Micul Johnny se căleşte, dar tot răceşte în casele "verzi" din Anglia

CĂLIN RECHEA
Internaţional / 29 martie

CĂLIN RECHEA

Insula Wight este situată în sudul Angliei, la ieşirea din estuarul Southampton. Acolo sunt mai multe familii care s-au mutat în case "prietenoase cu mediul", care sunt încălzite centralizat cu un sistem pe biomasă.

"Părinţii furioşi şi frustraţi spun că micuţii lor copii răcesc, în timp ce costurile de încălzire din cartier cresc vertiginos, la rate inaccesibile", se arată într-o ştire de la News OnTheWight (onthewight.com), publicaţie afiliată serviciului LDRS (Local Democracy Reporter Service) de la BBC.

"Locuitorii din Bluebell Meadows şi St. George's Gate susţin că au fost minţiţi şi se simt dezamăgiţi, după ce li s-au promis facturi ieftine şi case economice la întreţinere", mai subliniază OnTheWight.

Administratorii imobilelor, organizaţi în cadrul Pan Management Company, au declarat că "analizează acordurile de furnizare a combustibilului pentru a încerca să contribuie la reducerea costurilor".

Centrala pe biomasă utilizează aşchii de lemn pentru furnizarea căldurii şi apei calde, iar facturile trimise locuitorilor din casele prietenoase cu mediul au crescut puternic în ultimele luni.

O mamă de 28 de ani s-a declarat umilită când a văzut facturile din decembrie 2023, care au crescut mai mult de două ori, până la circa 100 de lire, după cum mai scrie OnTheWight. În plus, "locuitorii se plâng că au fost prinşi în capcană şi nu pot schimba furnizorul de energie".

În timp ce administratorii, printre care se află şi Consiliul local al Insulei Wight, promit că vor rezolva situaţia, locuitorii se plâng de lipsa de comunicare şi de lipsa răspunsurilor adecvate, în condiţiile în care a fost anulată o întâlnire programată la începutul acestui an.

"Înţeleg că facturile vor creşte, mă aşteptam să crească, dar nu atât de mult. Eu şi micuţul meu am fost foarte bolnavi în iarna trecută şi nu poţi face prea multe înfăşurându-te în haine şi pături", a mai declarat locuitoarea din cartierul ecologic, după ce a subliniat că "la fel ca mulţi alţii din cartier, unul dintre principalele motive pentru care am cumpărat o casă nou construită de Barratts a fost datorită promisiunilor privind eficienţa economică".

Un consilier local a solicitat organizarea unei întâlniri publice şi a precizat că locuitorii trebuie să poată renunţa la sistem fără a fi nevoiţi să plătească o taxă permanentă, iar compania să fie reglementată corespunzător.

O declaraţie comună a companiilor implicate, inclusiv constructorul Barratt David Wilson Homes, a precizat că majorările de taxe "reflectă transferul centrului de biomasă" de la Barratts la compania de administrare a proprietăţii, precum şi recentele creşteri ale costului energiei şi ratele ridicate ale inflaţiei.

Cu alte cuvinte, nimeni nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate. Totdeauna este vorba despre altceva, despre fenomene aflate dincolo de controlul celor care au făcut promisiuni fără acoperire.

În declaraţie se mai precizează că reţeaua de încălzire este aproape finalizată, iar partenerii şi compania de administrare lucrează împreună pentru a conveni asupra strategiei de întreţinere şi a tarifului pentru servicii. Sunt analizate, de asemenea, şi modalităţile de aprovizionare cu combustibil pentru a încerca să se reducă costurile, urmând să se confirme mai multe informaţii în următoarele două luni.

Creşterea masivă a facturilor de energie s-a înregistrat în ciuda subvenţionării parţiale de către autorităţile locale, însă aceste subvenţii vor fi eliminate treptat, iar situaţia ar putea deveni extrem de dificilă iarna viitoare.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. racesc, dar salveaza planeta!......asa da!....;))))

    Asa le trebuie.

    E lucratura lu Soros. Sau a sotului ursulin. Clar!

    Felicitari ptr articol !

    La obiect, ca de obicei... 

    1. La obiectul lui Putler.

    Sa ne spuna cine se "calea" asta iarna cand le puscau caloriferele ca pop-corn-ul:-)

    ...

    Nici o problemă. Copiii vor fi căliți pentru a trăi în lumea virtuală cu nasucurile roșii și umede.

    "Așa s-a călit oțelul" lui Ostrovski, scriitorul ucrainean, pardon, sovietic:) 

    1. ...

      ...

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb