Mihaela Frăsineanu, Cancelaria Primului Ministru: "Responsabilitatea Guvernului în mediul de business are două direcţii principale"

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Politică #Mediu / 22 octombrie

Mihaela Frăsineanu, Cancelaria Primului Ministru: "Responsabilitatea Guvernului în mediul de business are două direcţii principale"

Responsabilitatea Guvernului României în materie de sustenabilitate se bazează pe politici publice şi pe politici de finanţare, pe care Executivul le pune la dispoziţia mediului de afaceri, afirmă Mihaela Frăsineanu, Consilier de Stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru. Oficialul a menţionat: "Politicile publice sunt reprezentate în primul rând de implementarea directivelor europene. Implementarea celor mai noi directive europene s-a făcut prin ordinul Ministerului Finanţelor. Dincolo de aceste implementări, Guvernul a introdus şi o serie de ghiduri, deoarece directivele şi în general legislaţia sunt stufoase şi greu de înţeles. Astfel, fiecare directivă are nevoie de un ghid de bune practici, în aşa fel încât mediul de business să ştie cu adevărat despre ce este vorba".

Legat de ghidurile prin intermediul cărora reprezentanţii din mediul de afaceri pot învăţa cum să se conformeze cu bunele practici în ceea ce priveşte sustenabilitatea, Mihaela Frăsineanu afirmă că unul dintre cele mai bune astfel de ghiduri este Codul Român al Sustenabilităţii şi platforma ataşată, prin intermediul căreia reprezentanţii companiilor pot să realizeze corect raportul public de sustenabilitate.

"În ceea ce priveşte ghidurile pentru mediul de afaceri, cred că unul dintre cele mai bune astfel de ghiduri este Codul Român al Sustenabilităţii, adoptat anul trecut, precum şi platforma cu care acest Cod a venit la pachet. Această platformă online poate fi accesată voluntar de către reprezentanţii mediului de afaceri, iar acolo pot găsi paşii pe care trebuie să îi respecte în elaborarea raportului de sustenabilitate şi cum să demonstreze în scris că sunt sustenabili şi responsabili în ceea ce priveşte impactul pe care îl au atât în mediul de afaceri prin intermediul produselor pe care le pun la dispoziţie, cât şi impactul pe care îl au asupra societăţii, resurselor umane şi asupra mediului", a declarat Consilierul de Stat.

În opinia domniei sale, primul pas pentru o gestionare mai bună a resurselor şi pentru o conformare la directivele europene privind sustenabilitatea este contabilizarea resurselor, atât materiale, cât şi financiare şi umane, pentru a putea, astfel, să fie folosite cât mai eficient.

"Primul pas este să recunoaştem unde suntem, să ştim unde suntem, cât de multe resurse consumăm, fie că vorbim de resurse materiale, resurse financiare sau resurse umane şi să facem în aşa fel încât aceste resurse să fie folosite eficient. Cred că trebuie să pornim, în primul rând, de la această eficienţă a resurselor. Mi-aş dori ca această abordare în ceea ce priveşte eficienţa resurselor să fie foarte simplă şi să utilizăm uneltele pe care le avem acum la dispoziţie, în aşa fel încât raportarea nonfinanciară în platforma care va fi pusă la dispoziţie de Comisia Europeană să demonstreze că am înţeles ce avem de făcut", a conchis Mihaela Frăsineanu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bunele practici s-au văzut foarte clar prin exemple ... concrete. A se vedea Lafarge. Pe când anchetă și în România? Ar trebui să fie un caz-școală. În SUA procesul cu Guvernul s-a tranșat rapid, sunt și altele. În Franța s-a mai dat zilele trecute o hotărâre de etapă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb