MICHAL LESZEK: "În România, există un potenţial uriaş de creştere pe segmentul vânzărilor de smartphone"

IOANA POPA
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 15 decembrie 2014

"În România, există un potenţial uriaş de creştere pe segmentul vânzărilor de smartphone"

Interviu cu Michal Leszek, fondatorul companiei Krüger&Matz, cel mai nou brand de IT&C din România

Reporter: Ce puteţi să-mi spuneţi despre istoria Krüger&Matz? Câte branduri are Lechpol acum?

Michal Leszek: Compania Lechpol a fost fondată de tatăl meu, Zbigniew Leszek, în 1990 şi de atunci este o afacere de familie, pe care o conduc eu, împreuna cu cei doi fraţi ai mei şi tatăl meu.

Lechpol are un portofoliu de circa 8.000 de produse şi 10 branduri, care pot fi găsite în principal în Europa Centrală şi de Est.

Krüger&Matz este cel mai tânăr copil al nostru. Am creat brandul acum 4 ani şi este rezultatul pasiunii mele pentru muzică. Visam să creez un brand home audio high-end, iar inspiraţia pentru acest nume mi-a venit de la amplificatorul audio pe care îl aveam când eram adolescent şi cântam la chitară într-o trupă rock: era un amplificator care se numea Gallien-Krueger.

Primele produse Krüger&Matz disponibile pe piaţa din Polonia au fost echipamente audio pentru maşină şi casă. Apoi a apărut tehnologia mobilă şi noi am decis să facem din Krüger&Matz un brand de electronice cu o gamă largă de produse.

Reporter: Ce segmente din piaţa de IT&C acoperiţi ?

Michal Leszek: Cu brandul Krüger&Matz acoperim în prezent următoarele segmente de piaţă: smartphones, tablete, pc-uri, televizoare, căşti audio, echipamente audio pentru casă şi maşină.

Lechpol are în portofoliu 10 branduri care acoperă următoarele:

VIPOW (baterii şi produse de iluminat), Quer (accesorii IT ), KEMOT (echipamente electrice), Peiying (echipamente audio pentru maşină ) M-Life (accesorii mobile), Cabletech (TV, seturi de boxe DVBT, antene TV, cabluri şi conectori).

Reporter: Pe ce pieţe este prezent Krüger&Matz? Câţi angajaţi aveţi acum?

Michal Leszek: Lechpol are 200 de angajaţi în Polonia şi circa 40 în restul Europei. Krüger&Matz înseamnă circa 20% din business-ul Lechpol.

Reporter: Care au fost criteriile pentru investiţia în România ? Care e valoarea investiţiei?

Michal Leszek: Suntem prezenţi în România de şapte ani deja. Am fondat Lechpol Electronic SRL ca o companie joint-venture în Oradea, în 2007, împreună cu doi oameni de afaceri locali. Unul dintre ei, Petru Teudan, este acum CEO Lechpol Romania. În aceşti şapte ani am investit circa 2 milioane de euro în teren, clădiri şi alte bunuri.

Reporter: Ce produse şi servicii oferiţi în Romania?

Michal Leszek: În România oferim toată gama de produse pe care o avem în portofoliu şi pe care le-am menţionat mai sus, deci în total circa 8.000 de produse.

Livrăm către toate oraşele din România, în fiecare zi, din depozitul nostru central, care se află în Oradea.

Reporter: Cum vă diferenţiaţi de competiţie? Cum sunt preţurile K&M în comparaţie cu preţurile celorlalţi jucători?

Michal Leszek: Scopul nostru, din perspectiva produsului, este să avem produse de cea mai bună calitate în fiecare gamă în parte, dar noi nu ne batem să avem cel mai mic preţ, nu concurăm pentru primul preţ din piaţă.

Reporter: Care sunt relaţiile cu operatorii de telefonie mobilă? Dar cu retailerii?

Michal Leszek: Abia acum ne construim canalele de distribuţie pe zona de electronice de consum şi ne concentrăm întâi de toate pe piaţa liberă, acolo vrem să fim foarte prezenţi. În prezent lucrăm cu Cora, Auchan, Selgros. Şi suntem în discuţii cu marii retaileri specializaţi în IT&C, cum este de exemplu eMag.

Reporter: Care sunt planurile de viitor pentru România? Vreţi să cumpăraţi vreun brand local?

Michal Leszek: Nu, nu vrem să cumpărăm niciun brand local. Vrem să dezvoltăm brandul nostru, iar planurile sunt simple. Trebuie să muncim mult pentru a crea o reţea de distribuţie puternică, relaţii bune cu retailerii şi o notorietate de brand foarte importantă, prin review-uri şi teste de produse. Campania noastră "It's your life, just take it" va începe în 2015. În această campanie vom căuta în toată România oameni care au pasiuni şi îi vom ajuta să-şi îndeplinească visele.

Reporter: Cum e piaţa de ITC&C din România, în comparaţie cu cea din Polonia?

Michal Leszek: Piaţa din România este diferită de cea din Polonia, în primul rând prin aceea că brandurile locale din categoria B au o pondere în piaţă de circa 50%. E un procent mult mai mare decât în Polonia, iar asta arată că românii sunt atenţi la raportul calitate-preţ atunci când cumpără un produs şi nu o fac doar de dragul unui brand. Acest lucru se poate schimba în timp, pe măsură ce nivelul de trai al populaţiei va creşte. În al doilea rând, vânzările de smartphones per capita în România sunt de 0,09 unitate/locuitor. În Polonia procentul este dublu (0,18). Asta îmi arată că în România există un potenţial uriaş de creştere pe acest segment de piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb