MIHAELA CIUCIUREANU:  "Oportunităţi de finanţare în România prezentate la Milano"

Simona Grigorescu
Fonduri Europene / 24 septembrie 2015

Mihaela Ciuciureanu, secretar de stat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), a participat, ieri, la seminarul despre oportunităţile de investiţii în România prin intermediul fondurilor structurale şi de coeziune, găzduit în cadrul Pavilionul României la Expo Milano, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Mihaela Ciuciureanu a explicat că "evenimentul a fost o oportunitate excelentă de a prezenta investitorilor posibilităţile de finanţare oferite în România în perioada 2014-2020. Cu atât mai mult cu cât, pe baza experienţei acumulate în perioada anterioară, am elaborat modalităţi noi de sprijinire a beneficiarilor pentru a-şi putea implementa proiectele fără întârzieri şi dificultăţi. De exemplu, s-au introdus termene maxime de procesare a cererilor de plată pentru toate autorităţile de management, astfel încât beneficiarii să nu mai aştepte decontarea cheltuielilor o perioadă nedeterminată de timp".

Secretarul de stat a prezentat în seminar principalele programe cu finanţare europeană care se pot încadra în exerciţiul financiar 2014-2020, pentru care Uniunea Europeană a alocat României circa 43 de miliarde de euro - capital uman, competitivitate, infrastructură, asistenţă tehnică, dezvoltare regională, capacitate administrativă, agricultură şi pescuit.

De asemenea, oficialul român a insistat "asupra noilor reglementări introduse de Guvernul român atât pentru o mai mare transparenţă în utilizarea fondurilor europene, cât şi pentru întărirea disciplinei financiare şi creşterea eficienţei utilizării fondurilor europene".

Organizată de Agenţia Italiană de promovare a Comerţului Exterior (ICE) şi Pavilionul României la Expo Milano, dezbaterea a fost o ocazie de a prezenta atât avantajele de a investi în România, cât şi aspecte legale şi practice utile pentru accesarea fondurilor structurale şi participarea la licitaţiile organizate pentru proiecte cu finanţare europeană.

Din partea organizatorilor, au susţinut alocuţiuni George Bologan, Consulul General al României la Milano, Luca Gentile, directorul ICE Bucureşti şi Georgian Ghervasie, Comisarul General al României la Expo Milano.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb