii activităţii curente în contextul apariţiei riscului de îmbolnăvirecu COVID-19, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, încă din data de 28 februarie, toţi angajaţii au primit o informare în legătură cu măsurile stabilite la nivel naţional şi la nivelul Ministerului Finanţelor Publice pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus COVID-19, precum şi cu procedura de urmat de către personalul care a călătoritîn zonele cu risc de infectare.

"Odată cu circulara menţionată au fost transmise şi materiale informative (privind măsurile de protecţie şiprocedurile de urmat) de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă,Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi InstitutulNaţional de Sănătate Publică. Ulterior, s-a solicitat tuturor departamentelorsă întocmească planurile pentru continuitatea funcţionării instituţieişi au fost centralizate toate funcţiile esenţiale pentru situaţiaîn care evoluţia infecţiei cu coronavirusul COVID-19 ar putea ajungela stadiul de epidemie. Pentru fiecare funcţie esenţială au fost desemnatepersoanele de conducere responsabile precum şi înlocuitorii acestora(pentru fiecare poziţie câte doi înlocuitori).", se arată în comunicatul remis.

Instituţia anunţă că, la nivel operaţional, s-a asigurat crearea cadrului legal pentru flexibilizarea programului de lucru al angajaţilor,cu posibilitatea decalării acestuia pentru evitarea aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun la orele de vârf, precum şi a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu de la domiciliu.

Comitetul Ministerial pentru Situaţii deUrgenţă constituit la nivelul MFP întrunit în două şedinţe extraordinare a decis reducerea activităţilor cu participare numeroasă/durată de timp mare şi controlul strict al participanţilor (acces pe bază de table şi completarea unei declaraţii pe propria răspundere referitoare la călătorii efectuate recent în afara României).

Conform comunicatului, pe partea administrativă, s-a implementat dezinfecţia suplimentară de mai multe ori pe zi cu soluţii pe bazăde clor şi alcool sanitar a spaţiilor din zona punctelor de acces îninstituţie, a lifturilor, sălilor de şedinţe, birourilor şi a spaţiilordestinate interacţiunii cu publicul. Totodată au fost distribuite materialedezinfectante pentru personalul de la punctele de acces de la toate sediile Ministerului Finanţelor Publice.

Conducerea MFP a decis reprogramarea unorcursuri/instruiri/examene la o dată ulterioară pentru a limita deplasărileşi contactul cu mai multe persoane. O altă măsură priveşte asigurareaîn permanenţă a asistenţei medicale, precum şi informarea şi consilierea angajaţilor de către personalul cabinetului medical de medicina munciidin cadrul MFP.

Totodată, conducerea MinisteruluiFinanţelor Publice este permanent informată cu privire la siguranţa şi sănătatea propriilor angajaţi şi va lua, ori de câte ori se impugn, măsurile necesare atât pentru protejarea angajaţilor, cât şi pentru asigurarea bunei funcţionări a instituţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Suntem în 2020 si cea mai praf instituție din Romania - ANAF, nu a găsit nici în prezent o soluție de a putea achita impozitele pe internet cu cardul.

    Când depui declarația unica, nu-ți generează nici măcar un document de plata cu care sa poți merge să plătești la Trezorerie. 

    Tara de terminați, condusă de impostori corupți. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb