Microfirmele din Regiunea Centru au accesat 28 milioane euro - bani europeni

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 28 mai 2014

Microfirmele din Regiunea Centru au accesat 28 milioane euro - bani europeni

Din cele 249 de proiecte semnate, peste 70 sunt din judeţul Braşov

Peste 100% contractare fonduri europene alocate firmelor mici, 85% grad de absorbţie depăşit şi 70% din proiecte deja finalizate, în cadrul Programului Regio derulat de către ADR Centru la nivelul Regiunii Centru. Un număr de 249 de microîntreprinderi, din care peste 70 numai din judeţul Braşov, au primit 27,82 milioane euro fonduri nerambursabile, la care firmele au adăugat alte 16,76 milioane euro ca şi contribuţie financiară, pentru investiţii si dezvoltarea afacerilor.

Firmele localizate în cele şase judeţe ale Regiunii Centru - Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu - au investit şi investesc peste 44 milioane euro în lucrări de extindere, retehnologizare, dotare cu echipamente performante, mobilier şi crearea de noi locuri de muncă. Fondurile nerambursabile investite sunt alocate din bugetul domeniului major de intervenţie 4.3 - Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor, din cadrul Programului Operaţional Regional.

Prin aceste fonduri se modernizează 249 de microîntreprinderi care, prin dezvoltarea afacerilor, creează peste 850 de noi locuri de muncă pentru cetăţenii Regiunii Centru. Din fondurile solicitate s-au realizat lucrări de modernizare, reabilitare, construcţie sau dotare hale de producţie, depozite, pensiuni turistice, clinici şi cabinete medicale, service-uri auto, centre de fitness, baze sportive, dar şi alte tipuri de activităţi desfăşurate de microîntreprinderile din Regiunea Centru. Din totalul fondurilor contractate, deja au fost decontate firmelor cheltuieli în valoare de 18 milioane euro, gradul de absorbţie pe acest domeniu fiind de 85,5%.

"În cei şapte ani de derulare şi gestionare de către ADR Centru a Programului Regio, acesta este domeniul cel mai dinamic, cu cel mai mare număr de proiecte depuse, contractate şi finalizate. Acest ritm alert demonstrează nevoia acută de sprijin şi de fonduri nerambursabile de care au nevoie firmele pentru a rezista şi a trăi. Ştim că finanţarea acestor proiecte reprezintă un efort uneori birocratic pentru firmele mici cu maxim nouă angajaţi, care de obicei îşi organizează singure activitatea şi nu au proceduri interne de lucru riguroase. Însă, acum ştim că prin implementarea acestor proiecte, pe lângă echipamentele şi dotările achiziţionate, sediile renovate sau extinse, beneficiarii au câştigat şi experienţa necesară pentru a continua accesarea de noi fonduri pe viitor. De aceea, îi aşteptăm pe cei interesaţi să revină şi pentru accesarea fondurilor alocate pentru 2014-2020", a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb