MIERCUREA PRODPLASTULUI Record la Sibiu pe un emitent reclamat la Bucureşti

F.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 octombrie 2010

Florin Pogonaru este acuzat de "Broadhurst" că nu a respectat regulile pieţei.

Florin Pogonaru este acuzat de "Broadhurst" că nu a respectat regulile pieţei.

Sibex nu a întârziat să se laude, ieri, pe la ora 11:15, că ATS-ul Bursei din Sibiu a înregistrat tranzacţii spot de şase milioane de lei, valoare aproape dublă (la acea oră) faţă de valoarea celor de la rivala sa bucureşteană.

Desigur, este o premieră şi este remarcabilă, dar, ziua s-a închis la Bursa de Valori Bucureşti cu tranzacţii în valoare dublă faţă de spotul Sibiului (la BVB, 12 milioane de lei, dacă nu socotim şi aportul de 1,7 milioane al Rasdaq-ului, în timp ce ATS-ul a rămas la aceeaşi cifră de 5,98 milioane, înregistrată la ora gustării dintre mese).

Povestea tranzacţiilor din cele două burse se leagă, însă, şi altfel decât prin această artificială comparaţie între ele.

Tranzacţiile spot de la Sibiu au avut loc cu acţiunile societăţii "Prodplast Imobiliare" S.A. (Sibex: PPLI), desprinsă, prin divizare, în 2008, din "Prodplast" S.A. Bucureşti, listată la Bursa bucureşteană (BVB: PPL).

Dar, faimosul fond de investiţii "Broadhurst", prezent în numeroase societăţi în calitate de acţionar minoritar, a cerut, în instanţă, anularea divizării şi şi-a anunţat intenţia retragerii din acţionariat.

Ieri, "Broadhurst" a sesizat CNVM că preşedintele "Prodplast", domnul Florin Pogonaru, se face vinovat că nu a anunţat piaţa despre gesturile şi intenţiile "Broadhurst", încălcând regulile de transparenţă ale Bursei.

Interesantă zi miercurea asta!

Pogonaru nu-i dă voie fondului Broadhurst să se retragă de la Prodplast

Omul de afaceri Florin Pogonaru, acţionarul majoritar al producătorului de mase plastice "Prodplast" (simbol bursieri PPL), nu-i dă voie fondului american de investiţii Broadhurst Investments Limited să se retragă din societate, cel din urmă sesizând, ieri, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare cu privire la acest aspect.

"Considerăm că Prodplast, prin preşedintele Consiliului de Administraţie Florin Pogonaru, avea obligaţia legală de a înştiinţa printr-un raport curent piaţa reglementată a CNVM asupra cererii depuse de către un acţionar semnificativ referitoare la retragerea acestuia din societate şi asupra demersurilor ulterioare privind continuarea procedurii de retragere", au scris reprezentanţii Broadhurst într-o scrisoare adresată CNVM.

Aceştia mai avertizează că, în lipsa raportului, în piaţă au fost efectuate tranzacţii de către persoana implicată Central European Financial Services Bucureşti, pe 20 ianuarie 2009 şi de către administratorul societăţii Tudor Ciurezu, vicepreşedintele SIF5 "Oltenia", la data de 1 octombrie 2010.

"Ca urmare a cererii de retragere, Prodplast avea obligaţia să constituie provizioane aferente debitului pe care acesta îl avea în faţa acţionarului care a depus cererea. Aceste provizioane nu au fost însă constituite şi, în consecinţă, situaţiile financiare auditate ale societăţii pe anii 2008 şi 2009 nu reflectă starea corectă şi fidelă a patrimoniului", se mai arată în raportul trimis Comisiei.

Pogonaru controlează direct, prin "Nord" Bucureşti, circa 27,6% din capitalul social al Prodplast, şi indirect, peste 33%, în timp ce fondul Broadhurst are 12,7% din acţiuni. (IZABELA SÎRBU)

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Meteahna veche la familiile de securisti autentici.Facea socrul Chitzac, infarct daca Bradhurst iesea din actionariat. Buna lansare si-a facut SIBEX-ul. Cu un matrapazlic de sorginte securista. "Spune-mi cu cine te-ai adunat, ca sa itzi spun cine esti"...O fi vreo legatura de familie Pogonaru-Tzepes?

    1. De cand asteptam in Romania o pitza de junk-bond-stock-futures.Iata ca prinde contur la SIBEX...Bine ca la Paltinis nu sunt si junk-brazi.Ca nu se mai vedeau vapoarele de Santierele Gdansk de ele.Eu cred ca din cauza Prodplast nu a mai venit Sobietzki la majorare de capital la Sibex.Am o propunere pentru Consiliul Judetean Sibiu.Sa schimbe perimata denumire Paltinis in Tzepeslish.E mult mai trendy..nu?

      Voi atzi vazut ca Tzepes i-a luat fatza lui Cristi Sima? In termeni de specialitate, se cheama lovitura sub Dow-Jones.

      Pogonaru da tepe dinainte sa se nasca Tepes. I-o fi fiind nash.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb